Home » Vendore

Galip Beqiri, u takua me Shefin e Misionit të Bashkimit Evropian, Michael Davenport dhe Graeme Tyndall

KUMTESË Kryetari i Këshillit  Kombëtar Shqiptar, Galip Beqiri, u takua në selinë e KKSH-së në Bujanoc me Shefin e Misionit të Bashkimit Evropian, Michael  Davenport dhe menaxherin e programit të Euprogres Graeme Tyndall. Fillimisht Shefi i misionit të BE-së Michael  Davenport  shprehi kënaqësinë  që  tashmë në këtë cilësi viziton KKSH-në pasi që me këto hapsira dhe këtë... 

BESËLIDHJA E RE SHQIPTARE “GRUPI” NË PRESHEVË

O, se prej Nishit gjer në Prevezë                                                 Dielli lëshon vapë edhe rrezë,                                                 Kjo është toka jonë që t’parët                                                                   ... 

RTP lajmet 5 Tetor 2013

Stacionin policorë në Preshevë u ka  rregulluar pasaportat hanxhinjve – të cilëve iu vodhën në Shqipëri  Stafi punonjës në stacionin policorë në Preshevë në kohë rekorde ka rregulluar pasaportat për qytetarët preshevarë të cilëve u humbën në Republikën e Shqipërisë. Stacioni policorë punoi deri në orë të vona të natës me qëllimin më të mirë për tu përfunduar... 

Fjalim nga perkujtimi per Njaziun me 4 tetor 2013-ne zyret e Vatres

Të nderuar  e të respektuar pjesëtarë të  familjes së atdhetarit Njazi Kadriu, bashkëshortja Remzije, djemtë Durim  e Kushtrim Kadriu, Të nderuar bashkëveprimtarë, miq e shokë të Njazi Kadriut, Të nderuar kandidatë për këshilltarë komunal dhe kryesi  e „Lëvizjes Vatra“, I nderuari kryetar  i  „Lëvizjes Vatra“ z. Sejdulla Kadriu I nderuari kryeatr i ish të Burgosurve... 

Edhe 104 vende të reja pune në Bujanoc

Administrata lokale e Bujanocit, këto ditë,është duke u angazhuar fuqishëm në tre aktivitete të cilat kanë të bëjnë me punësime direkte si dhe me krijimin e kushteve për hapjen e vendeve të reja të punës. Si rezultat i këtyre aktiviteteve priten të përfitojnë 104 qytetarë të kësaj komune të cilët do punësohen në sektorin privat dhe në atë publik. “ Projekti i parë i... 

Reagim – VJEDHËSIT E MAKINËS ME PASAPORTA TË HAXHINJVE TË NXIRREN PARA DREJTËSISË

Bashkësia Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë (BIPMB), reagon ashpër ndaj plaçkitjes së makinës dhe pasaportave të haxhilerëve, në Shqipëri dhe kërkon nga autoritetet e vendit, që sa më shpejt rasti të zbardhet dhe aktorët e këtij akti të turpshëm të nxirren para drejtësisë. Siç është njoftuar opinioni, në territorin e Shqipërisë, është vjedhur makina e markës... 

Këshilli Nacional – KUMTESË

Pas Deutsche Welle akademisë që realizoi një bashkëpunim të suksesshëm, rreth funksionimit dhe rolit të “Nacionali”-t dhe Këshillit Kombëtar Shqiptarë sot e vizitoi gazetari i mirënjohur zviceran Walter Muller, korrespondent për Evropën jug-lindore në radio televizionin shtetëror zviceran SRF. Në zyrat e KKSH gazetarin Muller e takoi kryetari Galip Beqiri me të cilin edhe realizuan... 

Ftesë nxënësve të interesuar për studime në Universitetin e Prishtinës të cilët nuk mundën të regjistrohen në afatin e parë dhe të dytë

 I N F O R M A T Ë Në bazë të shumë kërkesave të nxënësve të interesuar për studime në Universitetin e Prishtinës, të cilët nuk mundën të regjistrohen në afatin e parë dhe të dytë, për arsye të limitimit të Kuotave për Preshevën, I bëjmë thirrje të gjithë atyre që të lajmërohen deri ditën e Premte në Kabinetin e Kryetarit të Komunës që të evidentohen, e më pastaj... 

Komuna e Bujanocit përfiton mjete për hartimin e dokumentacioneve projektuese

Komuna e Bujanocit ka nënshkruar sot kontratën me Zyrën për Zhvillim të Qëndrueshëm të Trevave me Zhvillim të Ulët, pranë Qeverisë së Serbisë,  për ndarjen e mjeteve për hartimin e dokumentacioneve projektuese për vitin 2013.   Firmosjen e këtij dokumenti në emër të komunës së Bujanocit e ka bërë kryetari, Nagip Arifi, i cili këtë akt e ka cilësuar si një përfitim... 

REAGIM : Provokimet e kriminelëve serbë s’kanë të ndalur!

Më datë 22.09.2013 në Fshatin Suharnë, disa njerëz që paraqiteshin si gjahtarë kanë maltretuar Ilmi Bajramin, nga po i njëjti fshat. Serbët ishin futur në luadhet e fshatit, ku Ilmiu ishte duke punuar dhe ruajtur bagëtinë. Ata ia kanë drejtuar armët dhe i kanë kërkuar të mos tentoj të rezistojë, ngase do të shkrepim armët. Gjatë dy orëve sa e kanë mbajtur, e kanë maltretur,... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch