Home » Vendore

Reagim: Banditët serb nga Vraja thyen ato pak shtëpi të banuara të shqiptarëve në Malësinë e Bujanocit

SHOQATA E TË SHPËRNGULURVE NGA KOSOVA LINDORE- GJILAN   Reagim  nga “Vatra” Banditët serb nga Vraja thyen ato pak shtëpi të banuara të shqiptarëve në Malësinë  e Bujanocit. Javën e kaluar, nga një grup kriminelësh serb,  thyen disa shtëpi shqiptare në fshatin Novoselë të komunës së Bujanocit. Ata demoluan shtëpitë e shqiptareve, përkatësisht shtëpinë e Mefail Ramadanit,... 

Tiranë: Fjalimi i Z.Ragmi Mustafa në Konferencën Ndërkombëtare “Fqinjët e Shqipërise”

KONFERENCË  NDËRKOMBËTARE  –  TIRANË 8-10 Korrik 2012   Tema: Pozita e Shqipëtarëve në Luginë të Preshevës në periudhën 100 vjeçare ( 1912 – 2012 )   Lugina e Preshevës është një trevë e shumicës shqiptare e mbetur në serbi pa vullnetin politik të tyre. Ajo është e banuar me më se 80 mijë banorë shqiptar të vendosur në tri komuna: Presheva, Bujanoci... 

Kundërpërgjigje: DEMOKRACI NUK DO TË THOTË EDHE “SALLAMADI”!

Lëvizja e Progresit Demokratik                   Rr. e Kosovës, nr.54 17520 Bujanoc E-maili: lpd_00@hotmail.com Data: 09.07.2012     Kundërpërgjigje   DEMOKRACI NUK DO TË THOTË EDHE “SALLAMADI”!     Çdo subjekt politik, pra edhe Lëvizja e Progresit Demokratik, i ka rregullat, normat dhe aktet normative të parapara me statut dhe program të punës. Kush... 

Shoqata“Vatra” nga Gjilani shënoi 7 vjetorin e themelimit

Veprimtaria jonë shtrihet në shumë sfera të jetës dhe do të jetë shumë transparente, por prioritet do të ketë Kosovën Lindore dhe çështjen e pazgjidhur të saj ka thënë Sejdullah Kadriu. Shoqata “Vatra” që grumbullon rreth vetës intelektual e veprimtar nga Kosova Lindore të shtunën në mënyrë solemne dhe në prani të shumë mysafirëve ka shënuar përvjetorin e saj. Rreth... 

LPD: DEZERTERËT PARTIAKË NUK I SHËRBEJNË ASKUJT

Lëvizja e Progresit Demokratik                   Rr. e Kosovës, nr.54 17520 Bujanoc E-maili: lpd_00@hotmail.com Data: 0707.2012     Kumtesë   DEZERTERËT PARTIAKË NUK I SHËRBEJNË ASKUJT     Lëvizja e Progresit Demokratik, largimin e sekretarit të përgjithshëm të kësaj partie, e vlerëson si një proces normal të jetës sonë politike plurale. Nga... 

JAKUPI: PVD, LPD DHE UDSH DO TË MBAJNË PËRGJEGJËSI PËR GABIMET E TYRE

Bujanoc, 07 korrik Sekretari gjeneral i Lëvizjes së Progresit Demokratik, Shefket Jakupi sot publikisht është larguar nga ky subjekt politik i cili tashmë është në opozitë në asamblenë komunale të Bujanocit. Arsyet e largimit sipas Jakupit janë të shumtat por njëra ndër to është edhe vota e elektoratit e cila nuk duhet shkelur për interesa personale. LPD e Jonuz Musliut, sipas Jakupit... 

Ekskluzive: S’ KA DIKUSH DY VENDE PUNE E DIKUSH ASNJË

Reisul-Ulema Adem ef. Zilkiq, anëtar i Komisionit të Qeverisë për lëndën fetare   S’ KA DIKUSH DY VENDE PUNE E DIKUSH ASNJË     Në një intervistë për revistën VAKAT, Reisul-Ulema si dhe anëtar i Komisionit të Qeverisë për lëndën fetare Adem ef. Zilkiq, lidhur me mësimdhënësit e lëndës fetare nëpër  shkolla gjatë vitit  2011/12, tha: Sapo përfundoi viti shkollor,... 

REAGIM I GRUPIT TË KËSHILLTARËVE TË PVD-SË KUNDËR MASAVE HAKMARRËSE TË PUSHTETIT MULTIETNIK

Pas shkarkimit abuzues të drejtorëve të ndërmarrjeve në formën e inkuizicionit, pushteti multietnik i komunës së Bujanocit, ka vazhduar, me largimin nga puna të punëtorëve shqiptarë nga ndërmarrjet dhe institucionet komunale, të punësuar gjatë vitit të kaluar dhe fillimit të këtij. Arsyetimi i kumtuar nga pushteti lokal, shumë shpesh, për tejkalimin e buxhetit, duket se po e merr... 

LPD: PUSHTETI POLICOR NË BUJANOC

Lëvizja e Progresit Demokratik                    Rr. e Kosovës, nr.54 17520 Bujanoc E-maili: lpd_00@hotmail.com Data: 0707.2012       Kumtesë   PUSHTETI POLICOR NË BUJANOC   Nuk kanë kaluar as një javë nga seanca e dytë e Kuvendit Komunal në Bujanocit, në të cilën u shkarkuan para skadimit të mandatit drejtorët e ndërmarrjeve publike dhe në vend të... 

RTP lajmet 5 korrik 2012

Mustafa: Dita e Pavarësisë së SHBA-së, ditë feste edhe për shqiptarët   E nderuara Ambasadore, Mary Burce Warlick   Dita e Pavarësisë së SHBA-së është ditë feste jo vetëm për popullin amerikan, por edhe për të gjithë popujt paqedashës në botë, përfshirë këtu edhe populli shqiptar. Në këtë ditë, ne përkujtojmë vlerat e demokracisë, lirisë dhe paqës. Shprehim... 
© 2017 KosovaLindore · RSS · Designed by Kosovalindore · Powered by KosovaLindore