Home » Vendore

Kabineti kryetarit të Komunës së Preshevës: INFORMATE

INFORMATE   Kabineti kryetarit të Komunës së Preshevës, njofton se kryetari Ragmi Mustafa sot është duke marrë pjesë në Konferencën Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut që po mbahet në Kumanovë. Kjo konferencë po mbahet në saje të 10 Dhjetorit –  Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut. Pjesëmarrës në këtë konferencë janë duke marrë pjesë delegacione... 

Lubishta nderon Dëshmorët – MULLA ARIF “ TËRNOCI “ DHE MASAKRA E LUBISHTËS MË 1912

Me iniciativen Shoqatës Humanitare “Lubishta” , është ngritur një lapidar për  t’i kujtuar viktimat e vitit 1912/1913 dhe për të dëshmuar te gjeneratat e ardhshme për gjenocidin serb të ushtruar, aso kohe, kundër shqiptarëve liridashës. Më 24.11.2012 në Shtëpinë e Kulturës  „Gursel e Bajram Sylejmani“ në Viti, me rastin e 100 vjetorit të masakrës në Lubishtë... 

RTP lajmet 6 Dhjetor 2012

Doganierët në stacionin hekurudhor të Preshevës në bashkëpunim me policët kufitar kanë zbuluar tentim të tetë emigrantëve ilegal që të kalojnë kufirin, njofton policia. Këta emigrant janë zbuluar në dy vagonë me mallra që po vinte nga Greqia drejt Evropës perëndimore. Pesë afgan, një nga Bangladeshi dhe një pakistanez ishin fshur pas konzervave me komposto që kishin destinacion... 

Themelohet këshilli nismëtar i Forumit të Gruas i Shoqatës “Vatra”

Duke pasur parasysh interesimin  dhe kërkesat e qytetarëve të Gjilanit dhe qytetarëve të ndjekur nga Kosova Lindore, për një organizëm  i cili  do të shikonte mundësitë e përkrahjes së qytetarëve  në forma të ndryshme, vullnetmirë, në vitin 2005 u themeluan shoqatën “Vatra”. Në punën e saj 7 vjeçare, “Vatra”, në mundësitë që i kishte, zhvilloi aktivitete të ndryshme,... 

RTP lajmet 5 Dhjetor 2012

Ambasadori i Serbisë në NATO, Branisllav Milinkoviq, ka vdekur tragjikisht, ka njoftuar ministria e jashtme e Serbisë. Mediat serbe raportojnë se ai ka bërë vetëvrasje në aeroportin kryesor ndërkombëtar në Bruksel, duke kërcyer nga parkingu, para syve të ndihmës ministrit të punëve të jashtme të Serbisë, Zoran Vujiq, që e udhëheq sektorin për politikën e sigurisë. Raportohet... 

KËSHILLI NACIONAL: KUMTESË

KëshilliKombëtarShqiptarkërkonngaudhëheqësit etëgjithashkollavefillorenëLuginëtëPreshevës, qëtëinformohentëgjithëmësimdhënësit, qëkanëtëmbaruarShkollën e LartëPedagogjike se, Ministria e ArsimitnëPrishtinëorganizoncikleligjëratashpërrikualifikimin e mësimdhënësve.Qëllimiirikualifikimitështëqëtëgjithëmësimdhënësittëkenëkualifikim superior.   Ligjëratat do... 

Partia Demokratike Shqiptare zgjedh nënkryetarin dhe sekretarin e saj

Preshevë -5 Dhjetor 2012 –  Kryesia e zgjedhur e Partisë Demokratike Shqiptare pas konstituimit te saj, mblidhet mbrëmë dhe parashikoi zgjedhjen e nënkryetarit dhe të Sekretarit të saj. Kryesia me përbërje: Ragmi Mustafa (Kryetar), Shukri Ymeri, Avni Nuhiu, Xhelal Arifi, Llukman Salihu, Mitat Saqipi, Agim Dalipi, Telat Arifi, Islam Isufi, Reshat Neziri, Mitat Sahiti, Hafize Shaqiri,... 

RTP lajmet 4 Dhjetor 2012

Në Bruksel është arritur pajtimi për çështjet lidhur me Marrëveshjen për menaxhimin e përbashkët të kufijve (IBM) Kosovë-Serbi, e cila duhet të fillojë së zbatuari me 10 dhjetor, raportojnë mediat serbe. Shefi i Grupit serb për implementimin e kësaj Marrëveshjeje, Dejan Paviçeviq, ka thënë për B92, se nuk duhet pritur ndryshime të mëdha në pikëkalimet kufitare në Jarinje... 

RTP lajmet 3 Dhjetor 2012

Zoran Stankoviq në Preshevë takohet me udhëheqësit e pushtetit lokal   Për herë të parë ka qëndruar sot në Preshevë kryetari i ri i Trupit Koordinues Zoran Stankoviq. Ai është takuar me udhëheqësit e pushtetit lokal, të cilët kërkuan nga ai që vëmendje ti kushtohet Luginës së Preshevës pasi qytetarët hasin në probleme të mëdha. Në takim asgjë s’është folur për lapidarin... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch