Home » Vendore

Ragmi Mustafa bisedë me ministrin punëve të brendshme të M. Xhelal Barjami për vendqëndrimin e studentëve nga Lugina

 I N F O R M A T Në bazë të bisedave të zhvilluara në mes të zv.Ministrit të Punëve të Brendshme të Maqedonisë  z.Xhelal Bajrami dhe Kryetarit të Komunës së Preshevës z.Ragmi Mustafa lidhur me problematikën e rregullimit të vendqëndrimit të studentëve në Republikën e Maqedonisë. Po shqyrtohet mundësia e dorëzimit kolektiv të kërkesave për vendqëndrimin (vizën) në Ambasadën... 

RTP lajmet 6 tetor 2012

Ragmi Mustafa bisedë me ministrin punëve të brendshme të M. Xhelal Barjami –RTP publikon  listën  e dokumentacionit të për vendqëndrimin e  studentëve nga Lugina   I N F O R M A T Në bazë të bisedave të zhvilluara në mes të zv.Ministrit të Punëve të Brendshme të Maqedonisë  z.Xhelal Bajrami dhe Kryetarit të Komunës së Preshevës z.Ragmi Mustafa lidhur me problematikën... 

RTP lajmet 5 tetor 2012

Hapësira ku jetojmë nuk do të thotë se duhet të pastrohet vetëm kur është dita e ambientit apo tokës. E për një vetëdijesim të tillë është përkujdesur organizata joqeveritare INEP e cila në kuadër të projektit “ Të pastrojmë Preshevën “ ka pastruar parkun dhe oborrin e shkollës fillore në Zhunicë . E nxënësit e kësaj shkolle në kanë një arsye pse sot ata pastruar... 

Rinia e “Vatrës” përkujtonë themeluesin e saj, Njazi Kadriun

Sot, kryesia e rinisë së shoqatës “Vatra”,së Bashku me Mustafë Shaqirin nga kryesisa e “Vatrës”me rastin e përvjetorit të vdekjes së themeluesit dhe ish kryetarit të saj,  Njazi Kadriu, e nderuan  duke bërë homazhe pranë varrit të tij. Ata, njëherit u zotuan se së bashku  do të vazhdojnë rrugën e drejtë të cilën ai e filloi. Me këtë rast nënkryetari i rinisë, Shkelzen... 

Për nder të 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë, Anëtarët e “Vatrës”këmbë deri në Vlorë

Me iniciativën e Ekrem Avdiu ish i burgosur politik nga Gjilani, Gani Shaqiri nga Bujanoci dhe Dilaver Musliu nga Presheva, anëtarë të kryesisë ”Vatra”,  me rastin e 100 vjetorit të shpalljes së  Pavarësisë së Republikës së Shqipërisë do të udhëtojnë këmbë në qytetin e bukur të Shqipërisë, në Vlorë. Këta tre qytetarë, të vetorganizuar do të marshojnë  në këmbë... 

RTP lajmet 4 tetor 2012

Kryetari Komunës së Preshevës Ragmi Mustafa me shkresë zyrtare ka kërkuar nga ministria e drejtësisë e qeverisë së Serbisë, kthimin e kompetencave të gjykatave komunale. Dokumenti i është drejtuar ministritë të drejtësisë, zv/ministrit, koordinatorit të grupit punues dhe anëtarëve të grupeve punuese. Në këtë shkresë fillimishtë kryetari Mustafa sqaron se reformat në gjyqësi... 

RTP lajmet 2 tetor 2012

Pushteti lokal i komunës së Preshevës ashpër kundërshton procedurat ligjore të autoriteteve maqedonase, të cilat kanë shtrënguar kushtet e vendqëndrimit për studentët shqiptarë jashtë Maqedonisë. Ky diskriminim më së shumti godet studentët shqiptarë të Luginës së Preshevës dhe ata të Kosovës, e posaçërisht këta të parët, të cilët duhet të udhëtojnë në Beograd, pranë... 

RTP lajmet 1 tetor 2012

Sot pritet të ngriten çmimet. Përveç çmimeve më të larta të ushqimit, do të rritet edhe nafta, dhe tatimi në vlerën e shtuar nga 18% sa ka qenë deri tani do të bëhet 20%. Ushqimi, cigaret, artikujt për higjienë personale, ngrohja, derivatet e naftës do të kenë çmime të reja edhe atë deri 20%. Qumëshit dhe prodhimet e qumshtit do të shtrenjtohet prej 2 deri 4%, çmimi i sheqerit... 

PVD, LPD dhe UDSH: K U M T E S Ë

Me rastin e mbajtjes së seancës së katërt të Kuvendit komunal në Bujanoc, përfaqësuesit e grupeve të këshilltarëve nga listat e PVD-së, LPD-së dhe UDSH-së, me qëllim të informimit të drejtë të opinionit  publik, lëshojnë këtë: K U M T E S Ë Përfaqësuesit e këtyre grupeve të këshilltarëve edhe me këtë rast dëshmuan unitet në veprim duke rikonfirmuar qëndrimin e mëhershëm... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch