Home » Vendore

Sot ndërroi jetë punëtori i shquar i arsimit dhe kulturës shqiptare në Preshevë e më gjërë, prof. Ymer Shabani

(1937-2015) Sot, më 24 tetor 2015, u shua në moshën 78 vjeçare, Ymer Shabani, figura më emblematike e arsimit dhe kulturës preshevare dhe mbarëkombëtare. Ky Lajm i hidhur, na ka tronditur thellë! Humbja e këtij njeriu të madh, kolosit të arsimit në komunën e Preshevës, që edukoi dhjetra gjenerata me përkushtim dhe pedantëri të pashoq, ka bërë që z. Ymeri të përmendet kudo në... 

Universiteti i Trakyesë ndihmon Luginën e Preshevës

Në ditën e dytë të vizitës së kryetarit të Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu në Edrene të Turqisë ka zhvilluar një sërë takimesh me zyrtarë të ndryshëm të këtij qyteti. Ndër të tjera sot kryetari Musliu është takuar me stafin e Universitetit të Trakyesë dhe kabinetin e Rektorit, Yener Yörük, ku temë diskutimi ka qenë operacionalizimi dhe realizimi i bashkëpunimit... 

Kryetari Musliu në vizitë dy ditore në Edrene

Me ftesën e Presidentes së Qendrës Osmane në Edrene dhe Kryetaren e Shoqatës së Miqëve dhe Diasporës Turke, aktivistes Kiymet Kara, kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu është në një vizitë dy ditore në Edrene të Turqisë.   Që në orët e mëngjesit së sotëm, kryetari Musliu zhvilloi takime të ndara me Guvernatorin e Edrenes, Dursun Ali Shahin,  Zëvendës... 

Kryetari Musliu i drejtohet UEFA-së lidhur me arrestimet e shqiptarëve në komunën e Bujanocit

Kryetari Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), Jonuz Musliu sot iu ka drejtuar me një shkresë autoriteteve të Unionit të Shoqatave Evropiane të Futbollit (UEFA) në Nyon të Zvicrës lidhur me arrestimet e shqiptarëve në komunën e Bujanocit. Në shkresë thuhet se “i drejtohemi organizatës Tuaj që të ndërrmerni masa dhe të përdorni autoritetin Tuaj për të bërë presion mbi Beogradin... 

Kryetari Musliu takime të rëndësishme në Crans Montana

Gjatë Forumit të Crans Montana në Samitin e 17 Ndërkombëtar mbi Krimin Transnacional, Forumin për Siguri Kombëtare dhe Globale në Zhenvë (Zvicër), kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), Jonuz Musliu përveç agjendës së parapërcaktuar, ka zhvilluar takime të rëndësishme me zyrtar të ndryshëm. Në takime të ndara i pari i KKSH-së është takuar me Këshilltarin special... 

Musliu merr pjesë në Forumin prestigjioz të Crans Montana

Me ftesën e Ambasadorit Jean-Paul Carteron themeluesit të Crans Montana Forum, kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu do të marrë pjesë në Samitin e 17 Ndërkombëtar mbi Krimin Transnacional, Forumin për Siguri Kombëtare dhe Globale në Zhenvë të Zvicrës. Në ftesë thuhet “ I nderuar Z. Musliu, kamë kënaqësinë që të ftoj të merrni pjesë në Samitin e 17 Ndërkombëtar... 

REAGIM – I PAPRANUESHËM ARRESTIMI I TË RINJËVE SHQIPTAR NË BUJANOC

Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH) reagon dhe shpreh dyshimet serioze rreth aksionit të organeve të rendit dhe prokurorisë në komunën e Bujanocit, me ç`rast janë arrestuar një numër i të rinjëve shqiptar për tifozërinë e kualifikimit të kombëtares së Shqipërisë në kampionatin evropian “Franca 2016”. Implementimit drejtësisë selektive, është i papranueshëm për Këshillit... 

Festival Ballkanik edhe në Bujanoc

Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu me bashkëpunëtorët ka pritur në një takim tejet miqësor kryetarin e shoqërisë kulturoro-artistike “Nakem” nga Bursa e Turqisë, Emir Pehlivan. Kryetari Musliu theksoi se “për Këshilli Kombëtar Shqiptar e rëndësisë së veçant është fusha e kulturës, patur parsysh impaktin e zhvillimeve kulturore në ruajtjen,... 

Problemi i Luginës së Preshevës trajtohet në Departamentin Amerikan të Shtetit

Në ditën e parë të vizitës zyrtare në SHBA, delegacioni i Luginës së Preshevës i kryesuar nga Kryetarët e Komunave të Preshevës dhe Bujanocit, Ragmi Mustafa dhe Nagip Arifi, pati një sërë takimesh të rëndësishme.  Temë kryesore e këtyre takimeve ka qenë çështja ende e pazgjidhur e shqiptarëve të Luginës së Preshevës. Delegacioni i Luginës, në përbërje të së cilit... 

Jonuz Musliu priti një grup të rinjve boshnjak nga Sanxhaku dhe shqiptarë nga Lugina e Preshevës

Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu priti në takim një grup prej 20 të rinjve boshnjak nga Sanxhaku dhe shqiptarë nga Lugina e Preshevës, të organizuar nga Iniciativa Akademike Forum 10 në kuadër të programit të këmbimit, qëllimi i së cilit është njohja me punën dhe aktivitetet Këshillit Kombëtar Shqiptar mbështetur nga Fondacioni për Shoqëri... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch