Home » Opinione

Një marrëveshje e munguar paqësore Shqiptaro-Serbe që duhet shpallur !?

Lufta Shqiptaro-Serbe ,asnjëherë nuk është shpallur nga asnjëra instancë Nacionale , por edhe armëpushimi ende nuk është shpallur, prandaj duhet të shpallet ky armëpushim pasi deri sa mos të shpallet lufta shqiptaro-serbe e mbyllyr do të vazhdoj në forma e mënyra të kohës qoft edhe si rrodhi dje në sesionin e Këshillit të Sigurimit të OKB-ës . Shkruan : Mr. Sc. Refik HASANI Ja... 

Të varfërit mund të revoltohen kundër oligarkisë

Në programin e shkencave politike thuhet se është e rëndësishme të shpjegohet se si mund të shkatërrohen llojet e ndryshme të legjislacioneve dhe si mund të ruhet secila prej tyre. Në trajtimin e këtyre dy temave, Aristoteli na i kujton pikëpamjet mbi drejtësinë, që janë  tema e  formave të ndryshme të qeverisjes, veçanërisht demokracisë dhe oligarkisë.   Demkracia vjen... 

Politika e krimit ekonomik në Kosovë

Në qasjen e vendit që ka të bëjë me problemin e krimit , në qoftë se ne jemi shumë me fat, në qasjen tonë të sjelljes së politikës sonë, të mirë. Unë jam duke u referuar sigurisht për kualicionin në mes të PDK-së dhe LDK-së dhe udhëheqësitë e dy subjekteve politike të Hashim Thaqit e Isa Mustafës që do të kanë ndikim në zbutjen apo zhdukjen e krimit të politikës në... 

Një kuvend interesant

Që një vit më parë, dëgjova për një Shoqatë atdhetare me emrin “Trojet e Arbrit”. Miku im, Behadini, që kishte qenë në kuvendin e saj, mbajtur në Gjakovë, vjeshtwn qw shkoi, më shpjegoi se Shoqata ka në gjirin e saj intelektualë nga të gjitha trevat dhe diaspora shqiptare. Ajo është themeluar në vitin 2004 dhe mban Kuvende vjetore në qytete të ndryshme të Shqipërisë... 

Argumenti utilitarist,i quajtur demokraci në Kosovë

Këtu futen organet e zbatimit dhe administratave,që kujdesen për deyrat praktike të qeverisjes,si taksat doganore dhe drejtësia mbrojtëse etj.Pjesa tjetër është kushtetuta,e cila tregon vendin që zë pushteti legjislativ dhe raporti midis pushtetit legjislativ dhe raportit midis pushtetit të tij ekzekutiv. Të dyja pjesët mund të jenë objekt për vlersësim utilitar.Çështja është... 

Shteti islamik i Kosoves – sipas rusëve

Politika e vellazerise Shqiptaro-Turke nuk është gjë tjetër veçse shkatërrim i principeve mijra vjeçare mbi te cilat u ngrit ndërgjegjja kombëtare shqiptare.Kjo vëllazëri ka vetëm një emër. Tradhti. Edhe përkrahja e një politike te tille nga individe pseudo-demokristiane nuk është gjë tjetër veçse Shitje e Interesave tona kombëtare per te cilet luftuan dhe u vranë mijra shqiptarë... 

Reciprocitet edhe në raport me lëvizje të lirë Kosovë-Serbi

Që nga data 12 gusht ka filluar së zbatuari marrëveshja për lëvizje të lirë të automjeteve në mesë të Kosovës dhe Serbisë . Automjetet që udhëtojnë në Serbi, me targa RKS të Kosovës do të mund të hyjnë në kufi vetëm duke i zëvendësuar ato me targa të përkohshme me mbishkrimin ,,Prova”, pa asnjë shenjë dalluese që e identifikon automjetin përkatës që është nga Kosova... 

Krimi, korrupsioni një opinion eksplorues

Ligji  dhe forcimi i kapaciteteve të policisë dhe gjyqësorit, për të  realizuar të ashtuquajturit krim “victimless” mund të ketë ndikim të madh në shoqërinë kosovare , është ende mjaft e depërtuar edhe në  qeveri, dhe në,zyrtaret (si noterët dhe avokatët) dhe bizneset. Këto krime  policia duhet  ti merr më shumë vëmendje duke vendosur objektiva të cilat... 

“ISIS-i “ shqiptarëve , vërshimet e Tetovës dhe Kiro Gligorovi !

Se jemi viktima , këtë po e dijmë ; por merimangën e zezë nuk po e shofim , po e ndjejmë vetëm erën e saj , po ia shofim rrjetën ngjitëse së cilës s`ka kush ti ikë . po i shofim vktimën e saj , historia dhe kombi ynë. Dhe tërësi nuk çajmë kokën ! jemi duke e lozur egoistin e Nitsches;”unë të shpetoj “ Ç`fare knaqësie ! po gënjehemi dhe mashtrohemi  nga erërat plot opium... 

Enveri islamist apo ia përgatitën ?

Fytyra e Enver Hoxhës është  shumë komplekse dhe mvarët nga këndi i vrojtimit të lexuesit, analistit  apo biografistit. Në te  e gjenë “donkishotin e marksizëm leninizmit në botë , atdhetarin e pa epur, antistalinistin , antititistin anti imperialistin ,antirevizionistin e madh. Por shkrimet e fundit japin shenja se ai kishte simpati shumë të madhe për islamizmin  aziatik. Deri... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch