Home » Opinione

Kosova rrezikonë të bie në tirani

Edhe pse ndërthurja mund të japë një fugurë të mirë të zhvillimit të modeleve,ajo lë shumë pytje të rëndësishme.Çfarë roli do të luajnë ligjet në shtetin e drejtuar nga bandat mafioze.A duhet të mbshteten në ligje të gjitha vendimet kur vet qeveria i shkel këto.. A mund të ndrushohen ligjet për ta luftuar krimin ekonomik .Në qoftë se po,në çfarë konditash .A duhet qeverisja... 

A ishte Enver Hoxha ateist ? ( Pjesa e dytë)

Në vazhdim të analizës së një enigme te madhe se ai ishte PPSH-ja ateiste , apo A ishte vet Enver Hoxha ateist, cdo studjuesi i del përpara një mal informatashdhe dezinformatsh ; të cilat mvarësisht nga ai ( studiusi ) mundet studimi të merr kahje. Një logjikë e shëndoshë na meson që nuk duhen më shumë se dy fakte të sakta ( burime arkivore) që të nxjerrish një përfundim të shëndetshëm... 

Kur do ta vizitoj Isa Mustafa Luginën e Preshevës?!…

Do të ishte më së e domosdoshme që vizitat e zyrtarëve serbë në Kosovë të kushtëzohen me lejimin nga qeveria serbe që këtë ta bëjnë edhe ministra e zyrtar tjerë kosovar këtë pjesë etnike shqiptare Shkruan: Xhavit Çitaku Jemi dëshmitarë se pothuajse për çdo ditë ministra e zyrtar tjerë serb vizitojnë Kosovën. Ç’është edhe më keq sjellja e këtyre zyrtarëve nga Serbia... 

Enver Hoxha , islamist i mëshehur ? (Pjesa e parë)

Pas rënies së komunizmit, u krijua një vakuum shpirtëror në shtetet ish-komuniste e një ndër to edhe Shqipëria, të cilat reaguan menjëherë për të mbushur boshllëkun me të ashtuquajturën ëndrrën e mirëqenies perëndimore por dhe me ri-gjallërimin fetar, i cili i dha një impuls komuniteteve fetare deri atëherë “të fjetura” dhe të errësuara nga e ashtuquajtura “fe e rreme”... 

Ngritja e revoltës shptim i popullit

Kosova sot jeton – e pranon verbërisht të jetojë! – në pellgun e padrejtësisë. Si rrjedhim, Kosova nuk ka fuqi të mjaftueshme për hedhjen e bazave të një shoqërie civile sespe qeveria esht e brisht, e shoqeria eshte shum e qytetëruar, një shoqërie ku hesh para krimit e shëtitja e lirë e kriminelit lejohen nga kurajo civile e një popullsie dhe qeveris se ndërgjegjësuar... 

Shqiptarët e Medvegjës,Bujanocit e Preshevës të diskriminuar kurse pakica Serbe e Kosovës duan frekuenca,asosacion e njësi të veçanta të Policisë e Forcave të Armatosura

Pakica Serbe në Kosovë kërkojn :   –       Kanal të veqantë në televizionin qendror publik  (Ky kanal i tv-ës publike  tani është duke funksionuar ), –       Frekuenca të veçanta për telefonin mobile dhe fikse , –        Asosacion të Komunave me kompetenca ekzekutive , –       Njësi të veçanta  në kuadër të Policisë... 

“Buka “ e frigasve dhe frigjët serb

“Herodoti shkruan se faraoni Psammetich I. kishte dashur të vendosë se cila ishte gjuha më e lashtë në botë (tek zëri në frengjisht thuhet, cili ishte kombi NATION, populli më i lashtë në botë ). Për këtë arsye ai kishte dhënë bariut të vet dy fëmijë të sapolindur duke i ndaluar rreptësisht që fëmijët të dëgjojnë ndonjë fjalë dhe për këtë bariu duhej të kujdesej.... 

Opinion – LUGINË, VEÇ MOS THUAJ MBAROVA!?

Çfarë koincidence, rrafsh 100 vjet më parë rilindësi ynë Vaso Pashë Shkodrani në poezinë e tij “O Moj Shypni” e kishte përshkruar gjendjen e mjeruar në të cilën kishte rënë Shqipëria, si për fajin e pushtuesve të huaj, por edhe të udhëheqësve të vet. Ai shkruan kështu: “Por sot, Shqypni, pa m’thuej si je? Po, sikur lisi i rrxuem përdhe. Ke pas qenë veshun, sot... 

Marrëzia nuk krijon drejtësi në Kosovë

,,Bota është një vend i rrezikshëm për të jetuar, jo për shkak të njerëzve që bëjnë gjëra të këqija,por për shkak të njerëzve që i shohim ata  dhe nuk bëjmë asgjë për ti ndaluar duke u rrebeluar në një qëverijse militantesh  dhe nepotizmit në Kosovë,,   Mr.Ali Hertica   Te libri “Du contrat social”, Rosi thotë qartë se nuk merret me kalimin historik nga... 

“ Vëllau “ Erdogan po na mashtron !

500 vjet robër , pa gjuhë ,pa histori ! 500 vjet të ndrydhur , të dëbuar dhe të masakruar ! 500 vjet pa dinjitet dhe të mbetur në mëshirën e fatit të mbijetesës. 500 vjet pa atdhe , pa Zotin tonë ,po mendjen tonë ! … dhe mrekullia e “ tranisë (çmendisë) kolektive “ e kërkojmë  “shpëtimin “  nga zhbërësi ynë i pa harruar ! Nejse , mos ta zgjas , të kaloj në bisedën... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch