Home » Opinione

Marrëzia nuk krijon drejtësi në Kosovë

,,Bota është një vend i rrezikshëm për të jetuar, jo për shkak të njerëzve që bëjnë gjëra të këqija,por për shkak të njerëzve që i shohim ata  dhe nuk bëjmë asgjë për ti ndaluar duke u rrebeluar në një qëverijse militantesh  dhe nepotizmit në Kosovë,,   Mr.Ali Hertica   Te libri “Du contrat social”, Rosi thotë qartë se nuk merret me kalimin historik nga... 

“ Vëllau “ Erdogan po na mashtron !

500 vjet robër , pa gjuhë ,pa histori ! 500 vjet të ndrydhur , të dëbuar dhe të masakruar ! 500 vjet pa dinjitet dhe të mbetur në mëshirën e fatit të mbijetesës. 500 vjet pa atdhe , pa Zotin tonë ,po mendjen tonë ! … dhe mrekullia e “ tranisë (çmendisë) kolektive “ e kërkojmë  “shpëtimin “  nga zhbërësi ynë i pa harruar ! Nejse , mos ta zgjas , të kaloj në bisedën... 

Asosacioni nuk është i bazuar as në ligje e as në Kushtetutë

Pala kosovare asesi nuk duhet të lëshoj pe rreth asosacionit të komunave serbe Athua nuk u dha “ mend” komunitetit ndërkombëtar Republika serpska, udhëheqësit e së cilës jo vetëm që pretendojnë t’i bashkohen Serbisë, por ata janë bërë frenues të çdo përpjekjeje për çuar para BeH .Një gabim i tillë nuk do të duhej të përsëritet edhe në Kosovë!  Shkruan: XHAVIT ÇITAKU Insistimi... 

Simbolet janë të nevojshme për shoqërin Kosovare

Pozicioni liberal që kishte dikur është për mua i pamjaftushëm pjesrisht sepse nuk ka   aftësinë të futë kujdesin për njerzit dhe atë bashkëpunimi që hapsira për një struktur më të ngushtë.Këtu nuk përfillet kuptimi simbolik,si angazhim publik dhe poletik,për sa i përket rëndësisë së çështjeve të caktuara,duke shprehur ,përforcuar kanalizuar, argumentuar angazhimin... 

Kosova, si qenka shqiptarizuar ajo ?

“Në bazë të një raporti të Kombeve të Bashkuara, sot Kosova renditet në vendin e katërt në botë për sa i përket luftëtarëve që janë rreshtuar me grupin ekstremist të quajtur IS apo “Shteti Islamik”, në raport me popullsinë, me rreth 232 luftëtarë.   20 familje kosovare  me gra e fëmijë në ISIS , ne Siri dhe Irak. Janë këto vetëm disa raste nga dhjetëra të tjera,... 

Timokratia, në Kosovë parim qeverisës

Në qoftë se filozofët nuk bëhen mbretër,apo ata që quhen mbretër nuk bëhen filozofë të vërtë,në qoftë se pushteti politik dhe filozofia nuk bëhen një ,nuk do të ketë fund për  do të sjellin  mjerimin e shoqëris  dhe shtetit.    Pytjet se çfarë i karakterizon format e padrejta apo të paplotësuara të shtetit,ngrihen në pjesët e mëpasme të shtetit dhe lidhur me... 

Sa afër nesh, Afërdita dhe Jupiteri !

(“Para disa ditësh ka ndodhur konjuksioni  ( lidhja )mes Jupiterit dhe Afërditës, kjo është një shenjë se këta dy perëndi do ta kenë pushtetin, dhe besëlashta do të triumfojë sërish. Populli shqiptar do të shpëtojë.  “ nga Filloreta Rexhepi )</h1> <h1> Venera dhe  Jupiteri në konjukcion me 30 Qershor 2015, foto e shkrepur nga Mohamad Fadzli , Malejzia . Venera (... 

E thoshte Konica ….

E thoshte Faik Konica: “ Ne do t`ishim populli më i madh nëBallkan, por atëherë nuk do t`ishim shqiptar!” . Me shkoi mendja  ta pyesja atje ku është në amshim : ‘ Pese thoshte këtë ? Por kur sot po ballafaqohemi me të njejtat mendjemarritë e gjakut të shprishur, nuk ia turbullova gjumin e përjteshëm , se i gjori ka ikur nga jeta duke menduar që pas tij do të vijnë shqiptarët... 

Sa më i fortë serbi , shqiptarët më të mashtuar !

Flitet se turku na mbrojti nga asimilimi, se na solli një fe tjetër të ndryshme nga sllavët dhe grekët. Tani del pyetja: pse nuk u asimiluan rumunët ne mes të sllavëve, pavarësisht se ishin ortodoksë si ata(!) Pse nuk u asimiluan hungarezët nga gjermaniket, megjithëse 400 vjet të pushtuar prej tyre dhe të të njejtës fe me ta! Pse nuk u asimiluan baskët, që nuk e patën asnjëherë... 

Migjeni ,shqiptari ortodoks i Maqedonisë !

Sa interesant me këtë historinë tonë . atë që e dinim nuk guxonim ta thonim, e për atë që nuk kishim asnjë pike njohori rrihnim ( e edhe sot rrahim ) gjoks duke e vërtetuar ma paditurinë tonë e në përfitimet  e atyre që na donin ashtu si ishim dhe ashtu si jemi edhe sot . Me të vërtetë ,mjerimi mendor qenka një kafshatë që nuk kapërdihet e kur edhe rrah gjoks duke e mbrojtur... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch