Home » Opinione

Çdo sundimtar e bën përdorimin e gënjeshtrës dhe arsyetimin për të justifikuar pushtetin e tij

Ali Hertica Çdo sistem politik ka në bërthamën e tij ideologjinë. Sistemi më i zakonshëm është quajtur demokraci parlamentare, në të cilat shkalla e bashkëveprimit në mes të politikanëve dhe qytetarëve të tyre është baza. Vendimet politike merren pasi ata janë të përgatitur. Kjo është një sistem i komplikuar dhe nuk është shumë e qartë për të gjithë se kush... 

Bac u krye, të nderoi Malësia e Madhe!

Nga Azgan HAKLAJ Vendi i një krahine në historinë e kombit apo vendi i një kombi në historinë njerëzore nuk matet me numrin e kilometrave katrorë apo numrin e banorëve që ka.Historinë e bajnë vlerat njerëzore , zakonet dhe traditat e lashta, betejat për liri për dinjitet njerëzorë e për ruajtën e kodeve të shenjta të traditës, civilizimit e të humanizmit njerëzor.Tuzi... 

“Thesi i miellit”dhe blerja e votës – si standarde të zgjedhjeve në Shqipëri

Nga Skënder S.KAPITI Ka rreth 29 vite që pas rënies së komunizmit dhe Shqipëria nuk po del nga tranzicioni paskomunist. Kjo për faktin se nuk është realizuar  akoma standardi bazë i demokracisë që janë: zgjedhjet e lira , të ndershme, demokratike dhe të pamanipuluara. Politika e tranzicionit në Shqipëri ka prodhuar standarde tipike zgjedhjesh demokratike “Made... 

Në 27 vjetorin e Referendumit, a do të bashkohet Lugina e Preshevës me Kosovën?

Shkruan: Nehat HyseniPas shërbërjes së Jugosllavisë së Titos-RSFJ-së në vitetet e 90-ta të shekullit XX, Kosova nga data 26-30 shtator 1991 organizoi Referendumin “për Pavarësi”.Kurse, pas mbajtjes së referendumit maqedonas për pavarësi nga Jugosllavia, më 8 shtator dhe miratimit të Kushtetutës në vitin 1991, shqiptarët Maqedonisë më 11 dhe 12 janar 1992, e mbajtën më... 

Kriza politike në Shqipëri duhet të zgjidhet me një Qeveri teknike dhe me zgjedhje të parakohshme

Nue Oroshi Kriza politike në mes të pushtetit dhe opozitës në Shqipëri e ka arritur pikën më të lartë të vlimit politikë. Dorzimi i mandateve nga ana e opozitës tregon se mjetet për të bërë një luftë politike të opozitës në parlamentin shqiptarë kanë përfunduar.Në anën tjetër kemi një veprim politikë të rrallë të opozitës që shumë pak ndodh në Demokraci.Shpesheherë... 

A E KONTROLLON SERBIA IMAZHIN DHE MENTALITETIN SHQIPTAR?

Nga Dije Ferati E postova një mesazh në Facebook në lidhje me Hefestionin, dashnorin e Lekës së Madh. Një “miku” im u shokua. Sikur e kupoi se qëllimi im ishte ta zbrisja Lekën e imagjinatës së tij nga kali në pelë, pastaj nga pela fare në tokë…në bajga. Më shau sheshit me bollëk aq të madh sa, po të ngelte dikush me barrë nga sharjet, unë dhe nëna ime do i... 

Ministria e parë përgjegjëse për sistemin e decentralizimit

Ali Hertica Zhvillime të ndryshme kanë çuar në humbje të konsiderueshme të kuptimit në tremujorin e fundit të një shekulli për qeverinë dhe parlamentin. Më parë ky seksion adresoi zgjerimin e fuqisë së Bashkimit Evropian në kurriz të lirisë së veprimit në Shtetet Anëtare, por edhe të operacioneve të mëdha të decentralizimit. Përveç kësaj, ka pasur formimin e organeve... 

Opinion: Kush është për ndarjen e Kosovës është kundër UÇK-së, SHBA-ve, NATO-s dhe kundër Shtetit të Kosovës

Nga Skënder Sadri KAPITI Kosova shqiptare qindra e mijra vjeçare sot mbushi 11 Vjetorin e Pavarësisë.  Sot këtë shkrim të shkurtër në këtë Ditë të Madhe Kombëtare do t‘ia kushtoj  faktit të asaj se po flitet e përflitet shumë për mundësinë e korigjimit te kufijve apo të ndarjes së Kosovës. Ata  të cilët janë për ndryshim,korigjim apo shkëmbim territoresh... 

Prishtinadhe Tirana do të duhej caktuar një platformë dhe strategji

Shkruan: Refik HASANI Deputetët e ParlamentittëKosovëspërmesplatformës, duke diskutuartëarrijnmiratiminkupërMedvegjë, BujanocdhePreshevë,tëndërtojndhetëmbajnqëndrimpërkëtëkrahinëshqiptare.Vullnetidheplebishiti  i shprehurpërmesëReferendumittëdatës 1 e 2 mars 1992,sakrifica e UÇPMB-ëssëbashku me marrëveshjen e Konçulit do tëduhejtëpranohen. Përmesplatformës... 

Opinion: Federica Mogherini meriton të shpallet person “non grata “në Kosovë

Nga Skënder Sadri KAPITI Federika Mogherini të shpallet person “non grata “në Kosovë, pasi ajo duke shpërdoruar rende detyrën e saj si Përfaqësuese e Larte e BE-se, realisht ajo nuk luan rolin e ndemjetesueses se bisedimeve Kosove-Serbi  pasi ajo është bërë palë  me Serbinë në këto bisedime, apo më sakt ajo po  e kryen më mirë se edhe vetë serbët dhe... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch