Home » Këshilli Nacional

Junuz Musliu ka iniciuar padi gjyqësore kundrejt Serbisë per zvoglimin e buxhetit të Këshillit Nacional

Junuz Musliu, kryetar i Këshillit Kombëtar Shqiptar ka iniciuar padi gjyqësore në gjykatën administrative kundrejt Serbisë me pretendimin se qëllimisht është zvogëluar buxheti i KKSH-së. Në këtë padi thuhet se Këshilli Kombëtar Shqiptar deri në vitin 2012 nga buxheti i Serbisë a marrë 16 milion e 600 mijë dinarë ndërsa nga viti 2013 është zvogëluar në 13 milion 223 mijë dinarë. Suzana... 

KKSH – PËRSHËNDET LIRIMIN E RAMUSH HARADINAJT

KUMTESË Këshilli Kombëtar Shqiptar dhe kryetari i këtij institucioni të lartë, nga Lugina e Preshevës, Jonuz Musliu, me kënaqësi ka pranuar lajmin për vendimin e Gjykatës  në Colmar të Francës, për lirimin pa kusht të ish kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj. i cili që nga 4 janari, i këtij viti, u pat ndaluar nga autoritetet e Bazelit, në bazë të një fletarresti të... 

Kryetari Musliu takoi kryetarin e komunës së Gjilanit Lutfi Haziti

K U M T E S Ë Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu, dje u takua me kryetarin e komunës së Gjilanit, Lutfi Haziti, gjatë një vizitë që i bëri Luginës së Preshevës. Gjatë takimit është diskutuar për mbrojtjen e të drejtave të shqiptarëve dhe avancimin e tyre komformë standardeve ndërkombëtare dhe praktikave më të avancuara rajonale.  Duke... 

U nënshkrua marrëveshje bashkëpunimi mes Universitetit “Kadri Zeka” dhe Këshillit Kombëtar Shqiptar

Rektori i Universitetit  “Kadri Zeka” në Gjilan, Bajram Kosumi dhe  Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar Jonuz Musliu, kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi. Qëllimi i kësaj marrëveshje është bashkëpunimi profesional për trajnimin e mësimdhënësve të shkollave fillore dhe të mesme të Luginës së Preshevës (Preshevë, Bujanoc, Medvegjë) si dhe aspekte tjera  për përgatitjen... 

Këshilli Nacinal reagon rreth shkresës-kërkesës “Shënimi i ditës së përkujtimit të 17 Mars 2004 – Persekutimi në Kosovë e Metohi”

R E A G I M   Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH) reagon me indinjatë të thellë rreth shkresës-kërkesës “Shënimi i ditës së përkujtimit të 17 Mars 2004 – Persekutimi në Kosovë e Metohi” të lëshuar ditë më parë shkollave fillore dhe të mesme nga Ministria e Punës, Mirëqenies, Çështjeve të Veteranëve dhe Sociale dhe Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik. Kjo... 

Këshilli Kombëtar Shqiptar, uron 7 Marsin – Ditën e Mësuesit!

Këshilli Kombëtar Shqiptar, uron 7 Marsin – Ditën e Mësuesit! Këshilli Kombëtar Shqiptar dhe kryetari i këtij institucioni më të lartë të shqiptarëve në Luginën e Preshevës, z. Jonuz Musliu, përgëzon mësimdhënësit shqiptar për 7 Marsin – Ditës e Mësuesit. “Sot po mbushen 130 vjet nga dita e parë e hapjes së shkollës shqipe në Korçë, më 7 mars të vitit 1887.... 

Kryetari Musliu takim me ekspertët e OSBE-së

K U M T E S Ë Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu, u takua me eksperten për projekte në kuadër të OSBE, Valery Perry, me bashkëpunëtorë. Kryetari Musliu e njoftoi me rrjedhat e KKSH-së, punën dhe çështjet që presin të zgjidhen duke vënë theksin në çështjet e arsimit, kulturës, informimit dhe përdorimit zyrtarë të gjuhës dhe shkrimit shqip,... 

Kryetari Musliu takoi Ambasadorin Sadiku

K U M T E S Ë Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu, u takua me Ambasadorin e Kosovës në Beograd, Valdet Sadiku i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij. Kryetari Musliu e njoftoi me çështjet që presin të zgjidhen duke vënë theksin në çështjet e arsimit, kulturës, informimit dhe përdorimit zyrtarë të gjuhës dhe shkrimit shqip, sikur dhe çështjet... 

Këshilli Nacional – DEMANT NDAJ SHKRIMIT TË www.presheva.com

Nr.5-1/17 Data 10.01.2017 Bujanoc   DEMANT NDAJ SHKRIMIT TË www.presheva.com(http://presheva.com/?p=66087) të datës 27.12.2016   Me këtë Këshilli Kombëtar Shqiptar DEMANTON lajmin e publikuar në web portalin www.presheva.com me titull ”Komunat i paguajnë 1.8 milion dinar KNSH-së për botimin e një numri të Nacionalit?” Duke demantuar dhe shprehur korrektësinë njoftojmë... 

Mbahet takimi i parë për realizimin e Marrëveshjes së Nishit, Rama-Vuçiq

Me ftesë të Ambasadorit të Republikës së Shqipërisë në Beograd, Ilir Boçka, është mbajtur takimi parë mes përfaqësuesve të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik të Republikës së Serbisë, Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Këshillit Kombëtar Shqiptarë dhe përfaqësuesit Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në ambientet e kësaj... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch