Home » LPD

LPD – KUJDESI I SHQIPËRISË NDAJ LUGINËS SË PRESHEVËS

Një delegacion i Lëvizjes së Progresit Demokratik, të kryesuar nga lideri i saj z. Jonuz Musliu, i cili njëherit është edhe kryetar i Kuvendit Komunal në Bujanoc, qëndroi për një vizitë punë në Shqipëri. Fillimisht, vizita u realizua me kryetarin e Parlamentit të Shqipërisë z. Ilir Meta, i cili për së afërmi u njoftua me problemet me të cilat po ballafaqohen shqiptarët e Luginës... 

Reagim – MARRËVESHJA KOZMETIKE

Marrëveshja e Brukselit, për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, ka zgjuar reagimin e menjëhershëm të Lëvizjes së Progresit Demokratik dhe të liderit të saj Jonuz Musliu. “Nënshkrimi i Marrëveshjes nga dy kryeministrat Thaçi-Daçiq, nuk do të thotë edhe shuarje të strukturave paralele në veri të Kosovës. Përkundrazi, këto struktura me këtë Marrëveshje... 

LPD: KONÇULI KËRKON DREJTËSI

Lëvizja e Progresit Demokratik                   Rr. e Kosovës, nr.54 17520 Bujanoc E-maili: lpd_00@hotmail.com Data: 19.03.2013     Kumtesë   KONÇULI KËRKON DREJTËSI   Lëvizja e Progresit Demokratik, mbështet protestën paqësore të paralajmëruar për nesër, nga banorët e Konçulit të Komunës së Bujanocit. Protesta është e mirëseardhur ngase konçulasit... 

LPD: OSBE E SHQETËSUAR PËR GJENDJEN NË LUGINË

Lëvizja e Progresit Demokratik Rr. e Kosovës, nr.54 17520 Bujanoc E-maili: lpd_00@hotmail.com Data: 12.03.2013 OSBE E SHQETËSUAR PËR GJENDJEN NË LUGINË Ambasadori i OSBE-së, Peter Burkhard, gjatë vizitës së tij të parë në Luginën e Preshevës, u takua edhe me Jonuz Musliun, lider i Lëvizjes së Progresit Demokratik. Ambasadori i OSBE-së, në detaje është informuar nga udhëheqësi... 

Kumtesë: GJENDJA NË LUGINË SI AJO E PARA REFERENDUMIT TË VITIT 1992

Lëvizja e Progresit Demokratik  e kujton 1 dhe 2 marsin e vitit 1992, ditën kur u mbajt Referendumi i shqiptarëve për “Autonomi politiko-territoriale me të drejtë bashkimi Kosovës”. Kjo ngjarje e madhe politike për popullin tone e ngritën në shkallë të lartë problemin e rajonit të Luginës së Preshevës, duke e sensibilizuar brenda dhe jashtë vendit. Populli shqiptar i Luginës,... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch