Home » PVD

PARTIA PËR VEPRIM DEMOKRATIK FILLON PËRGADITJET PËR ZGJEDHJET LOKALE TË 24 DHJETORIT

Tanimë opinioni në komunë të Preshevës është i njoftuar se kryetarja e Kuvendit republikan i ka shpallur zgjedhjet e parakohshme për 4 komuna në Serbi, ndër të cilat edhe për komunën e Preshevës dhe 24 dhjetori është caktuar data e mbajtjes së këtyre zgjedhjeve. Për këtë qëllim mbrëmë me fillim nga ora 18:00 u mbajt mbledhja e Kuvendit të degës së Partisë për Veprim Demokratik... 

Mobilizim i fuqishëm i kryesisë së Forumit Rinor të PVD-së

Gjatë ditës së djeshme në ambientet e Partisë për Veprim Demokratik, përfaqësuesit e Forumit Rinor të PVD – së patën takim konsultativ me kryetarin e PVD – së, Riza Halimin dhe me kryetaren e degës së PVD – së në Preshevë, Ardita Sinanin. Në këtë bashkëbisedim të përfaqësuesve të Forumit Rinor me udhëheqësit e Partisë për Veprim Demokratik, u diskutuan problemet me... 

Riza Halimi: Organi i dhunshëm po vazhdon me shkarkime të pa ligjshme

Pas mbledhjes së parë të treshes së organit të dhunshëm me 33 pika të rendit të ditës vazhdoi edhe mbledhja e dytë me 19 pika të tjera të rendit të ditës, me ç’rast i aprovuan vendimet që janë ekskluzivisht me kompetencë të Kuvendit Komunal të komunës së Preshevës dhe në këtë mënyrë po vazhdojnë shkeljet e rënda të normave kushtetuese dhe ligjore. Në kundërshtim flagrant... 

PVD: I N F O R M A T Ë

Tani më është shumë e qartë se diskriminimi ndaj popullatës shqiptare në Luginë të Preshevës, po ushtrohet në të gjitha fushat e rëndësishme jetësore, në ekonomi, në sistemin e jurisprudencës, e posaçërisht në fushën e arsimit. Pos problemit të rëndë dhe shumë të ndjeshëm të mungesës drastike të teksteve mësimore në shkollat shqipe, sigurisht që problem edhe më i... 

PVD: Ja çka parashef Plani Aksional Lokal

Njëra nga arsyet kryesore për prishjen e koalicionit PVD – APN ishte edhe problemi që u krijua lidhur me Planin Aksional Lokal për avancimin e pozitës së migrantëve në territorin e komunës së Preshevës, për periudhën 2017 – 2021. Këtë dokument shumë të ndjeshëm dhe problematik Kryetari i atëhershëm i komunës, Shqiprim Arifi me procedurë të përshpejtuar pa siguruar materialin,... 

PVD – Informatë

Informatë për opinion nga mledhja e kryesisë së përgjithshme së PVD-së Situata aktuale në Preshevë pas vendimit të Qeverisë së Serbisë për formimin e Organit të përkohshëm, vendim ky i aprovuar me shkelje drastike ligjore, ishte tema e mbledhjes së Kryesisë të PVD-së të mbajtuar sot, me datë 16 Shtator. Veprimi i fundit i Qeverisë së Serbisë, me vendimin e aprovuar për masat... 

D e k l a r a t ë e Partisë për Veprim Demokratik

Fushata e egër anti PVD e portalit “Presheva.com” që kishte arritur kulmin pas shkarkimit të ish kryetarit të komunës Shqiprim Arifi, përsëri po acarohet tash në kuadër të misionit destruktiv të bllokimit të Kuvendit Komunal të Preshevës, me qëllim të anulimit të rezultatit të zgjedhjeve lokale të vitit të kaluar dhe zëvendësimit të dhunshëm të këtij Kuvendi me organ të... 

Kryetari i PVD-së – Urim për Festën e Fitër Bajramit

Të dashur qytetarë të Luginës së Preshevës, dëshiroj që t’Ju uroj nga zemra festën e madhe të Fitër Bajramit. Duke pasur parasysh rëndësinë dhe vlerën e kësaj feste për të gjithë muslimanët, dua t’Ju uroj të gjitha të mirat, shëndet, begati e mbarësi në familjet tuaja. Meqenëse sot edhe përfundon muaji i Ramazanit, lusim Zotin që të gjitha lutjet tuaja të jenë të... 

Halimi: Kryetari i APN-së ndërtoi rrjetin e tij politik në formë manipulative me burime finansiare enigmatike dhe jotransparente

Në emisionin e mbrëmshëm “Studio e hapur” RTV “Presheva” degradoi në nivelin më të ultë në historinë e saj 16 vjeçare të veprimtarisë së saj me rëndësi të posaçme për komunën e Preshevës. Duke e keqpërdorur paaftësinë e gazetarit, kryetari i APN – së e ashpërsoi egërsisht retorikën denigruese dhe shpifëse prezente në portalet tona që nga paraqitja e APN – së... 

PVD nxjerr kritika për partnerin e gjertanishëm (APN) për sjelljet e pamatura të saj gjat këtij mandati disa mujor qeverisës

I N F O R M A T Ë Në kryesinë e degës së Partisë për Veprim Demokratik në përbërje të zgjeruar u shqyrtua kumtesa e Alternativës për Ndryshim e 25 shkurtit me të cilën opinioni u njoftua se tre këshilltarë të Partisë Demokratike Shqiptare kanë kaluar në rradhët e grupit të këshilltarëve të APN – së. Me shqetësim të posaçëm u shqyrtua edhe paralajmërimi i APN –... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch