Home » Shëndetësi

Shëndetësi

Ofertat e punës nga Gjermania po zbrazin spitalet në Shqipëri

Ofertat e punës nga Gjermania po zbrazin spitalet në Shqipëri

Mar. 15 | Mësohet se vetëm vitin e kaluar 145 mjekë janë larguar drejt Gjermanisë, kurse më 2015 ky numër ishte 120, derisa më 2014 ishte 132 mjekë. Me qindra mjekë të përgjithshëm dhe specialistë po largohen nga Shqipëria drejt Gjermanisë çdo...

(VIDEO) Kështu bëhet përhapja e baktereve gjatë teshtimës

(VIDEO) Kështu bëhet përhapja e baktereve gjatë teshtimës

Shk. 12 | Në eksperimentin e bërë me 100 njerëz të shëndoshë, është regjistruar në mënyrë të ngadalësuar, se si përhapet një teshtimë. Pluhuri, erërat apo edhe drita e diellit, mund ta bëjë dikë të teshtijë. Në eksperimentin e bërë me...

(VIDEO) Shtëpia e shëndetit përfiton autoambulancë në vlerë prej 25 mijë eurosh

(VIDEO) Shtëpia e shëndetit përfiton autoambulancë në vlerë prej 25 mijë eurosh

Shk. 11 | Shtëpia e shëndetit në Preshevë ka përfituar një autoambulancë nga organizata gjermane Help. Vlera e këtij automjeti është 25 mijë euro, ndërsa shtëpia e shëndetit është e vetmja në Jug të Serbisë që ka këtë automjetë që është...

Tregim i dhimbshëm nga QKUK

Tregim i dhimbshëm nga QKUK

Jan. 9 | Më mirë do të ishte të emërohet nga një zëvendës minister se sa nga dy dhe ato para derdhën në Klinikën Onkologjike, në të cilën pacientët janë të shtrënguar që vetë t’i sigurojnë barnat që janë shumë të shtrënjta Shkruan:...

Sëmundjet që kuron mjalti dhe kanella

Sëmundjet që kuron mjalti dhe kanella

Qer. 28 | Është konstatuar se përzierja e mjaltit me kanellë shëron shumë sëmundje. Ne po renditim listën vijuese të sëmundjeve që mund të shërohen me mjaltë dhe kanellë sipas hulumtimit të disa shkencëtarëve të perëndimit. Sëmundjet e zemrës Përgatitet...

Kërkohet bashkëpunim në mes të mjekëve të Luginës

Kërkohet bashkëpunim në mes të mjekëve të Luginës

Qer. 17 | Shoqata e Mjekëve të Luginës e cila është themeluar fundivitin e kaluar nëpërmjet të emsionin version plus në Rtadiotelevizionin Presheva ka përcjellur mesazhin për mes këtij emisoni që të ketë  bashkëpunim në mes mjekëve të Luginës...

Ligjeratë gjinekologjike në Preshevë , ora 13:00 në amfiteatrin e RTP

Ligjeratë gjinekologjike në Preshevë , ora 13:00 në amfiteatrin e RTP

Mar. 14 | Gjej kohë, kontrollo shëndetin tend sot, gëzohu me të afërmit e tu nesër, është motoja e fushatës dhe edukimit të  grave vetëm përmes vizitave mjekësore e organizuar nga V+O Komunikejshën.  Lidhur me këtë aksion edukativo-shëndetësor...

DR. BARDHOKU: “E SHPËTUAM  DHËMBALLËN, DORELA!…”

DR. BARDHOKU: “E SHPËTUAM DHËMBALLËN, DORELA!…”

Shk. 25 | Nga: Murat Gecaj   Kënaqësia e Dorelës, bashkë me xhaxhi dentistin… Kishte disa kohë që, me të drejtë, mbesa Dorelë shqetësohej për gjendjen e një dhëmballe. Në orën e pushimit, ndërmjet orëve të mësimit, kishte shkuar edhe te dentistja...

Dr Andrea Kleiner – Kujdes zemrën

Dr Andrea Kleiner – Kujdes zemrën

Nën. 27 | Cilët janë faktorët më të rëndësishëm që sjellin rreziqe për zemrën dhe sulmin në tru? Kategoria e parë janë faktorët e shmangëshëm me ilaçe dhe mënyra jetese, kategoria e dytë janë ato ta pavarur nga vullneti ynë, pra, të pashmangëshëm. Në...

MBRESA NGA NJË KONGRES EUROPIAN PËR MJEKËSINË,  NË AMSTERDAM

MBRESA NGA NJË KONGRES EUROPIAN PËR MJEKËSINË, NË AMSTERDAM

Sht. 27 | Dr. Leonidha Peppo mjek kardiolog, Poliklinika nr.4-Tiranë Dr.L.Peppo 1. Para disa ditësh, në kryeqytetin Amsterdam, të Mbretërisë së Holandës, u  organizua Kongresi më i rëndësishëm i Kardiologjisë  Evropiane. Ky vend nordik  ka një...
© 2013 KosovaLindore – Portal Informativ · RSS · Designed by Kosovalindore · Powered by wordpress