Home » Histori, Lajme » Cili është Kaplan Resuli ? ( pjesa e 2-të )

Cili është Kaplan Resuli ? ( pjesa e 2-të )

Kush e thot që Kaplani është vetëm? Së paku ai ështe hatazi  antishqiptar ,; porn ë gjiun tonë mohuesit e kombit janë të mëshehur nën ngjyrat e ndryshme : kameleonët e tradhëtisë kombëtare . Përderisa Kadare thoshte” “Gjeografia, gjëja më kokëfortë në botë, dëshmon e para evropianitetin shqiptar. Zelli i atyre, që me çdo kusht duan ta zbehin disi edhe këtë fakt kokëfortë, arrin disa herë të krijojë përshtypjen se Shqipëria është në skaj të Evropës dhe fill pas saj nis Turqia, ose Azia. Ndërkaq, kur hedh sytë në hartë, vëren se gjer në atë kufi shtrihen së paku tri shtete të tjera: Maqedonia, Greqia dhe Bullgaria. Për të mos përmendur atë që quhet “Turqia evropiane”. Popullsia shqiptare, ashtu si e gjithë kontinentit evropian, është e bardhë. Ashtu si gjuha, ajo quhet, në rastin më të favorshëm, pasardhëse e ilirëve, në më të pafavorshmet, e trako-ilirëve”, Rexhepi  i Mad hi  përgjigjet: “Dhe, s’ka nevojë për pudër zbukurimi. Pa dyshim. As për blozë përçmuese. Pa dyshim. Kur e zbukurojmë një popull me pudër zbukurimi? Kur e quajmë evropian dhe të krishterë, pa dyshim. E kur e shëmtojmë me blozë përçmuese? Kur e quajmë joevropian dhe mysliman, pa dyshim!  Domethënë: pudra zbukuruese mund të qitet vetëm në fytyrën evropiane dhe të krishterë, kurse bloza përçmuese vetëm në fytyrën joevropiane dhe myslimane! Kjo është përgjigjja e qartë, serioze dhe, pse jo e prerë e Ismail Kadaresë! Bukur apo jo! Muzika ngjan shumë e njohur apo jo!” Hajde Rexhepi i Madh , hajde !
Por si e thot  Kaplani ?
Përderisa  Kaplan Resulin e mbajnë,  e lajnë ,e hekurosin dhe e ushqejnë serbët haptas në Gjenevë , por këta kaplanresulat tonë po mbahen edhe me parat tona, po “ madhërohen” me duartrokiyjet tona. Sa për qudi që jemi ?

Ata që kujdesën për Kaplanin shkruajnë”        Ka disa muaj që në duert e lexuesve është botimi i dytë i veprës kapitale të akademik, prof.dr. Kapalna Resulit : Kush janë shqiptarët ? (КО СУ АЛБАНЦИ? ) e botuar në Jagodinë të Serbisë. Me materialet e grumbulluara në këtë libër  Akademiku Buroviq në mënyrë të pathyeshme tregon se Shqiptarët nuk janë autokton as në Shqipëri e lere më në Kosmet
( Kosovë, s ii themi ne fxh) e pastaj e dokumenton qe aspak nuk janë ilir , kures pellazg jo që jo ?

(Има неколико месеци откако се у рукама читалаца налази друго издање капиталног дела академика, проф. др Каплана Буровића КО СУ АЛБАНЦИ?, објављено од издавачке куће ГАМБИТ из Јагодине, Србија. Научним студијама, које су сакупљене у овој књизи, Академик Буровић непобитно доказује да Албанци нису аутохтони ни у самој Албанији, камоли на Космету, затим да нису ни Илири, камоли и Пелазги. )
Pak apo shumë e ngjajshme me Rexhep Qosjen  !

Kaplan Resuli - Kush jan shqiptaret serbisht“Shqiptarët pretendojnë se Ilirët kanë ardhur të parët në Ballkan , para Grekërve –shkruan Kaplani ,duke mos mundur të  dokumentojnë që janë autoktonë, e as Pellazg- duan që së paku të jenë ardhësit e pare të Ballkanit, para të gjithë popujve tjerë. Ndër shqiptar ka edhe asi “ akademikësh”  , supermnedësa  të cilët edhe sot e gjithë ditën mundohen ta vërtetojnë që janë ata që s`janë
Por , po ua lë në original disa rreshta nga ai libër se të gjithe kaplanresulat që shkruajnë shqip, në mohim të kombit e dijnë mire serbishten

(Други Албанци претендирају да су Илири дошли на Балкан пре Грка, јер – пошто увидеше да не могу доказати да су аутохтони, ни Пелазги – хтели би да буду бар први дошљаци на Балкан, пре сваког другог народа. У тој колотечини међу Албанцима (па и међу њиховим „академицима“!) има и таквих суперклуга (паметњаковића), који и дан-данас претендирају да су Илири и Пелазги исти народ2), да су Илири променили свој субстрат и тако произашли од Пелазга, као Тројанци, Трачани (Дачани, Гети, Дарданци), Сербони, Сармати, Анди, антички Македонци, Етрурци, Латини, Келти и др., који су то учинили без промене субстрата, иако – како сам то изнео у једној другој студији3) – светски научници, па и највећи албански историчари (сами они!), већ су јавно и службено признали да Албанци са Пелазгима немају никакве везе.

Edhe Ilirët me pellazgët nuk kanë lidhëshmeri ndërveti – thot Kaplani. Këta janë dy popuj krejtësisht të ndryshëm , me posaqshmëri të vecanta gjuhësore

(Исто тако и Илири са Пелазгима немају никакве везе. То су два сасвим друкчија народа, мада су оба Индоевропљани, али са сасвим посебним језичним карактеристикама. Док је језик Пелазга, који су ушли на Балкан преко Мале Азије и Мраморног мора, имао карактеристику САТЕМ, илирски је имао карактеристику КЕНТУМ. Један народ са карактеристиком кентум, без промене субстрата не може произаћи из једног језика са карактеристиком сатем. И само ово је довољно да се обори претендирање Албанаца да су Илири пелашког порекла. Ми се нећемо бавити опширније овим проблемом, пошто је научно третиран од других, који су се сложили са поменутим немачким Академиком Милојчићем, па и са аустријским Академиком Мајером, који
нам је научно доказао да Албанци немају ништа заједничког са Пелазгима. (nga libri “Ko su albanci”
– Kush janë shqiptarët )

Në faqen e Kaplan Resulit – Buroviq  lexova që ai paska lozur shah me Titon, si dhe që Aleksander Rankoviqi e paska përcjellur këtë lojë të shahut , ku Kaplani paska dalur fitimtar.Konfuzion ne data .

Kaplan Resuli - TekstiNjë mik i tij i shkruan : Ne e dinim se ishe derguar nga ana e Dushan Mugoshes. Ne e dinim edhe ne cilin vend je takuar me te dhe me UDB-ashet tjere.
Me te ardhur ne Jugosllavine tende u deklarove kunder sistemit te Enverit. Ketu kishe te drejte, sepse ishe kape ne flagrance.
Veprimtarine tende e kam percjell. Ke filluar te perbaltesh historine kombetare shqiptare. Edhe kjo te falet, sepse je vene ne sherbim te interesave materiale.
Njihesh si akademik ne radhet e akademikeve serbe. Nuk ka gje te keqe; do te ishte keq nese te kane trajtuar si shqiptar “i ndershem”
Po te informoj se ne “KOSOVë” te kane radhitur ne radhet e shkrimtareve te shquar shqiptare.
Pra akademiket tane jane aq kosmopolit sa edhe atdhemohuesit edhe kombmohuesit i ” Nderojne”.
Alah selamet, Shqiptari i pa emer !

 

Deri  nesër , me të mra !

Fahri Xharra , 09.06.15 Gjakovë

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress