Home » Histori, Lajme » Dera e Lirisë

Dera e Lirisë

Projektë/Idenë
Duke u bazuar ne publikimin se eshte duke u ndertuar nje memorial/ shtigjet  ku luftuan ushtaret e  Zones se Nerodimes. Vendosem qe te japim kete ide si kontribut te lirise qe kemi tani nga pjestaret  UÇK-së të kesaj zone. Me kete derë jemi munduar te pershkruajm se ajo ku po hyn vizitori është diqka madheshtore, jo ne dukje por ne vepra, po ashtu njëherit të tregojme vleresim per pjesemarresit ne luften qe bene ne kete zone, pasi vërtet dera ka qenë e madhe per tubashkangjitur, por vetem ata qe do të kenë emrin e shenuar ishin dhe kaluan ne ketedere. Dera eshte e dy anshme shkaku qe shume hyren dhe dolen fitimtar dhe tani kane rastin ta bëjnë serish por ne paqe, ndersa disaranë Dëshmorë ( rane qe ne te i kujtojme) dhe duke shenuar emrat e tyre do te i kujtojme ne breza.
Pershkrimi: Dera është nga qeliku 5 meter gjeresi, 15 meter lartesi, hapja 1.5 meter  (statike e pa levizshme), nuk do te kete nje ngjyre por do te jete me ndryshk (metode moderne ekohes) dhe me lehte i pershtatet gjdo stine, i perket natyres.
Ideator: Fatbardh Hyseni/Hyzri Salihu

(SHBA/Ferizaj)

16 Qershor 2020

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch