Home » Lajme, Opinione » Filozofia Sociale dhe Politike në Universitet

Filozofia Sociale dhe Politike në Universitet

Ali Hertica

Në shumë diskutime të rëndësishme sociale, ekziston një konflikt midis pikëpamjeve të ndryshme se si ne duam ta formësojmë shoqërinë tonë. A ka demokraci të mjaftueshme në demokraci? A ka Evropa profilin e vet kulturor dhe si duket?Qfarë roli luan feja në shoqëritë moderne? Natyra e diskutueshme e këtyre llojeve të çështjeve është thelbësore për filozofinë shoqërore dhe politike.

Në Universitetin Radboud mund të bëni masterin e studimit dy vjeçar në gjuhën angleze për Filozofinë Sociale dhe Politike, në të cilin mendoni konceptualisht për politikën dhe shoqërinë. Në specializimin e këtij masteri, përqendrimi nuk është tek konceptet e përdorura në diskutimet shoqërore, por tek konceptet themelore. Qfarë është një konflikt politik? Pse ekziston në të vërtetë politike? Qarë është fuqia? Qarë është liria? A është konflikti një e keqe e pashmangshme apo është produktive?

Filozofia sociale përqendrohet në koncepte themelore si liria, politika, pushteti, drejtësia, konflikti dhe lufta. Ju do të studioni çështjet që do të diskutohen gjatë këtij masteri si nga një perspektivë normative, ashtu edhe nga përshkrimi.

Me departamentin e Filozofisë Praktike, e cila i kushton shumë vëmendje interpretimit, analizës, problematizimit dhe azhurnimit të teksteve klasike. Për më tepër, ky departament përqendrohet në mënyrë të qartë në diskutimet aktuale, morale dhe politike.

Prandaj, ju mund të merrni kurse në fusha të tjera lëndore në kampus, të tilla si shkenca politike, juridik, gjeografi sociale, studime të konflikteve, gjuhë dhe komunikim ose shkenca të sjelljes.

Pas përfundimit të këtij masteri, ju mund të merrni një doktoratë në Hollandë dhe jashtë saj. 70% e të diplomuarve tanë marrin një pozicion doktorature brenda dy viteve. Ju gjithashtu mund të punoni si mësues filozofie në një shkollë të mesme. Për më tepër, punët e lidhura me kërkimin jashtë arsimit janë gjithashtu të mundshme dhe ju mund të punoni në gazetari, politikë shkencore dhe politikë.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch