FLAMURI I GJAKUT TIM

Nga | 29/11/2012

O Flamur i gjakut tim
Ma shton dhëmbjen në mërgim

N’Shkup e n’Strug n'Maqedoni - I djegur
N’tregje t’plaqkave të Europës në balt -I shtrirë- I shkelur!

O Flamur i gjakut tim,
Ma shton dhëmbjen në mërgim.

N’Malsi të MbiShkodrës e n’Podgoricë t’Shqypnisë
në Mal të Zi nuk valvitesh.
Kishave e podrumeve të botës së madhe- mykesh!

O Flamur i gjakut tim,
Ma shton dhëmbjen në mërgim.

Njëqind vjet në Greqi nuk u ngrite në Shtizë
N’Pervez,n’Janin n’Korfuz e n’Konicë të Shqypnisë.

O Flamur i gjakut tim
Ma shton dhëmbjen në mërgim

N’Kosovë,n’Drenicë nga serbet vdes
Edhe sot renkon.
N’Amerikë rreze lëshon.

O Flamur i gjakut tim
Ma shton dhëmbjen në mërgim

N’Dardani Gurët janë trazuar,
Kështjellat,Kullat,Odat flasin shqip atje.

O Flamur i gjakut tim
Ma shton dhëmbjen në mërgim

Në dhomën time dhe atje ku të jesh
Unë të përshendes,
Në çdo mbrëmje e në çdo mëngjes
Me jetë të jetës ti nuk vdes.
N’Kruj,n’Shkoder e në Vlorë.
Të puth të përqafojë, të shtrengojë
I yti, i yni përgjithmonë

O Flamur i gjakut tim
Ma shton dhëmbjen në mërgim

Kur të shoh në Djep të Dardanisë
Kur të lexoj në qytetet e (I)LIRISË
Kur Valon mbi muret e Tradhtis.
E t’i puthësh qytet e SHQYPNISË
M’i përtërinë Ditët ë Pleqërisë
O SIMBOLI I SHQIPTARISË.

(Nga libri” JETA TROKET NË DERË “ 1993)
Bahtir Hamza

Lini një Përgjigje