Home » Lajme, Vendore » Galip Beqiri, u takua me Sekretarin e parë (politik) të ambasadës Britanisë së Madhe në Beograd, James Moor

Galip Beqiri, u takua me Sekretarin e parë (politik) të ambasadës Britanisë së Madhe në Beograd, James Moor

KUMTESË

Kryetari i Këshillit  Kombëtar Shqiptar, Galip Beqiri, u takua në selinë e KKSH-së në Bujanoc me Sekretarin e parë (politik) të ambasadës Britanisë së Madhe në Beograd, James Moor.

Gjatë takimit sekretari Moor u interesua  për rrjedhat e përgjithshme politike dhe situatën e sigurisë në rajon, si dhe për çështjet të cilat janë  kompetencë e Këshillit Kombëtar Shqiptar. Përveç rezultateve në lëmin e arsimit e veçanërisht për sigurimin e  teksteve shkollore në gjuhën shqipe, për këtë vit shkollorë ishte i fokusuar edhe në bisedimet që do të zhvillohen me kryeministrin e Serbisë..

“Ambasada  e  Britanisë  së  Madhe  ka mbështetur dhe do ta mbështesin edhe në të ardhmen Këshillin Kombëtar Shqiptar në proceset që tashmë ka nisur në kuadër të kompetencave që ky organ i gëzon” theksoi sekretari Moor.

Nga ana tjetër kryetari Beqiri  i ka njoftuar diplomatin anglez  rreth punës dhe aktiviteteve të KKSH-së. Beqiri ka reaguar për dinamikën e ngadaltë të zgjidhjeve të probleme të shqiptarëve nga autoritetet qeveritare serbe, ndërkohë që ka kërkuar institucionet ndërkombëtare të ushtrojnë ndikimin e tyre si dhe të vazhdoj përkrahja e proceseve të KKSH-së.

Vizita e përfaqësuesve të ambasadës së Britanisë së Madhe  janë të rregullta në Këshillin Kombëtarë Shqiptar ndërkohë që përkrahja e tyre është e pakontestueshme në zhvillimin e proceseve tashmë të filluara.

Pasi që ambasadori i i më parshëm i Britanisë së Madhe, Michael  Davenport është emruar si Shef i Misionit të Bashkimit Evropian, Sekretari parë (politik) James Moor në mungesë të kredeçencës së ambasadorit  të ri ushtron edhe detyrën e ambasadorit të këtij shteti.

 

Bujanoc 09.10.2013

Shërbimi për informim i KKSH-së

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress