Home » Lajme » Gruaja me e suksesshme afariste ne Kosove

Gruaja me e suksesshme afariste ne Kosove

mimoza ObrazhdaÇdo grua që kupton problemet e mbarëvajtjes së një shtëpie

 

është shumë më afër kuptimit të problemeve të mbarëvajtjes së një vendi.”- është shprehur   Mimoza  Obrazhda  duke theksuar mjeshtërisht në një fjali të vetme aftësitë e papërsëritshme të gruas, që nga ekuilibri i drejtë, aftësia për përshtatje, detyrat e shumta, ndjesh­mëria dhe shpirti i lidershipit.  Mimoz na rrefen  si filloi Bizbes i saj:

 

Biznesi im eshte i vecante perpunim i bimeve mjeksore per te sheruar semundje te ndryshme .Gjithashtu me shtrydhje te ftohte nxerrim vajin eterik nga bimet natyra bejme produkte bio per kozmetike duke trajtuar lekuren dhe floket nje sukses kemi pasur edhe me vajrat per ferkim si psh vaj pishe mersine dhe dellinje .Ky biznes perfshin 158 lloje bimesh me te cilat perpunohet kremi shampot vajrat ekstraktet dhe glikot e ndryshme .Biznesi Bio Inamela ka edhe produkte gatimi te shumllojshme fruta pylli koktel e tjere .Ne kosove ka kultivim te bimeve mjeksore tharje te bimeve dhe bluarje por perpunimi i bimeve akoma nuk funksionon .Ky bines ka tre vite qe funksionon ne Mitrovice me perfaqesi te kompanise Merja ne Tirane .dyqani bioinamela ka momentalisht dy punetor ka mjekun personal qe ben perpunimin e bimeve mjeksore dhe kujdeset per pacientat i cili quhet Ylli Merja .Kjo kompani posedon edhe revisten mujore me titull Molla e Shendetit.

 

 

 

Grat shqiptare, të cilat  te cilat punoin  çdo ditë, në të gjitha nivelet e jetës: sipërmarrje, politikë, jetën kulturore ose shoqërore, arsim apo dhe në familje. Qëllimi im  kryesor është të kultivojë më tej një platformë ideale ku  mund të ndajnë bashkarisht ide, të ndërtojnë marrëdhënie të reja, të përftojnë projekte të reja, si dhe t’i vënë në jetë ato.

 

Gjatë punës për këtë hulumtim dhe këtë projekt, ne, gratë profesioniste të kemi rizbuluar tërësinë e zotësive të çmuara, që gratë sjellin në jetën e biznesit të kompanive, organiza­tave dhe institucioneve. Dëshmitë dhe këshillat e këtyre grave të suksesshme dhe unike, të cilat i intervistuam për këtë hulumtim, nxorën në pah një mesazh të rëndësishëm, të cilin ne gratë duhet ta mbajmë fort mirë parasysh: vetë-vlerësimi, qëndrueshmëria, pasioni dhe ambicia mund të na prijnë drejt suksesit në karrierë. Dhe mbi të gjitha, është plotësisht e mundur të gjendet drejt­peshimi i duhur mes punës dhe familjes.

 

Përveç kësaj, perms Mimoza Obrazhda, thot se  argumentet  n e bazë që mund t’i gjeni në këtë hulumtim, do të arrini të kuptoni se diversiteti është një mjet i shkëlqyeshëm për zgjerimin e mundësive për sipërmarrjet, mundëson një shfrytëzim më të mirë të kapitalit njerëzor, duke i sjellë vlera të shtuara sipërmarrjes, qeverisjes, shoqërisë, pra krejt botës sonë

 

Çdo ditë takojmë gra të mrekullueshme, që kanë  fuqinë frymëzuese, të qëndrueshmërisë së  bërjes së  shumë gjërave njëherësh, ndjeshmërinë, vlerat morale, shpirtin e lidershipit, aftësitë komunikuese, vizionin, frymën e skuadrës, këmbënguljen, fleksibilitetin dhe pasionin.

 

Këto cilësi i bëjnë gratë të pranishme, tani më shumë se asnjëherë tjetër, si një pasuri e vlefshme e shoqërisë sonë në jetën sipërmarrëse, universitete, si dhe në institucione publike, në parlament, media, art dhe në fusha të tjera.

 

 Mimoya Obrazhda tregon se gratë kanë cilësi të veçanta, të tilla si nivel të lartë profesionalizmi, dije gjithëpërfshirëse, etikë të jashtëzakonshme, aftësi për detyra të shumëfishta, si dhe ndjeshmëri.

 

Ndaj dhe  në fusha e  sipërmarrjes, administrata publike dhe çdo fushë tjetër duhet të inkurajojë e nxisë kontributin e aftësive dhe pikave të forta dalluese të të dy gjinive, në mënyrë që ato të zhvillohen  bota. Diversiteti u bën mirë jo vetëm kompanive, por mundëson edhe anë të mira për shoqërinë dhe ekonominë si një e tërë. “Ngritja e femrave do të thotë ngritje e ekonomisë sonë dhe ngritje e vendit tonë… Duhet të sigurohemi që… dikush është në krah të tyre.” Gratë po fitojnë fuqi që mund të sjellë një perspektivë të ndryshme në vendimmarrje. Unë besoj vërtet se çelësi i suksesit nuk qëndron te gjinia më shumë se sa të aftësitë tha Mimoza .

 

Është shumë e rëndësishme për suksesin e një drejtuesi të ketë aftësi komunikimi shumë të mira. Një menaxhere e mirë është ekspert klasik i komuni­kimit. Me shumë rëndësi është edhe ndërmjetësimi me gjakftohtësi. Unë do të doja gjithashtu të theksoja nevojën për të qenë krijues dhe të mos ngelet mbrapa nga zhvillimet teknologjike”

 

“Drejtueset femra ka më pak gjasa të marrin pozi­cione ekstreme dhe kanë më shumë vullnet të angazhohen në analiza me cilësi më të lartë. E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, diversiteti gjinor mund të parandalojë korrupsionin dhe mashtrimet korporative, sepse ka më shumë gjasa që gratë ta sfidojnë menaxhimin me çështje “të paepura.” “Femrat i karakterizon imagjinata dhe intuita, vendosmëria dhe vullneti për t’i çuar punët deri në fund. Ato janë të kujdesshme që në çdo angazhim të mos harrojnë detajet dhe hollësitë, që shpesh marrin shumë vlerë. Femrat pranojnë gabimet dhe nga ato nxiten që të punojnë e të bëjnë më shumë përpjekje për të ndryshuar”.

 

“Kur gratë kanë vetëvlerësim të fortë dhe respekt për veten, ato arrijnë të imponohen në shoqëri e familje.

Ali Hertica

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch