Home » Lajme » Halimi mobilizon aktivistët e PVD-së për një protestë masovike në Preshevë të mërkuren e ardhshme

Halimi mobilizon aktivistët e PVD-së për një protestë masovike në Preshevë të mërkuren e ardhshme

Partia për Veprim Demokratik, ka tubuar sot në një sencë të jashtëzakonshëm Këshillin e Përgjithshëm të saj në sallën e Kuendit Komunal të Preshevës me qëllimtë organizimit dhe përgatitjeve të protestës tashmë të paralajmëruar për të mërkuren e ardhshme (21 shtator) ku pritet të jetë më masovike deri ë tash organizuar në Luginën e Preshevës. Në këtë seancë të veprimatarëve dhe aktivistëve të PVD-së është debatuar gjendja aktuale politike dhe e sigurisë, e cila sipas referuesve ajo ditë e sa vie po bëhet dramatike e cila gjendje edhe ka imponuar organizimin e serisë së protestave të popullatës sonë në Luginën e Preshevës.

Riza Halimi, deputet gjithpopullor rikujtoi se « vendimi për mbajtjen e protestës është marrë në Këshillatarët e tre Kuvendve shqiptarë të të tri komunave, Partia jonë për Veprim ka filluar të mobilozojë rinënë dhe popullatën për të zhvilluar protestën e dytë ashtu të mirë, sikur ajo e pare në Bujanoc..Unë falenderoj gatishmërinë dhe vullnetin e rinisë sonë që kanë treguar gatishmërinë për të dhënë kontirbut në këtë drejtim.
Siç kemi njoftuar, ka thkeaua në vazhhdim z.Halimi, se protesta e 21 shtatorit do të oganizohet në Preshevë, me qëllim jo vetëm për të shprheur pakënaqësinë popullata shqiptare me krizën ekonomike, politike, diskriminim e të drejtave të tyre kombëtare…sidomos në sferën e
arsimit atë të papunësisë, dygjuhësisë… » Organizimi i demonstratës së mërkres së ardhshme në Preshevë, po ashtu për qëllim edhe për të alarmuar dhe sensiblizuar tek faktori ndërkombëtar cështje dramatike që shqiptarët etnik po kalojnë këto vitetet e fundit,.. »ka theksuar sot
z.Halimi para kryesisë dhe aktivistëve të PVD-sëka shtuar z.Halimi para kryesisë dhe aktivistëve të PVD-së.

Preshevë, 17 shtator 2011/ AIK –Presheva Jonë

In education, this could revolutionize distance learning as well as provide http://writepaper4me.com a completely different space for simulation and experimentation

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress