Home » Opinione » ” I përvuajturi i Serbisë ” , ”martiri ” Gjorgje Martinoviq

” I përvuajturi i Serbisë ” , ”martiri ” Gjorgje Martinoviq

Shumë e zonja kjo  Serbi ! Sa i çmon të ”përvuajturit” e saj; asgjë nuk ia lë rastit. Nga çdo situatë ,nga çdo ngjarje mundohet të gjenë dhë përfiton diçka . Janë krejtësisht të kundërt me ne. Ne nuk e pranojmë rrenën , e mohojmë bile edhe të vërtetën kurse serbët nga rrena krijojnë ngjarje ,tragjedi ; shkruajnë libra ,komponojnë hymne ,oda ,diterambe dhe mbesin  përballë botës si ” të përvuajturit ”  e Ballkanit. E bota iu zë besë! Dhe Europa e ndanë dhimbjen me ta ; vajtojnë së bashku  dhe  vajtojnë e vajtojnë  deri sa një rrenë e sajuar të ngulet në trurin e tyre dhe nuk harrohet  kurr. Serbët janë në gjendje për gjithëçka ,janë në gjendje edhe  nxisin luftëra me një arsyetim të asaj rreneje të krujar nga vetë ata. E bota iu zë besë.

 

”Me Një Maj të vitit 1985 , Gjorgje Martinoviq , një serb 56 vjeçar i Kosovës nga Gjilani ,mbërriti në spitalin e qytetit me një shishe qelqi gjysmëlitërshe  të thyer në rektumin e tij” raportonte shtypi i kohës. Ai i fajësonte dy  burra shqipfolës të cilët e sulmuan gjatë kohë sa ishte duke punuar në arën e tij, dhe si pasojë e dhunës i mbeti shishja e qelqit  e thyer në prapanicën e tij.” Të mjerët shqiptarët se çka i priste..filloi fortuna antishqiptare,për dy vjetë e gjysmë  ne s`mund të flinim ,të ishim të qetë nga ”derti” për prapanicën e Gjorgjit….

Ai transferua menjëherë nëBeogradpër hulumtime dhe hetime te tjera. Rasti numër një në politikën antishqiptare të kohës ,të viteve 1985. Në duar u muarr nga AM.U . dhe aty u arrijt përfundimi që nuk është rast që njeriu i bën vehtes.Mjekët me zë një nga çdo republikë e Federatës Jugosllave duhej të sjellnin përfundimin që plagosjet trupore :’’ishin nga një futje me dhunë të një shisheje 500 ml ,nga ana e fundit më të gjerë në rektumin e tij “ dhe që ishte e pamundur të bëhej nga vetë Martinoviqi.Ekipa mjeksore-ligjore  erdhi në p|rfundim :” që  dhuna është ushtruar nga dy apo tre e më shumë dhunues.” Pa dyshim mendohej , shenjohej, aludohej  në shqiptarë.Kushdo jenë ata të mjerë që në atë kohë kur ndihej miza duke fluturuar ,ta kryen kët vepër aspak të mirë.

 

“Martinoviqi e kishte veshtirë të sillej deri te rruga nga se shishja e birrës  qëi ishte thyer në anus. Dikush e barti deri në spitalin e Gjilanit dhe copat e shishës ia nxorrën dy mjek shqiptarë dhe një serb. Lajmi heshtej . Ne nuk dinin  asgjë ,kur them ne mendoj në popullin e thjeshtë : duhej pritur vëndimi se çka  të thuhet. Zemrat  e shprishura nacionaliste të pa skrupullta serbe ,lajmin e japën më 4.Maj 1985 ,nga gazeta shtetrore  Politika:’’ Qytetari Gjorgje Martinoviq , i gjallë u ngul në hu në arën e tij Jaruga ,dy kilometra large Gjilanit. Këtë krim e bën terrorristat shqiptar (shiptarski teroristi)( Politika).

Eu ç`na gjeti!

 

Grupi i intelektualëve dhe gazetarëve i shkruan me të shpejtë shtypit vendas dhe atij të jashtëm një protest të shkruar : ” E vërteta e ngulur në hu” . Shkrimtari dhe Akademiku u  Dobric Qosiq u angazhua në menyren e tij për këtë” krim”. Kuvendi Federativ diskutoi për” rastin Martinoviq”  tetë herë. E ne në kohën e përmendur çka s`përjetonim.

Që në fillim kur e dërguan “të mjerin Martinoviq”në Beograd ,dhe u hesht për katë ditë  për rastin e tij ,në AMU të Beogradit ishte vërtetuar  që “plagët ishin shkaktuar nga vetë Martinoviqi në tentim për vetë masturbim. Prokurori publik kishte shënuar se në një përfundim me shkrim, se ishte rast i vetëkënaqsimit me shishe të birrës”

 

Me rastin e shpalljës së Pararësisë së Kosovës, 2008 ,shkrimtarja serbe Svetlana Velmar-Jankoviq paska pas shkruar në një artikull autorial se “ rasti” Marinoviq  “ i para tridhjetë vjete i kishte hapur të gjitha rastet e ardhshme të vuajtjeve dhe mjerimeve  “ të Serbëve. Popi Atanasije Jeftiqi paska pas shkruar ; “ se ky njeri i mjerë.. një fotografi e gjallë e  e vuajtjeve dhe  e zhbërjes së serbëve  të Kosovës  që nga koha e okupimit nacist 1941

“ I përvuajturi i Kosmetit ( Kosovës dhe Metohisë) “ s`ka të harruar ,ai rikujtuaa edhe pas 15 vjete ,kur ai vdiç nga vdekja natyrale  në vitin 2000. ”Shiptarski teroristi e  ngulën në hu Gjorgje Martinoviqin” shkruhej përsëri në atë rast.

 

Pra rasti Martinoviq ,  sot mund të thuhet se ishte xixa nismëtare për shumëçka ndodhi më tutje në Kosovë dhe Jugosllavi,sipas tyre ”Gjorgje Martinoviq i bë simbol i së keqës që Serbët duheshin pa tjetër  ta duronin në Jugosllavi”!. Serbija ishte vendi i vetëm në botë që mund të fillonte edhe luftërat për shkak të një autopederi.Tmerr i njerëzimit.

 

”Aftonbladet” , gazetë prestigjioze norvegjeze  me shkrimin e saj ” Shishja që e nisi luftën në Jugosllavi” e shkruar nga gazetari Peter Kadhamar,rrëfen: Ajo çka kishte ndodhur me një maj 1985 nuk ishte vetëm tragjedi për familjen Martinoviq.Luftërat që pasuan ,pasuan me 100. 000 të vdekur dhe dy milion të shpërngulur ishin pasaojë e drejtperdrejt nga ajo që ndodhi në arat e Jarugës së Gjilanit”

 

” Pas deklaratës të cilën  e dha në vitin 1987  ,Televizionit të Lublanës, Ministri i Punëve të Mbrendshme të Jugosllavisë së asaj kohe ,slloveni  Stane Dollanc mediat nuk shkruanin më për ”martirin ”e Serbisë:

– Sa i përketë rastit të Gjorgje Martinoviqit ,është ndërprerë çdo hetim i matutjeshëm ,gjykim nuk do të ketë sepse organet e mija të kriminalistikës e kanë vërtetuar që ai është vetë lënduar. Pastaj ai me në qeshje ironike shtoi: Më vjen keq që Gjorgje Martinoviqi ,samurai serb  e ka kryer  mbi vetëveten një akt harakiri.  Kjo deklaratë është ende në fuqi. ” shkruanin gazetat e 1987-sës.”

Ç ka ndodhi në atë kohë ? Propaganda serbe ”rastinMartinoviq ” e çfrytëzoi si pretekst të heqjës së autonomisë se Kosovës dhe lufterave më tutjetjeshme. Analizat mjeksore në Lublanë ,pas 5 ekspertizash të ndryshme në botë dhe Jugosllavi ,vërtetuan që  Gjorgje Martinoviqi ,ishte lëshuar në akt   vetëhomoseksual që të vetëkënaqej, por ” puna nuk i vajti siq e deshti”.

 

Kjo ishte Serbia e vititeve 1985-1987. Kjo ishte Serbia ,po ashtu e njejtë deri në vitin 1999.  Po e njejta Serbi është edhe sot! Martinoviqi sëshpejti edhe ndoshta do të shpallët i shenjt.

 

Një qytetar i thjeshtë sa do i informuar që të jetë nuk mund të kuptoj qëndrimin europian ndaj Serbisë ,ndaj këtij vendi që është krijuar me rrena , që i ka përvehtësuar dhe është rritur me toka në saje të gënjeshtrave . Si mundet  Europa që të sakrifikon një komb të tërë, kombin shqiptarë vetëm nga rrenat dhe çpifjet e një garnitureje  të mobilizuar në përvehtësime vetëm në pricipin e rrenës.?

Me qëllim lundrova  nëpër internet që të gjejë ndonjë rast të ngjaëshëm me atë të  Gjorgje Martinoviqit që iu ka ndodhur serbëve në Serbi apo nëpër botë; të masturbosh apo të vetëkënaqesh seksualisht është krejt normale ,por të krijosh presedan politik  ,të demonizosh një popull të tërë  për shkak të një geji të çmendur  është e padëgjuar.

 

” Prill 2009 , një grua serbe kishte marrëdhënje seksuale me një boçë pisheje.Një grua seksualisht e pa ngopur e provoi të kënaqej me një boçë të madhe pisheje ; aq të madhe se që u deshtën dy orë operacion për ta shpëtuar.Këtë e vërtetonte operatori Dr. Sava Bojoviq”  në kryeqytetin serb Beograd. Rasti i dytë në SHBA .” Incidenti kishte ndodhur në mes të janarit dhe Marsit të vitit 2008 në shtetin Ohio ,kur serbi  Radosllav Vojvodiq ishte filmuar duke bër seks me tavolinën e tij në dhomën e tij. Vovodiqi  ia kishte pranuar policisë se kishte pasur  marrëdhënje seksuale me tavolinën e tij të piknikut  dhe me plot krenari serbe deklaronte:” Një sjellje e tillë është normale për një serb.”!!!!

 

Pasi i lexova edhe këto dy lajme sa qesharake aq edhe të pakapshme për një njeri normal; m`u sollën ndërmend vitët e 80 në Kosovë . Të mendojmë se ç`na kishte gjetur neve shqiptarëve sikur të ndodhnin të tillat në Kosovë ,te Serbet e ardhur në Kosovë , në vitet e 80-ta dhe 90-ta?  Dhe Europa  e vazhdon  edhe në mijëvjeqarin e tretë dashamirësinë dhe bëhet ortak me rrenat ,insinuatat dhe çpifjet  serbe.

 

Fahri Xharra

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress