Home » Lajme, Vendore » Jonuz Musliu u takua me zv. Ombusmanin për të drejtat e pakicave kombëtare në Serbi Robert Sepi dhe Violeta Qoriqin

Jonuz Musliu u takua me zv. Ombusmanin për të drejtat e pakicave kombëtare në Serbi Robert Sepi dhe Violeta Qoriqin

Musliu amb Robert Sepi dhe Violeta QoriqinNë selin e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu, priti në një takim pune me zëvendës Ombusmanin për të drejtat e pakicave kombëtare në Serbi, Robert Sepi dhe kryesuesen e Departamentit për të drejtat e pakicave kombëtare në Ombusman Violeta Qoriq. Ndërkaq, në takim mori pjesë edhe Kryeshefi i administratës komunale në Komunën e Bujanocit, Nasim Rexhepi

Gjatë takimit u shqyrtuan problemet më akute në realizimin e të drejtave të qytetarëve dhe mënyrën për tejkalimin e tyre.

Këshillit Kombëtar Shqiptar është i angazhuar në ruajtjen, mbrojtjen dhe avancimin e drejtave kolektive të shqiptarëve theksoi kryetari Musliu dhe më tej vazhdoi se është imperativ për realizimin, fillimisht të kompetencave të këtij institucioni si në arsim, kulturë, informim, përdorim zyrtarë të gjuhës dhe shkrimit shqip. Ndër të tjera kryetari Musliu gjatë takimit theksoi mos gatishmërinë e Qeverisë së Republikës së Serbisë për të i zgjidhur problemet e shqiptarëve në Luginës së Preshevës, për më tepër diskursi i tyre diskriminues është një pengesë serioze edhe në vetë zbatimet e ligjeve të këtij shteti dhe shkeljes flagrante të  konventave ndërkombëtare. Këtë e dëshmon edhe vala e re në mënyr të organizuar nga instrumentat e Ministrisë së Punëve të Mbrendshme, përkatësisht nga Stacionet Policore me pasivizimin e vendmanime. Me çrast shqiptarëve po i mohoen të drejtat elementare në disponimin e korpusit të drejtave të garantuara jo vetëm me Kushtetut, por edhe nga konventat ndërkombëtare.

Përfaqësuesit nga Ombusmani shprehën gatishmërin e plotë për të bashkëpunuar dhe ndjekur të gjitha procedurat ligjore në mënyr që qytetarët të mundë të realizojnë të drejtat e tyre.

Vlen të theksohet se Këshilli Kombëtar Shqiptar ka nisur një sër procedurash para institucionit të Ombusmanit.

 

Bujanoc, 05.06.2015                                                     Shërbimi për informim i KKSH-së

KNSH-Kumtese 05.06.2015

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress