Home » Lajme » Ju lutemi për ndihmë nga OJQ “JETA NË KASTRIOT”

Ju lutemi për ndihmë nga OJQ “JETA NË KASTRIOT”

Jeta ne KastriotNe përkujdesemi  për mbi 716 femra të përdhunuara dhe  107 jetimët e kësaj kategorie. Zakonisht ne, çdo muaj sigurojmë gjërat elementare  për të jetuar 50 familjeve, ndërsa tani numri  i atyre që  u sigurojmë pako ushqimore  është  zvogëluar  shumë dhe këtë herë na kanë mbetur pa i siguruar edhe 25 pako ushqimore.  Këtë muaj  përveç te tjerave  na nevojiten pako ushqimore  për  ti ndihmuar ato mos të ua humbim shpresat për jetë . Pasi që nuk kemi zgjedhje tjetër, mundësi tjera  ne ju lutemi  ta bleni disa  libra me titullin Rrefimet e femrave të dhunuara gjatë luftës në Kosovë  që një  kushton vetëm 10 Euro dhe  mjetet derdhen në xhirollogarinë organizatës ose drejt për së drejti  blejmë pako ushqimore. Edhe në liber janë përjetimet e femrave të dhunuara.  Nga shitja e librit  ne shpresojmë të mundemi  ti sigurojm  së paku 20 pako ushqimore deri në fund të muajit qershor  2015. Lista e gjerave ushqimore dhe sanitare  për viktimat
Pasi që mielli dhe krypa u dergohet dy herë në vit lista tjetër elemtare permban:

2 qese makorona,  2 qese shpageta,  2 qese oriz,  1 biber për gjella,

1 shtojc për gjella ( vegeta),  1 kofe djath të but( qe sherben edhe per pite),

1 kofe gjem ose krem, 1 thes me patate (të vogel), 1 thes me  qep, 2 kg fasule,

2 kg sheqer,  200 gram qaj , 1 thes detergjent ,1 shampon për flok,

1 shampo për duar, 1 past për dhemb, një dizenfektues për banjo, 1 kg suxhuk ose

sallama ,  dhe 3litra vaj.

Sugjuku dhe salami zakonisht zavendsohet me  kavanoza (konzerva ).

Kontributi juaj do të reklamohet tek www.vajzat.com.
Nëse ju dëshironi të ndihmoni, ju lutemi na kontaktoni në telefonin  (0377) 044 209 651  ose nëse vendosni të na ndihmoni  me mjete, këtë mund ta bëni në këtë xhirollogarinë e Organizatës, ndërsa ne ju sjellim librat . Ju lutem lehtësoni jetën e atyre që kanë shumë nevojë për ndihmën dhe përkrahjen tuaj.
Ja xhirollogarija e Organizatës :
LLOGARIJA PËR NË KOSOVË:
ProCredit Bank
PROCREDIT BANK
Numri i pranuesit : 1110172740000153
emri dhe mbiemri i pranuesit : NGO- Shoqata e gruas  JETA NE KASTRIOT
adresa : Rruga Hajdar Dushi hyrja 2 numër 5 Prishtinë
telefoni 00377 44 209 651
Banka : PROCREDIT BANK KOSOVO
Filalja e llogarisë përfituese: Prishtinë
SWIFIT CODE: MBKORS22

Kush jemi ne:
Organizata e gruas “Jeta në Kastriot“ është organizatë e regjistruar dhe ka numrin e regjistrimit 5100725-5, si dhe ka statusin e benificuar. Ne përkujdesemi për 716  femra të cilat janë të dhunuara seksualisht nga policia dhe ushtria  serbe gjatë  luftës së fundit dhe tani  ato kanë  nevojë për trajtim mjekësor dhe ndihma të tjera … Deri më sot  punojmë një ekip prej 15 vetash që bëjmë punë vullnetare dhe që ndihmojmë femrat të cilat kanë qenë viktima të dhunës seksuale, fizike  dhe psikike,  të cilat kanë nevojë dhe tash janë në  mbështetjen tonë. Ne gjatë punës në terren kemi identifikuar 2019 femra të cilat janë dhunuar,  të cilat tash për tash përveç se 114 prej tyre që kanë plagë të dukshme në trup (kanë gjinjtë të  prerë, gishtërinjtë të këputur, 9 me një sy të verbuar ose të dëmtuar që nuk sheh fare dhe 37 me plagë të hapura në fytyrë, kanë prerje të ndryshme në trup, djegieje me cigare dhe gjera tjera, etj.). Tri nga ato kanë bërë vetëvrasje gjatë vitit që shkoi. Ato janë në gjendje të rëndë shëndetësore, psikike ato detyrohen të kujdesën përveç për veten  edhe për fëmijët që në këtë rast nga të gjitha të dhunuarat 2016 femra të dhunuara sa ne i mbajnë nën përkujdesje mjekësore, ato kanë 107 fëmijë që rriten jetimë dhe vetëm nën përkujdesen e nënës, e cila është nën  presion e dhunimit, frikës, skamjes  dhe përbuzjes nga rrethi, institucionet,  ndërsa  të braktisura nga burrat  janë 386 gra për shkak se kanë qenë të dhunuara. Ne përpiqemi që përveç ndihmës profesionale të mjekëve që janë  të të gjithë profesionistë, synojmë që së paku për disa kohë t’i  financojmë fëmijët e tyre dhe ne duam nëpër mes trajtimit mjekësor t’i largojmë nga gjendja e vështirë dhe që kohë më pas ato të mund të gjenden në shoqëri, pasi t’i kenë  kaluar problemet psikike  dhe fizike, të munden të gjenden në shoqëri pa ndihmën  tonë. Nënat e dhunuara, janë gra të traumatizuar , që presin ndihmën  nga të tjerët, sepse mendojnë se vetëm janë të pafuqishme dhe fëmijët e viktimave që kanë nevojë për ndihmë dhe përkrahje.
Organizata jonë  bënë punë  vullnetare, duke i shfrytëzuar pasuritë personale vetëm e vetëm për të bërë një punë që mendojmë se meriton dhe se  ia vlen sakrifica. Ne nga krijimi i OJQ  “Jeta në Kastriot”  gjatë  viti 1999, por edhe para se të regjistrohej, ne kemi punuar si ekip prej 15 vetash që të ndihmojmë femrat të cilat kanë qenë viktima të dhunës seksuale, fizike dhe psikike të cilat kanë nevojë tash për mbështetjen tonë. Ne punojmë  15 veta dhe atë 5 mjeke, udhëheqësja,  koordinatorja dhe 5  ndihmëse si  dhe tri motra meridionale (infermiere).
Natyrisht se shumë shpesh na mungojnë edhe mjetet themelore  për punë e që janë shumë të domosdoshme, sepse ne po kërkojmë vetëm ato që të mund të kemi sukses patjetër në punën tonë dhe zvogëlimin dhe eliminimin e dhembjes.
Ne bëjmë sigurimin e branave  për 150 paciente, nga të cilat  kanë nevojë për trajtim mjekësor dhe këtë nuk kanë mundësi ta bëjnë  për arsye se do të identifikohen nga rrethi  që janë të dhunuara, do të  bëjmë ketë në mënyrë të fshehur sikur po kontrollojmë të gjitha banorët e fshatrave, lagjeve vetëm e vetëm që ato mos të mbesin jashtë  kujdesit mjekësor. Deri më tani si pasojë e asaj që gratë i kanë treguar familjarëve të tyre, kryesisht burrave dhe familjarëve të burrit se kanë qenë të dhunuara, numri grave të braktisura me fëmijë por edhe pa fëmijë po rritet çdo ditë më shumë. Ne shfrytëzojmë mënyrën si e kemi bërë deri me tani nëpërmes kontrolleve të tilla që askush mos të vihet në pozitë të vështirë dhe që më shumë askush mos të pësojë për shkak se atyre iu duhet trajtimi, ato të braktisen nga burrat e tyre…
Ju lutem lehtësoni jetën e atyre që kanë shumë nevojë për ndihmën dhe përkrahjen tuaj.
Me nderime nga drejtoresha  Luljeta SELIMI

Nëse ka të interesuar  kemi libra edhe në gjuhen gjermane,  kushton 10 euro .

 

 

 

Prishtinë

04.06. 2015

 

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress