Home » Lajme, Ndërkombëtare, Opinione » KOSOVA ËSHTË SHTETI YNË, PJESË E JETËS SONË

KOSOVA ËSHTË SHTETI YNË, PJESË E JETËS SONË

Bahtir Hamza, author,artist.

Bahtirhamza7@gmail.com

Reagim.

Thema : NË MOTON E SË VËRTETËS

Shqiptarët që jetojshinë në Jugosllavi funksionuan nën komunizëm me UDB-në, dhe pas demonstratave të vitit 1968 ishin të njohur për në tri komponente .Për  Flamurin Kuq e Zi, Universitet dhe për ” Kosovën Republikë” !…

HISTORIKISHT  NË  MOTON  E  SË  VËRTETËS

Pjesa e parë -I-

Josip Brzoi Tito, pas demostratave 1968 filluan reforma  të reja dhe në 1969. shqiptarëve të Kosovës iu dha e drejta:Të mësojnë himnin e Flamurit Kuq e Zi, pranimin dhe dorëzimin e Flamurit Kuq e Zi, e,më 20 shtator 1970 hapjen e Universitetit në Prishtinë, dhe me 1971 të drejtën që shqiptarët të punojnë jashtë vendit përmes BVI-ve të tyre, edhe, e drejta e për Jugosllavët  ishte  që 22.Milion popullat jugosllave, që jugosllavët të udhëtojn pa viza në tërë  botën.

Ky investim politik i epitafit të Josp Broz Titos, stabilizoi shqiptarët për 11 vjet. Por politika e strategjisë komuniste të shqiptarëve të Kosovës në vetvete ishte: Të i kanalizonte shqiptarët nacionalsit në ujëra të zeza, sepse janë këta nacionalistë ata që prishin politikën komuniste dhe stabilitetin e Jugosllavisë.Brenda Jugosllavisë dhe Serbisë dhe diasporës ishin shqiptarë agjentët më të shkathët, si informatorë të agjentëve të UDB-ës,  sepse  në  besimin  komunist  shqiptarët  kishin  jetën  e  tyre  të  sigurt siç ishin: konkurset, punësimet, honoraret, pagatë,  shtëpi, Banesë, veturë, në funksion të shtetit Jugosllavi, për të cilat shqiptarët ishin më  jugosllavë sesa jugosllavët.

Këto tre komponentë përmbajnë shqiptarët e shumtë të Kosovës, të etiketuar si Jugosllavë që  mërguan në Zvicër nga viti 1972-1980 që nuk kishin asnjë shoqatë apo Klub të Shqiptarëve, por vetëm Klubi Jugosllav në Schahausen, Cyrih.

Në këtë kulb edhe shqiptarët e Kosovës u mblodhën, dhe ja vlen të përmendet  fjalimi i Jusuf Gervalles në këtë Klub në nëntor 1980 mbi vdekjen e Jusip Broz Tito, i cili për herë të  par u takua dhe identifikoi Kadri Zeken, i cili kritikoi Jusuf Gervalles për këto fjalime në gjuhën serbe. Kjo është arsyeja pse Kadri Zeka është i ndarë nga ky klub dhe u kërkon shqiptarëve të largohen nga ky klub dhe që të vijnë në ST.Gallen,e të formojnë një klub të tyre.

Nga viti 1980-1986 shqiptarët e mërguar në Zvicrrë, nuk kishte asociacione apo klube të regjistruara në organet zyrtare të shtetit zviceran, për strategjinë shqiptare apo për veprimtaritë e shqiptarëve, sepse ish-shqiptarët, ishin të ndarë në dy pjesë, i përkisnin klubit jugosllav dhe të tjerët ishin inteligjencë -informator agjentë të UDB-së, jugosllave që vepronin me shqiptarë të mërguar që bënë propagandë të rreme dhe mashtruan taktikisht shumë shqiptarë për emisionet e tyre. Këta ishin të mërguar agjentë të sistemit që vepronin me shqiptarët komunistë që i kishin shefat e tyre atje në Kosovë.

Nga viti 1978 deri në vitin 1981 në Kosovë u bë e njohur revista “Zëri i Kosovës”: botuar në atë kohë në Gjermani nga Riza Salihu, nga Suhareka,

Nga kjo revistë që ishte shpërndarë në mënyrë të paligjshme në Kosovë, gjetur rreth shinave -Binarëve të trenit nga Rashka,Mitorivcë,Fushë Kosovë Ferizaj, në Elez Hana, ngrirë politikën komuniste shqiptare të Kosovës dhe në anë tjetër elektizoje studentët dhe të rinjtë e Kosovës, të cilët morën zemër  dhe guximin të revolucionarizohen në  demostarta të  1 + 2.Prillit 1981. dhe më 13 maj 1981, shpërtheu lufta në Prekazin heroik. Tahir dhe Nebih Meha, nacionalist shqiptarë, filluan një luftë, me agjentët e UDB-së  dhe me Policinë Shqiptare – Serbe, Komuniste .

Nga këtu, shqiptarët në mërgim në Zvicër ndryshojnë taktikat e tyre komuniste duke luftuar nacionalistët e mërguar shqiptarë dhe duke u solidarizuar me shqiptarët komunistë dhe agjentët shqiptarë të UDB-së atje në Kosovë. Por këta shqiptarë në Zvicër marrin guxim nga politikat komuniste dhe shqiptarët e Kosovës në Zvicrrë në nëntor 1984. formojnë Lëvizjen për Republikën e Kosovës, “LPK” e cila ishte strategjia komuniste në operacionin ilegal në Zvicër, por jo e regjistruar në shtetin zviceran. Këta shqiptarë të mërguar u drejtuan nga Xhafer Shatri, nga Fazli Veliu, zëvendësi i tij Xhavit Haliti, me gënjeshtrat e tyre, i ftonin shqiptarët në aktivitetet e tyre të politikë-bërjes jugosllave,  duke kërkuar: ” Kosovën Republikë ” brenda federatës jugosllave, pa të drejtën e shkëputjes të Kosovës nga Serbia apo Jugosllavia.

Në nëntor 1986. Për herë të parë, shqiptarët e mërguar në Zvicër regjistruan pranë autoriteteve zvicerane në Cyrich shoqatën “LPK” me një adresë në Lucerne, dhe kryetari i parë ishte Fazli Veliu.Prof. Por pas grindjeve verbale midis shqiptarëve për Poste e zyra, shqiptarët janë të ndarë në tre grupe.

1.     “LPK”si  Shoqata e njohur me adresën e drejtuar nga Fazli Veliu, shtetas maqedonas me qendër në Lucern,

2.     “LPK” ilegale pa adresë në Curich, e udhëhequr nga Xhavit Haliti, një fshatar nga Peja, Kosovë,

3.     Komiteti i paligjshëm i Xhafer Shatri, një fshatar nga komuna e Istogut me banim   në Gjenevë, Zvicrrë, bazuar në “LPK” që isht Ndarja diagonale.

Shqiptarët e Kosovës të mërguar në Zvicër u ndanë në tre harqe.

1) “LPRK” me adresë të Fazli  Veliut, me qendër në Lucern.

2) “LPRK”, pa adresë e Xhavit Haliti, e cila ishte në pronësi individuale të Xhavit Haliti

3) Komuniteti i Xhafer Shatrit,  me seli në Gjenevë.

Në të tre këto kombinime, shqiptarët nuk kishin zhvillim kulturor por që nga viti 1989-1997 ishin në kundërshtim dhe në konfliket verbale me LDK-në, me Ibrahim Rugova me qendër në Zurich Josf Strasse 121 dhe me  qeverinë e Bujar Bukoshit, me banim në Gjermoni. Të  tre këto grupe shqiptarësh  kishin politikën komuniste dhe strategjinë komuniste jugosllave si përparësi të tyre.

Foto.1.

Shqiptarët e ideologjisë komuniste që vepruan si komunistë dhe disa agjentë e shpijuna të UDB-së në LPK me adresë e pa adresë në Zvicër

Shqiptarët që ishin të kombinuar si drejtuesit në këto tre grupe ishin: kriminelë të pashkolluar, të trefishtë jugosllavë, agjentë, spiunë, gënjeshtarë, banditë, delikuentë dhe në trupat e tyre ata kishin: Yllin dhe Hanenë me autoritet fetar që kshin dhe konflikin e interesit. Ata u perceptuan si gënjeshtarë dhe po kryenin propagandë të rreme që synonin zhdukjen e nacionalistëve shqiptarë të Kosovës në mërgim, me qëllim që të përfitonin nga fama politike jugosllave të portretuzuar si “Patriot” si politikan dhe sportist.

Nga viti 1990-1995, pozicionet e LPRK-së, pa adresë, të Xhavit Halitit, dhe pozicionet e LPRK-së, me adresë  e Fazli Veliu, dhe komiteti i Xhafer Shatri, u rrëzuan poshtë të përcaktuara si : Gënjeshtarë për mashtrime politike, hajdutë të ideve, e hajdutë të zakonshëm, agjentë,  kriminelë komunistë,etj. Ata kishin shkatërruar organet drejtuese, ata nuk kishin takime me bashkatdhetarët e tyre, ata nuk kishin ndihmë nga mërgimtarët, dhe shumë shqiptarë kishin lënë LPK-en, dhe kishin ulur mendjen e tyre dhe gjetën rrugën e tyre në LDK-en, dhe në Klubet dhe Shoqatat e tjera të Diasporës Shqiptare për zhvillimin dhe edukimin e tyre kulturor në politikën demokratike në Zvicër.

Këta shqiptarë me njerëzit e tyre që iu nënshtruan LPREK-së, 1986-1995 u përcaktuanë si gënjeshtarë, mashtrues të shqiptarëve të mërguar që kishin bazën e ideologjisë komunistë në Zvicër, kryenin propaganda të rreme e krime të dhunshme në dimensione të ndryshme  në  Shoqatën “Naser Veliu”, në Shoqatën  “Nënë Tereza”,  në  Shoqatën “Atdhe ” në  Klubin “Përparimi” në  Klubin  “Rinia”,në  Klubin: “Azem Bejte Galica-Drenica” dhe më 18 maj 1995, hyne  në  dhunë  ndaj  vajzave  shqiptare  të  moshës  rinore  që shkolloheshinë dhe jetonin në Cyrih, …

Këta shqiptarë të LPK-ës, u përpoqën të turpëronin familjet shqiptare dhe traditën dhe kulturën shqiptare të nacionalistëve shqiptarë në Zvicër,  dhe gjithashtu me agjentyrat e tyre drejtonin autoritetet jugosllave-serbe-shqiptare në forma të ndryshme, kundër atyre nacionalistëve shqiptarë që importojshinë armë ilegalsiht nga Parisi, Franca, Zvicra në Kosovë nga Maji.1991 deri në nëntor.1994, me frimen e Autobusët “LASTA” nga Beogradi, e cila ishte partner me Reise-Buro “LIRIA”,të  Ekrem Morinës nga Gjilani, dhe me Reise-Buro, “JAT” -in të Behxhet Sallahut nga Presheva me bazë në Zurich, sepse shqiptarët nacionalistë në Zvicër kishin pështyrë në LPRK, …

Që nga viti 1997-1999 shqiptarët e poshtëruar të LPRK-së, të ideologjisë komuniste që jetonin në Zvicrrë të mbështetur nga Xhavit Haliti, shkuan në Shqipëri në Tiranë,e të mbështetur dhe të kontrolluar nga Fatos Nano, i cili u bashkua me komunistët dhe agjentët e UDB-së, jugosllave  dhe me oficerët e policisë shqiptare-serbe jugosllave,dhe pas disa takime e bisedave me ta, Fatos Nano udhëton për në Kreta të Greqisë dhe takohet fshehurazi me Slobadan Millosheviç në Kretë,të Greqisë. Më pas  këta shqiptarë, agjentë komunistë dhe policia jugosllave shqiptaro-serbe shkatërruan qeverinë Bujar Bukoshi dhe Ibrahim Rugova të Ushtrinë e Kosovës e emruar: “FRAKU”, e formuar nga Gjenerali Ahmet Krasniqi dhe Gjenerali Tahir Zema.

Këta shqiptarë, agjentë të UDB-es, komunistë dhe policia jugosllave shqiptaro-serbe hyjnë në njësitë e Ushtrisë Çlirimtare të nacionalistëve shqiptarë të Drenicës e të Llapit, dhe ishin: përdhunuesit, hajdutët, plaqikës, gënjeshtarët, kriminelë, vrasësit e nacionalistëve shqiptarë, ishin luftëtarët vëllavrasës dhe lufta e tyre ishte e pisët, duke dëmtuar nderin dhe luftën e nacionalistëve shqiptarë dhe rezistencën e luftës së Adem Jasharit e të Tahir e Nebih Mehës.

Foto e Fatos Nanos, me Slobodan Milosevicin, në Kretë, Greqi.

UÇK-ja nuk u formua nga Fatos Nano, as nga Xhavit Haliti, as nga Hashim Thaçi, as nga LPK, me një adresë nga LPK, pa adresën e as nga Xhafer Shatri, as në Zvicër, as në Shqipëri, e as në Kosovë… Por UÇK-ja u formua nga nacionalistët shqiptarë të Kosovës në Drenicë dhe Llap,me aktivitete ilegale të cilët u ndoqën nga regjimi komunist dhe nga agjendat UDB-ës, shqiptaro-serbe dhe për kërkimin e armëve të paligjshme dhe revoltën dhe rebelimin e tyre kundër komunistëve dhe agjentëve shqiptaro-serbe të UDB-së , dhe u miratua nga bandat e ndyta shqiptare dhe agjentët kriminelë shqiptarë  të LPK, dhe nga shqiptarët e pistë që kishin ideologji komuniste për tu mbrojtur nga nacionalistët shqiptarë, në Kosovë, në Shqipëri, në Zvicër, të cilët kanë përhapur fshehtësinë e tyre me propagandë dhe gënjeshtra të rreme e të agjentëve të UDB-ës,

Pjesa e dytë e tretë dhe e katërt vazhdon në libër.

KOSOVA  ËSHTË  SHTETI  YNË,  PJESË  E  JETËS  SONË.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch