Home » Lajme, Opinione » Kosova në këtë projeksion deri sot i imagjinar

Kosova në këtë projeksion deri sot i imagjinar

militant-plakolliNëse me të vërtetë Kosova dëshiron një shtet ligjor , stabil dhe faktor , në mos më shumë një shtet i

mirëqenë dhe solid në rajon , Kosova duhet të sillet si e tillë dhe jo vetëm .

Meqë , Kosova është e ranguar në krye të piramidës konsensualiste ndërkombëtare , e pasuar me kompromise të dhembshme për vendin , sa për t’a ilarizuar Serbinë dhe për t’a joshur atë në projeksionin evropian .

Kosova në këtë projeksion deri sot imagjinar , ka çaluar dhe ka treguar impotencë politike , duke pranuar çdo politikë të dëmshme ndërkombëtare , dhe çdo politikë nënshtruese ndaj Serbisë .

Nëse Kosova dëshiron një ardhme euroatlantike , nëse Kosova dëshiron një normalizim të marrëdhënieve me Serbinë , Kosova duhet të ketë politikë reale dhe racionale në këtë domen .

Përkundur kësaj , Kosova ka një politikë mospërfillëse dhe jo të interesuar për fatin e vendit .

Kosovës i duhet pozicionimi i saj në NATO dhe pranë ShBA -së , dhe pas kësaj i duhet rishikimi i pozicionit karshi BE-së dhe Serbisë .

Rishikimi i dialogut me Serbinë nuk e rrezikon rajonin , parë prej opuseve të gjera , ky rishikim nga ana ynë dëmton procesin integrues të Serbisë dhe jo Kosovën edhe ashtu të penguar , ndërsa në raportin me BE-n , Kosova duhet t’i bëjë me dije unionit se ekzistenca e saj është qenësia e saj dhe nuk e rrezikon këtë për tregjet e BE-së me Rusinë e Serbinë .

Kjo nuk do të thotë se Kosova nuk mund të ketë marrëdhënie të mira me vendet anëtare të Unionit .

Këto rishikime nuk e kthejnë Kosovën pas , mbase e shtyejnë përpara .

Evropa me 1 miliard banorë , ka izoluar një Kosovë me 2 milion banorë .

Një Evropë e cila thirret në diversitet , ka diskriminuar një popull të vogël duke e tregtuar dhe ekspropriuar nga çdo gjë .

Një Serbi e cila ka shkatrruar çdo cep të Kosovës , po kancerizon akoma më shumë dhe Kosova nuk guxon as t’i ofshin dhembjet .

Çdo popull ka pushtetin që meriton .

Çdo popull mund t’a ketë pushtetin e duhur .

Populli ynë duhet t’a bëjë këtë

Militant Plakolli

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch