Home » Lajme » Kryetari i Komunës së Preshevës, Ragmi Mustafa të premtën me datë 10 qershor 2011 në Tiranë është takuar me përgjegjësen e sektorit për bashkëpunim Ndërkombëtar të Ministrisë së Arsimit, Ilirjana Topulli Pecmarkaj

Kryetari i Komunës së Preshevës, Ragmi Mustafa të premtën me datë 10 qershor 2011 në Tiranë është takuar me përgjegjësen e sektorit për bashkëpunim Ndërkombëtar të Ministrisë së Arsimit, Ilirjana Topulli Pecmarkaj

Sipas kryetarit tema e bisedimeve është bazuar në bashkëpunimin rreth regjistrimit të studentëve për studime bazë nëpër universitet e Shqipërisë. Ndërsa takimi tjetër që zhvilloi kryetari I komuns ishte me ministrin e arsimit Myqerem Tafaj, ku është diskutuar regjistimi I studentëve të vitit 2011. Sipas kryetarit Mustafa për Luginën e Preshevës nuk ka sistem kuotash të studentëve dhe ky sistem I referohet numrit të gjithmbarshëm ku mund të regjistrohen të gjithë të interesuarit që mbarojnë maturën në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Ndërkaq kryetari Mustafa shpjegon se gjatë bisedimeve nuk u anashkaluan edhe Studimet bazë në master profesional, master shkencor dhe specializimet e ndryshme në degë të caktuara. Kandidatët që dojnë të regjistrohen në fakulltetin e arkitekturës, në Akademinë e arteve të bukura, në Akademinë e sporteve duhet ti nënshtrohen provimit pranues përshkak kritereve dhe kushteve psikofizike. Në momentin që shpallet konkursi për këto tri drejtime kandidatët duhet të interesohen për datat e provimeve ngaqë asnjë kandidatë nuk mund të regjistrohet pa iu nënshtruar provimeve pranuese, tha kryetari I komunës Ragmi Mustafa.

RTV Presheva

Nbc news, funded by pearson, conducted a national state of parenting poll in late 2014 https://pro-academic-writers.com/ that informed this project, and you can get that full report as a pdf or see some of the findings here

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch