Home » Lajme, Vendore » Kryetari i Mitrovicës Agim Bahtiri priti në vizitë Xhelal Mehmetin

Kryetari i Mitrovicës Agim Bahtiri priti në vizitë Xhelal Mehmetin

Kryetari i komunës Agim Bahtiri, ka takuar të mërkurën në Prishtinë zëvendëskryetarin e komunës së Preshevës, Xhelal Mehmeti, me çrast kanë biseduar për mundësitë e komunikimit dhe bashkëpunimit ndërmjet dy komunave në fusha të ndryshme.

Me këtë rast kryetari Bahtiri tha se është në interes të qytetarëve të të dyja komunave që të ketë një lidhje të fuqishme dhe kjo mund të bëhet me vënien e kontakteve dhe vizitave të drejtuesve të komunave, por edhe qytetarëve të tyre.

Kryetari Bahtiri me këtë rast i tha nënkryetarit të Preshevës, Mehmti, se planifikon që shumë shpejtë ta vizitojë Luginën e Preshevës, me qëllim të njoftimit nga afër me zhvillimet e komunës dhe identifikimin e mundësive dhe fushave për bashkëpunim të ndërsjellë, bashkëpunim ky i cili është në interes të të dyja komunave dhe qytetarëve të tyre.

“Vizita ime ka për qëllim që në kontakte të drejtpërdrejta të këmbejmë përvojat pozitive në funksionimin e pushtetit lokal, të bashkëbisedojmë me vëllezërit tanë dhe të krijojmë ura bashkëpunimi në ato fusha ku mundësitë janë reale”, tha ndër të tjera kryetari Bahtiri.

Ndërkaq, zëvendëskryetari i Preshevës, Xhelal Mehmeti, e njoftoi fillimisht kryetarin Bahtiri me gjendjen aktuale në komunë dhe vështirësitë me të cilat ajo po ballafaqohet në realizimin e politikave që kanë për qëllim zhvillimin e ekonomik dhe përmiërsimin e gjendjes ekonomiko-sociale të qytetarëve, raporton rtvpresheva.com.

“Kemi një gjendje jo-stabile ekonomike, me papunësi të lartë deri në 70 %, gjë që nënkupton se edhe varfëria është e lartë. Ne po bëjmë përpjekje maksimale që të dalim nga kjo gjendje. Lidhja me komunat e Kosovës bashkëpunimi me to, dhe këmbimi i përvojave, do të kontribuonte në këtë drejtim”, tha zëvendëskryetari Mehmeti.

Ai falënderoj kryetarin Bahtiri për interesimin e dhe gatishmërinë për të vizituar Luginën e Preshevës, duke e vlerësuar këtë si një hap të vullnetit të mirë për të bashkëpunuar me institucionet e atjeshme.

“Duke ditur se keni përvojë të mirë në zhvillimin e bizneseve, ju me vizitën tuaj mund të na ndihmoni në vënien e kontakteve me investitorë të huaj dhe në këtë mënyrë do të kontribuoni në zhvillimin e komunës tonë”, i tha Mhehmeti kryetarit Bahtiri.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch