Home » Lajme, Opinione » Kualicionet e detyrueshme për udhëheqje!..

Kualicionet e detyrueshme për udhëheqje!..

Ali Hertica

Të gjitha llojet e lojtarëve në fushën e forcës sociale janë duke u përpjekur të rrisin kapacitetin  për kualicionet e tyre partiake duke u siguruar ni hapat për të mbet në poltik. Arritjet të kesh guxim për të garura si i vetëm thujse në Kosovë është jo nornmale dhe ni frik nga votusit dhe ketu vrehet se subjekri ka frikën na vet elektorati i vetë mosë do tradhtohet ,pra ky është besimi në mes subjekti dhe elektoratit të vetë dhe janë, jo i sigur sepse edhe sovrani e ka të humbur besimin tek qdo subjekt poltik dhe dalja është vetem dik 40% të sovranit kanë interesi për  votim ndërsa pjesa tjeter nuk është e interesuar fare ne votim .Pas disa mendimeve për natyrën e të një veprim i thjeshtë politikës së ulët që do të japë një kontribut të madh në rritjen e zhvillimt dhe shtytjes së proceseve përpara drejt ni shteti stabil dhe ekonomik i qendrushëm  për qytatarin që siç duket ka vëmendjen e të gjithëve  proceseve të zhvillimit ekonomik-social deri më tani.

Njohuritë po rriten me shpejtësi, po shfaqen specializime të reja dhe fusha profesionale e një eksperti po ngushtohet nga kasta të politikës së gabuar që sot po reflektoin tek qytetari i cili po ngushtoht rrethi për nj jetë stabile nga bandat plaqkits . Pasqyra totale është pra më pakët, kështu që idetë me të vërtetë të mira në praktikë pothuajse shfaqen vetëm brenda një bashkëveprimi të ekspertëve me funksione dhe disiplina të ndryshmetë cilit jan të kyqur në sistmin politikë dhe jot ë lan anasht nga liderizmi egoist për të jetuar sa ma gjat nga paparojet e ti analfabete siq kmi en Kosovë tek disa subjekte poltike.. Ajo punë ekipore është edhe më e rëndësishme sesa ishte, që shpërblimi i performancës individuale tani mund të shtohet me të vërtetë se gjithçka rrotullohet rreth aftësive bashkëpunuese superior të të profesioinalizmit poltikë..

A është e mundur të krijohet një masë e thjeshtë për të rritur aftësitë e bashkëpunimit  dhe të përmirësohen të gjitha nivelin e udhëheqjes poltike të vendit . Drejtuesit duhet të jenë në gjendje të lehtësojnë bashkëpunimin e brendshëm dhe të jashtëm superior midis njerëzve që nuk flasin gjuhën e njëri-tjetrit duk e urrejtur apo fyrë sepse , kanë nevojë për njëri-tjetrin për përmirësim e situatave të renda ekonmiko-sociale. Lidershipi është në fakt një profesion shoqëror, ashtu si punonjësi social, mësuesi, psikologu dhe nganjëherë zyrtari i personelit. Sidoqoftë, nuk ka trainim për lidership. Për punën sociale, arsimin, psikologjinë dhe punën dhe organizimin. Sidoqoftë, ne i besojmë përgjegjësi për funksionimin e organizatave, departamenteve dhe punonjësve menaxherëve të cilët rrallë janë të trajnuar për këtë sepse politika që sot aplikohen në shtetin e Kosovës jan tej të dobëta dhe kjo reflekton tek shkeljet më brutale të ligjit .Diskutimet më të mëdha me të cilat ndeshen organizatat nuk shkaktohen nga konkurrentët të cilët papritmas pushtojnë tregun me diçka të re, por nga gabimet e menaxhimit dhe  egot etzte pët të mbetut sa am gjat në pushtet.. Për më tepër, udhëheqja e dobët shkakton humbje të mëdha të produktivitetit për shkak të punonjësve të demotivuar dhe ndonjëherë edhe të mbingarkuar siq ishet qevrisja në largim me minstra dhe z,vminstar e këshillta,e kordinator  të cilit vetëm sa e keqperdornin buzhetin e shetit dhe e rendonin taksen për qytarain..

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch