Home » Lajme, LR » Lëvizja për Reforma fiton betejën e parë ligjore e politike

Lëvizja për Reforma fiton betejën e parë ligjore e politike

Komunikata e Lëvizjes për Reforma:

Lëvizja për Reforma fiton betejën e parë ligjore e politike, betejat politike vazhdojnë në njësinë nr. 16, Caravajkë.

Pas paregullësive evidente që ndodhën në njësinë nr.16 Caravajkë, ku në kuti të vendvotimit u gjetën 3 fletëvotimi më shumë se sa votues që ishin nënshkruar në librin e votuesve. Lëvizja për Reforma menjëher në afat ligjor bëri ankesën pranë KKZ-së për tu prishur ky vendvotim për shkak të paregullësive duke kërkuar që ky vendvotim të ripërseritet dhe të pasqyrohet vullneti real i votuesve të kësaj zone. KKZ me shumicë votash aprovoi ankesën tonë, duke vendosur që ky vendvotim të ripërsëritet.

Çuditërisht, pa asnjë bazë ligjore, duke tentuar që të mos konsiderohet si shkelje ligjore gjetja e 3 fletëvotimeve më shumë, partia që po udhëheq Organin e Përkohshëm, APN bëri ankesë në Gjykatë Administrative duke kërkuar që të çertifikojë zgjedhjet në të gjitha njësitë, përfshi edhe njësinë kontestuese, e që të shpallet rezultati i 28 marsit, bashkë me paregullësitë e saj.

Lëvizja për Reforma, me skuadrën e saj profesionale të juristëve, ka mbrojtur dhe ka arsyetuar ligjërisht arsyet e paregullësive, prandaj dhe vendimi për prishjen e këtij vendvotimi ka qenë i natyrshëm dhe i bazuar në ligj.

Presim që sa më shpejt Komisioni Komunal Zgjedhor të mblidhet dhe të caktojë datën e zgjedhjeve në njësinë nr. 16 Caravajkë, që sa më mirë të pasqyrohet vullneti politik i qytetarëve tanë.

Lëvizja jonë çdo ditë po rritet, e rritjen e saj do ta përjetojmë dhe në njësinë nr.16, Caravajkë.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch