Home » Lajme, Opinione » Liqeni artificial ne Rahovië – ZONË TURISTIKE ? APO HAPËSIRË E MBETURINAVE PËR QENT ENDACAK TË LUGINËS?

Liqeni artificial ne Rahovië – ZONË TURISTIKE ? APO HAPËSIRË E MBETURINAVE PËR QENT ENDACAK TË LUGINËS?

rahovice-liqeni-1RAHOVICA FSHAT I CILI PRETENDON TË SHËNDROHET NË NJË QENDËR TURISTIKE PËR TËRË QYTETARËT E TRI KOMUNAVE Të KËSAJ PJESE TË KOSOVËS LINDORE.!
(Preshevë,Medvegjë e Bujanoc,)
Në këtë pamje shohim se Rahovica posedon motive te mira turistike.
Për këte kërkohet një angazhim më i madh, sidomos i strukturave udheheqese te pushtetit vendor komunal per investime ne kete lami.
-Strukturat udhëhqje të fshatit ne bashkepunim me organet komunale në Preshevë duhet që sa ma parë të marrin hapat e parë drejtë rregullimit dhe mirëmbajtjes të kësaj hapsire turistike në Rahovica.
Ne Banoret e fshatit te Rahovicë,kemi dhën iden qysh në vitin 2013 duke propozuar që në këtë vend të mirret iniciativa për ndërtimin e një klinike spitalore,të mushkrive e cila do të ishte në interesin e përgjithshëm dhe jetik për gjithë banorët e këtyre dy komunava
të kësaj ane…
rahovice-liqeni-2Duke konsideruar se edhe kjo pjesë është tokë Shqiptare.Andaj Ne Rahovicasit në shenjë solidariteti,pa kushte dhe pa kompensim u kemi ofruar dy Qeverive Shqiptara qysh më datë 11 Janar 2014 në mbledhjen e përbashkët të Prizrenit gjegjsisht dy Kryeministrave,z,Ramës dhe Thaçit, hiç ma pak se 50.000 m2, sipërfaqe toke e kategoris se .klasit të .-II- në lokacionin i quajtur Mirashece,për balle liqenit artificial ne Rahovicë..,
Vetëm 3.5 km,larg nga qendra e qytetit te Preshevës.!.
Sa për dijenin tuaj ,ne kemi dhënë idenë tonë duke përgatitur edhe një projekt ideor,dhe orientues në këtë drejtim, icili është shpalosur me 20 punimet dhe idete e punimeve dhe tani është vendosur në
(b i l b o r d i n) e smadhuar në qendër të fshatit.!.
Hapësira e sipërfaqes së liqenit është 68.000 m2. ecila shtrihet mbi disa parcela, me nr, 39,80–39.88 të cilat jan prona të BL,te Rahovicës
Kapaciteti i ujit të pendës është 480.000 m3 ujë,dhe me hapësirën gjelbruese te saj mbi liqe me 50,h
Nisur nga të gjitha të dhënat e mjaftushme me resurset e saja turistike që i ka Rahovicaja ja vlen që pa humbur kohë nga Strukturat udhehqëse Komunale të shpallet edhe zyrtarisht si zonë e pëgjithshme turistike,rekreative,rehabilituese ecila do te ishte ne sherbim te gjithe banoreve te kesaj ane!.
( Për ndryshe le të shpallet bile edhe zyrtarishtsi zonë e mbeturinave të pëgjithshme për qentë endacakët të Qytetit dhe tërë fshatrave për rreth)
(Kjo është Gërmija e Prishtinës në Rahovicë!)
Per me shum,Kliko linkun.
https://www.facebook.com/sadiku123/media_set

sadik-sadiku

Nga: Sadik Sadiku

Rahovicë

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch