Home » Lajme » LUNAÇEK I DETYRON THAQIN DHE JAHJAGEN,TE PARAQESIN KOSOVEN E VERTET HISTORIKISHT

LUNAÇEK I DETYRON THAQIN DHE JAHJAGEN,TE PARAQESIN KOSOVEN E VERTET HISTORIKISHT

RAPORTUESJA  Z.ULRIKE LUNAÇEK, NE PARLAMENTIN EVROPIAN,I DETYRON PUSHTETARET E QEVERISE THAQIT.2.DHE PRESIDENTEN E KOSOVES ATIFETE JAHJAGEN,TE PARAQESIN KOSOVEN E VERTET HISTORIKISHT

Thema : POSHTE FUSNOTA E QEVERISE THAQI.2. z.ULRIKE LUNAÇEK, personalitet e shquar dhe figure e shquar,perfajqesuese e Kososves, ne Parlamentine Evropian, i detyrone pushtetaret dhe personalitete e Qeveris  te Hashim Thaqi,2, te mesojn mire historine e popullit shqiptar, te verteten historike si te mbeshtetur ne argumete dhe ne fakte konkerete, te popullit te tyre.E  jo te bjene  pazarlleqe dhe marveshtje te  fsheha  kunder deshires dhe kunder  idealeve dhe kunder  aspiratave te popollit  te vet per liri dhe per pavarsi. Kosova eshte nuse me petkun e yjve e nxjerru para botes shtet.Me 17.Shkurt.2008.Kosova nuk kethehet  kurre me mbarpa,prandje lete dijne mire kete pushtetaret e Qevris Thaqi.2. qe provizerisht jane ne funksion qeveritar,qe jane ministra e zavendesministara, qe kan zane poste e funksione qeveritare, se kush eshte ne kundershtim me deshirat e populli  shqiptar dhe me aspiratet  e tija, se kush eshte ne kundershtim me te dhenate  konkrete te historiose se popullit martir shqiptar, qe  nga zbulimet dhe espeditat arkeologjike njikosisht dhe nga dokumentat arkivale qe gjinden ne Biblioteka te  shteteve te huja te botese, ne Toronto,N.York. Londer,Berlin,Parsi,vertetojn me se mire me deshmi dhe fakte se shqiptaret:(albanum) jan popull autukton dhe jetojn ne toke e stergjyshve te tyre qe  para AD qe nga BC. RAPORTUESJA PER KOSOVEN Z.ULRIKE LUNAÇEK, NE PARLAMENTIN EUROPIAN, I DETYRON PUSHTETARET E QEVERISE THAQIT.2.DHE PRESIDENTEN E KOSOVES ATIFETE JAHJAGEN,TE PARAQESIN KOSOVEN E VERTET HISTORIKISHT. Dihte Historikishte se shqiptaret kane lane gjurma ne vite e ne shekuj,dhe ishin shqiptartet ata qe ishin me jugosllav se jugosllavet gjat sistemit monist- Titost Rankovicjan.Por  ne kete shekull -XXI-kohe e tashme   lane gjurma, te zeza, qeveria e Thaqit 2. Dhe  presidentja e Kosoves Atifeta Jahjaga, qe kan veprua kunder  intresave  te popullit,e, dhe  kane pase qellim qe te e cenojne lirine, lirite,pavarsine, integritetin tokesor te Republikes se Kosovese, qe jan ra,- ndesh  ne kundershmit me deshirat dhe interesat jetike te popullit dhe te quajne Kosovesen:”Republika Isalmaike e Kosovese,e perber prej.90% me musliman”!e aqe me keqe Kosoves ia hoqen edhe emrin “republikc”….Medet o Medet. Zonja.Raportusaj:ULRIKE LUNAÇEK, ne Parlamentin  Evropian, Dite e Enjete.Date: 29.Mars 2012. Ka paraqit raportin  per nje Rezulute  per Kosoven.Citoje:NGA “radio.E.L.”Raporti i raportueses për Kosovën, Ulrike Lunaçek, tashmë është  shndërruar në formë të rezolutës të Parlamentit evropian dhe ajo përmban disa tema kushtuar Kosovës dhe rrugës së integrimeve evropiane të saj. Parlamenti Evropian kështu vazhdon të jetë i vetmi institucion i Bashkimit Evropian, i cili vazhdon ta trajtojë Kosovën si shtet të pavarur dhe i referohet asaj si Republika e Kosovës, pa përmendur asnjë fusnotë apo ndonjë gjë tjetër krahas emërtimit të Kosovës.” MBYLLET CITATI. Zonja.ULRIKE LUNAÇEK, kjo busulldrejtuese dhe perfajqesuese e nderuar  e shtit te pavarur te shqiptarve kosovar, ka te qarte dhe te ligjeruar ne Parlametin Evropjan, dhe ne ARENE me medija boterore, se kush eshte Kosova, dhe Çfare i perket Kosoves, dhe si duhet te  quhete sot Kosova,e, edhe te njifet nga shtetet e botes pjese marrese ne Parlemetin Evrupjane dhe te Arense Boterore. Zonja.ULRIKE LUNAÇEK,  me kete rezulut iu beri  thirrje  shteteve qe ende nuk e kan njofur Kosoven,si shtet te pavarure,qe ne kater vjetorin e pavarsise se shpjllje se saje shtet:” REPUBLIK DEMOKRATIKE E PAVARUR, ME 17.SHKUT.2008.qe deri sot e kane  njohur 89. Shtet te Botes, e edhe sot me 29.Maars.2012.ne Parlamentin Evropijan,Raportusaj per Kosoven,zonja: ULRIKE LUNAÇEK, deklaroi perseri dhe e ngriti  me forcen me te madhe: Nderin e Nuses me Petkun e Yjve,e, edhe ligjeroi me se mire, duke i hedhue poshte prapaskenat dhe qellimit djallezore te Beogradit, dhe te Qeveris se Hashim Thaqit.Nr:2.edhe te fusnotes e tyre, keta  te cilete  kerrojne ta kthjne mbrapshte Kosovesn  dhe historin  e saje.Keta te cilet kerkojne te i hedhin poshte sakrificat e bijave dhe te bijve tan shqiptar, e te shkelin gjakun e  deshorve e te martireve nacionlaist shqiptar, qe dhane jete e tyre per te u quajtur :”Kosova Republike” shtet demokratik te pavarure, e jo me fusnot, , e jo pjese e Jugosllavise, dhe jo:” si shtojece e ish-jugollavise”!. Kosova e dalur nga lufta, me 12.qershor.1999.e”Republike Parlametare Demokratike” e shpallur me 17.shkurt.2012. dhe ka qene shtet me emrin “Republika e Kosoves.17.Shkurt.2008-deri me 4.Mars.2012.Qevria e Thaiqt .2. ia hoqi Kosoves emrin Republik dhe e fuqizoje me fusnot te kompromisit se bisedimeve ne Bruksel ndermjete Beogradit dhe Prishtine.Kjo FUSNOT, nuk ishte “Flusk Bore” por u be pike e zeza dhe hyri ne histroin  e  shtetve te botes per ta njohur Kosoven pa te drejte definim te Statutit pa emrin Republkie,dhe nen mvarsin e Serrbise me 1244. Me 29.Mars.2012.Zonja.ULRIKE LUNAÇEK, dha drejtim kryesor dhe njikosisht dha mbeshtetje te fuqishme DHA;perfqaueseja per  Kosoven ne Pralametin Evuropjan, e cila beri te ditur  Pavarsine e Kosovese, dhe emertimi I Kosoves ne Parlametin Evropjan,eshte me  emrin Republike e Pavarur, pa asnje FUSNOT,pa e permendur ansje fusnot.Kety konkludoje se zonja.ULRIKE LUNAÇEK, hedhe tersisht poshte merrveshtje e qeverise Thaqi Nr: 2. Qe  perfaqesusja e qeverise se Kosoves me lepirësit  e saja   me banim ne Bruksel, e benen me pavetdije – dhe per interest e Serrbise,FUSNOTEN per te miren e Serrbise me Serrbin. Zonja.ULRIKE LUNAÇEK,meditoi  ne Perlamtin Evuropjan, per te ia kethyra emrin NUSES tome me petkun  e  yjve, Kosova legjend me lule,emrin Republik e Pavarur. DHE,I beri shkrume dhe hi, idealet, qellimet, metodate dhe taktikat djallezore te  Serrbise, e te marrveshtjeve te  fsheta  ne Bruksel, midis Serrbis dhe qeverise se Thaqit 2. te  Kosoves, qe ishine kunder deshires se popullit shqiptar,qe ishin kunder aspiratave dhe idelave te popullit shqiptar trim dhe liridashes te Kosoves,qe deshmohet historikisht e edhe me z.Ulirike Lunaçek,se shqiptaret jene popull  autokton dhe qe  banojne ne token e stergjyshve  te tyre. Ashtu si Bill Clintoni, dje ne lufte, qe ngeli ne  historin e popullit shqiptar te Kosoves,si nji mik i shquar dhe  perkrahes i luftes per liri dhe per pavarsi, te popullit shqiptar te Kosovese, kuder rexhimit serrbo- jugosllav, te Milloshviqit, dhe pasuesve te tije serrboRusoSkllav si dhe shqiptaroserrboshqiptar, qe ishin ne ate kohe me jugosllav se jugosllavet,dhe qe jane edhe i ka sot  mbrendesia e Kosoves,e, edhe  disa prej tyre jane  edhe ne Parlamentin e Kosoves dhe qe  ecin ne  rrugen  e tia dhe zbatojne metodat dhe taktiken e tia hexhemoniste kriminale qe kan elemete te perziara Besnese e Hajnish te dyfishta,qe jan Fajdegjinje  e Dallvergjinje,me tituj,qe shkojne  ne Kishe  edhe ne Xhami,qe jane te ndyte te mentalitetit Serrb-Turko Kriminal.….. Pra po si Bill Clintoni,njashtu mbetet edhe zonja.ULRIKE LUNAÇEK,nji mike e shquar dhe e paharruar per popullin shqiptar te Kosoves,Per Kosoven me emrin Republike.Zonja.ULRIKE LUNAÇEK,qe ka hyn ne historin e re  te Republikes se Kosoves, dhe I hape rruge te vertet te njohjes,te zhvillimit dhe te edukimit,te vet shqiptarve dhe te Kosoves, ksaje per prespektive te shkelqyar per te u intgruar ne Bashkimin Evropjan,Kosova dhe shqiptaret qe duhet te jene  me edukat,me  nder njerezor, duke bere thirrje qe shqiptari te jete  I vertete I ndershem dhe I sinqert te perfshihet edhe ne kampionin Olimpik Boterore qe mbahte ne Londer.Pra Europa nuk eshte:”Shtrige” por shqiptare jan te tille. Zonja.ULRIKE LUNAÇEK, tani personalitet dhe figure legjendare do te jete e gdhendur ne peidistal,ne kujtesen ne mendje e popullit shqiptar, pergjithemon si nje mikesh e shquar  dhe e paharruar e popullit martir shqiptar te Kosoves. Kjo personalitet e shquara, qe perfaqeson Kosoven ne Parlametin Evuropjan, hodhi poshte plotesisht palenet dhe qellimet  djallezore  dhe parapaskenat e  FUSNOTES te Qeveris se Thaqit.2, dhe compromiset qe beri  Hashim Thaqit, me  qeverine  e tije, me qeverin e Serrbise, ne menyren  tinxare, ne kundershtim me deshirat dhe idet perparimtare te popullit shqiptar, gje qe asnje marrmveshje  e Qeverise Thaqi, 2. Nuk eshte prezentua ne Parlamentin e Kosoves,  dhe asnje marrvesshje e Qevris Thaqi.2.per Serrbine,nuk eshte miratua nga Parlamenti I Kosoves dhe nga populli  shqiptar dhe as  nga mediate  shqiptare. Marrveshja  e fusnotes, ngjalli reagim e dhe paknaqesi ne mase te  gjere te popullit,mbrenda ne Kosove dhe te shqiptarte e merguar, qe – te shprehur nepermjet protestave,demostratave dhe revoltave qe  menifestuan ne rruget e Prishtines, masat e studnetve, te intelktualve, te shoqerise  civile,dhe  njerezve te thjesht  te ndershem e nacionalista qe e kane dashte Kosoves dhe qe e duan Kosoven, shtet e te Pavamvarun.Shkruma REAGIM e Sygjyrime te miqet tane te botes se civlizura per kete – kunder ksja FUSNOT. Marrveshja e Fusnotese, vuri ne dukje edhe njihere  dhe pasqyroje me se mire, paftesin e Qevris Thaqi, 2.dhe te pushtetarve te tia,qe sot jan ne Qevrin Thaqi,2. Si  ministera, e si zavendesminister e zavendes kryeministra,qe jane te definuar si Taralaqa e Tartabiqa, qe jane  amplitud verbimi. Kjo fusnote e Qeveris Thaqi 2. me Edita Tahirit me lepiresit e saje, me banim  nga Brukseli,ka tronditur  gjithe  njerezit shqiptar te ndershem kudo qe jane mbrenda dhe jasht Kosoves, kudo qe jane qe jetojne shqiptaret  ka ngjallur revolte dhe ragim ne te gjithe opinjonin publik perparimtar boterore. Kunder ksaje fusnote – si marrveshje  kompromosi  qe ishte ne dem te  Kosoves, dhe te interesave te saja, qe ishte ne deme  te intresave te popullit  shqiptar,dhe per kete shkelje arbiterare dhe per kete padrejtesi qe iu be Kososoves nga:Qeveria e Thaqit.2. ne marrveshtje  e neneshkruar ne Brukse, mes Prishtines dhe Beogradit,ka reaguar ashper nga Amerika, mik I ndershem  I popullit shqiptar te Kosoves,  dhe mik im personal, zoti Pertesen, te cilit I kam dergua leter  falenderimi per vlersim dhe per reagimin  e drjet qe ka bere , ne kundershtim me marrveshjen e fusnotes se Qeveris Thaqi,2. me e cila  cenotet pavarsine e Kosoves, dhe rezikon qe Kosova  te kethet mbarpa nen sovranitetin e Serrbise. Zonja.ULRIKE LUNAÇEK,me 29.Mars.2012. rrexoi dhe hedhi poshte, mendimet dhe veprimet qe bene personalitete e Qevrise kosovare, te Qeverse se Kosoves.Thaqi.1 dhe Thaqi.2.qe Kosoven nuk e prezentuan ne te verteten e saje historike ne OKB, ne N.York, dhe ne shtet e Botes,gje qe ne munges te mosnjohjese historike dhe te vetedijes kombetare historike te shqiptarve te Kosoves, per Kosoven, mbeshteten edhe   fusnoten e turpshme te Qeveris se Hashim Thaqit.Nr:2. E cila do te ngelet njolle e zeze e veprimtarise dhe e funksionit te Qeveritarve te Qeverise  Thaqi.2. Dhe  funksionarve te saje Keto personalitete shqiptare ne Kosove me funksione qe kan mbeshtet kete fusnote, siq jane: presidentja e Kosoves,Atifete Jahjaga,Hajredin Kuqi,Behxhet Pacolli, Enver Hoxhaj, Vlora Çitaku,Edita Tahiri me Lepiresit e saja, Bjaram Rexhepi,me pase Skender Hyseni,me pase Ambasadoret e Kosoves qe jan neper shtet e Botes, te cilete nuk e kan prezentua Kosoven historikisht, ne opinjonin boteror nderkombetar, si toke te shqiptarve dhe te stregjyshve te tyre.Por e kan prezetua Kosoven, si pjese te ish Jugosllavise, nen Serrbine. Pra pa i permendure  te dheneta dhe dokumetet historike te pa mohushme per popullin shqipatr dhe per Kosoven qe nga BC. sepse toka, trualli, ku jetojne dhe banojne  shqiptaret e Kosoves, eshte toke dhe teruall, teritor deri te GURI I SHPUM, i shqiptareve, I stergjyshve te tyre dhe kosovarve  shqiptar qe  jane banor autokton, qe pare viti 1271.Kur Karli AZHU,okupon nje pjese te Ilirise dhe ia ven emrin ALBANUM. Mosnjohja dhe mos paraqitja e Kosoves historikisht, si shtet I pavaruar demokratik nga personalitete e Qeveris se Kosoves Thaqi.Nr;1 dhe Thaqit Nr:2. siqe eshte edhe vet presidentja Aftifete  Jahjaga, ka dizorejtuar- opinjonin publike nderkombetra dhe personlitete e shquara te miqeve tan Amerikan, siqe eshte zonja,Heleri Clinton, dhe personalitet e shquar te miqeve tan Europjan gjermon dhe Frances, siqe jane zonja.A.Merkel dhe zoti Sorkazy. Zonja.ULRIKE LUNAÇEK,me  kete rezulut iu beri te ditur shqiptarve  dhe personalitete kryesishte te Qeverise Thaqi .1 dhe Thaqi.Nr:2,dhe te personalitet perberse  te Qeveris se Thaqit. 1 dhe 2.te cilet nuk kane njofur mire dhe nuk kan njohuri te sakte per historine e popupllit  shqiptar te Kosoves, dhe prejardhjen e tyre shekullore, dhe fiste shqiptare qe kane ekzistua  dhe jane  banonor ne kete TOKE Ballkanike, para se te vinine fiset skllave ne Ballkan. Populli shqiptar eshte nder popujt me te lashte te Ballkanit dhe qeveria e Kosoves, personalitet e saje duhen te ngulitin mire  ne KOKEN E TYRE  dhe kurr  mos te hedhin hapa te nxituara dhe te marrin vendim te gabauar ne kundershtime me ide dhe ne kundershtime me idealet e popullit te martirizuar shqiptar, ne kundershtimet me faktet dhe te dhenat te pakundershtushme  historikisht te historis se  vet shqiptarve.

Bahtir Hamza

Vazhdon nje dite tjeter.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress