Home » Kulturë » Medresantët e rinjë iu nënshtruan provimit pranues

Medresantët e rinjë iu nënshtruan provimit pranues

Medreseja testi-1Medreseja  Gazi Isa Beg në Preshevë sot ka mbajtur  provimin pranues për regjistrimin në vitin akademik 2015 /2016. Këtë vit do të hapet edhe një paralele për gjininë mashkullore .Në këtë vit kalendarik do të pranohen mbi 20 nxënës të dy gjinive

 

Medreseja testi-2Në Medresenë Gazi Isa Beg në Preshevë sot është  mbajtur provimi pranues për  regjistrimin në vitin akademik 2015/ 2016 .Nxënësit janë shprehur të kënaqur që po i jepet mundësia e regjistrimit .Sipas koordinatorit të Medresesë Mehmet Saiti thotë  testi është i përbërë prej disa pyetjeve .Këtë vit  në medresenë e Preshevës është hapur  një paralele për meshkuj. Më parë nxënësit nga Lugina shkollimin e mëtutjeshëm fetar e kanë vazhduara nëpër medrese të Kosovës apo dhe Maqedonisë, ndërsa ata tani kanë mundësin që mësimet ti ndjekin në vendlindje./RTP/

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2022 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress