Home » Opinione » Medvegjës i takon që Kryetari të jetë Shqiptarë

Medvegjës i takon që Kryetari të jetë Shqiptarë

Medvegjë-Harta me vendbanimePas vdekjes së Kryetarit të Medvegjës Slobodan Drashkoviq , posa të shpallen zgjedhjet sipas ligjev në fuqi  , jo vetëm të kandidojn për postin e Kryetarit të Komunës  por edhe të zgjedhet Kryetari i Komunës nga komuniteti  Shqiptarë . Kjo do të mundësohet veçmas nëse nuk ju merret shtetësia shqiptarëve dhe ju lejohet të votojn të gjithë shqiptarët edhe në Kosovë dhe Diasporë . Edhe për Kryetarë të komunës jan zgjdhjet më vota të drejtëpërdrejta. Në këtë Komunë që përbëhet nga komuniteti  Shqiptarë dhe ai Serbë që nga numri real dhe objketiv dalin si të për afërta për qytetarët me të drejtë vote . Prandaj ose Kryesuesi i Kuvendit të jetë shqiptarë ose Kryetari i Komunës në bazë të gjendjes real. Serbia nuk ka të drejtë ti diskriminoj shqiptarët në Medvegjë,Bujanoc dhe Preshevë e ti favorizoj tepër shumë serbët pakicë në Kosovë .   Pse themi që Kryetari i Komunës të jetë shqiptarë pasi deri më tani që nga pas lufta e UÇPMB-së dhe marrëveshja e Konçulit asnjë mandat Kryetari nuk ishte shqiptarë e as Kryesuesi . Të marrim shembull Komunën e Novobërdës që ishte Kryetari Shqiptarë por që nga viti 2013 tani është nga komuniteti Serbë .

Refik Hasani
27 Nëntor   2014

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress