Home » Histori, Lajme » MUHAMET MALOS

MUHAMET MALOS

Emri yt, përngjan me një profet.
Në jetë vjen e ikën i tillë.
Vjen mëngjes e ikën diell…
Nëpër kohëra rritesh Njeri i Mirë.

Tiranë,  më 7 mars 2018

Dr. Muhamet MALO është një nga humanistët më të mëdhenj të botës e kohës shqiptare;  besimtar bektashi – Njeri i Mirë; kampion i turizmit shqiptar me ngritjen e Teleferikut të Dajtit e hotelerisë së atyshme “Ballkoni i Dajtit”; si mundës ka mbrri titullin “Mjeshtër i Madh i Sportit”; i pari dhe i vetmi në hapësirat shqiptare me një televizion për sportet “TeleSporti”;  i dekoruar nga Presidenti i Shqipërisë me titullin e lartë “Nderi i Kombit” (2017), i vlerësuar si biznesmen e humanist nga Presidenti Amerikan Barak Obama me Cmimin “Për arritje gjatë jetës” (2016), i nderuar me Cmimin e madh  “Konica” nga ACABS, me Cmimin “Justiniani i Madh” nga AMA, President Nderi i Qendrës Shqiptare të Studimeve Amerikane e Britanike (prej vitit 2003); etj.

Dr. Muhamet Malo ka ndrrue jetë më 7 mars 2017, (1957-2017) ndaj në çdo datë 7 të çdo muaji përkujtohet me nderime e vlerësime emri e veprat e tij për të mirewn e përbashkët të Shqiptarëve.

Ramiz LUSHAJ

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch