Home » Kulturë, Lajme, Vendore » Në muajin prill në Bujanoc shfaqet premiera e filmit ‘’Shpresa e Humbur’’

Në muajin prill në Bujanoc shfaqet premiera e filmit ‘’Shpresa e Humbur’’

Më 18 prill në Bujanoc do të jepet Premiera e filmit dokumetar “Shpresa e Humbur” . Filmi është në regji të Valton Jakupit dhe producentin Daniel  Hoffman. Pjesë e këtij filmi do të jetë edhe aktorja nga Presheva Xhemile Sadriu.

Ky film paraqet jetën e mërgimtarëve dhe migrimin e shqiptarëve ndër vite si pasojë e regjimit por dhe kështuve të vështira ekonomike.

Pra ky film paraqet jetën e mërgimtarëve prej vitin 1974 e deri më sot. Paraqet kohën kur përherë të pare mërgimtarët Tërnocas morën rrugën e mërgimit. Filmi paraqet gjeneratën e vjetër të migracionit, gjeneratën e mesem dhe të re të cilët kanë arritur të integrohen në vende të ndryshme të botës.

Aktorja nga Presheva Xhemile Sadriu luan rolin e nënës plat ë cilës I kanë migruae të gjithë fëmijët dhe mbetet e vetmuar në vendlindje.

Në këtë film marrin pjes artistet nga Kosova si Qun Lajçi e të tjere,nga Maqedonia dhe Lugina.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch