Home » Lajme » Nga nesër ndales totale e qarkullimit në rrugë në tërë Serbinë nga ora 20 deri në 5 të mëngjesit

Nga nesër ndales totale e qarkullimit në rrugë në tërë Serbinë nga ora 20 deri në 5 të mëngjesit

Që nga e mërkura në mëngjes në orën 10 në të gjitha zonat urbane, është absolutisht e ndaluar të shihen në rrugë personat më të vjetër se 65 vjeç dhe në fshat për persona më të vjetër se 70 vjeç, tha Presidenti serb Aleksandar Vuçiq pas seancës së Qeverisë serbe.

Nga ora 8 e mbrëmjes deri në orën 5 të mëngjesit, askush nuk mund të jetë në rrugë përveç autoriteteve kompetente në detyrë dhe atyre që kanë një punë në turn të tretë, tha Presidenti serb Aleksandar Vuçiq.

Vuçiq tha se për shkak të mungesës së disiplinës së plotë të nevojshme për të zvogëluar rrezikun ndaj popullatës, Qeveria ka marrë vendime që janë jopopullore, por që do të nënkuptojë mbrojtjen e jetës.

“Fokuset janë qytetet tona. Tani për tani, tre qytete janë prekur ndjeshëm, Beogradi si më i madhi, Kikinda dhe Nishi, pak më pak Çaçaku, deklaroi Presidenti Vuçiç.

Të gjithë personat mbi moshën 65 vjeç, thotë ai, duhet të qëndrojnë në shtëpitë nga nesër në ora 10.

“Unë kërkoj nga ju që të kuptoni pse po e bëjmë këtë. Pse do ta bënte ndonjë person normal përveç në rast urgjence. Ne do të përpiqemi të arrijmë në të gjitha shtëpitë përmes të rinjve midis moshës 25 dhe 26 vjeç përmes vullnetareve.

“Ndalimi i lëvizjes nga ora 20:00 deri në 5:00 në mëngjes”

Për pensionistët, siç theksoi ai, midis orës 4.00 dhe 7.00 të mëngjesit të dielave, kur nuk ka njeri në rrugë, sipas rregullave speciale, do të hapen supermarketet.

“Nga nesër prej orës 20:00 të mbrëmjes deri në 5 të mëngjesit çdo ditë, hyn në fuqi ndalesa për lëvizjen e të gjithë personave të çdo moshe. Askush nuk mund të jetë në rrugë, përveç autoriteteve kompetente në detyrë dhe atyre që punojnë në turnin e tretë”, tha presidenti. Vuçiq.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch