Home » Lajme, Opinione » NJË URIM ME SHUMË ZHGËNJIME! 28 vjetori dita e REFERENDUMIT te 1dhe 2 Marsit 1992

NJË URIM ME SHUMË ZHGËNJIME! 28 vjetori dita e REFERENDUMIT te 1dhe 2 Marsit 1992

U bën gati tri dekada ,e Referendumi i 1 dhe 2 Marsit 1992 mbetet vetëm në letër!?
ZOTI I MALLKOFT TË GJITHË ATA QË NËPËRKËMBËN REFERENDUMIN DHE ATA QË EDHE SOT E KUNDËRSHTOJN RIBASHKIMIN ME KOSOVËN!

Të Vehtëdisohemi dhe t’i thuanim ”Mjaft MË! Ketyre,Edepsëzave”!
Tani është Koha për veprim mbarëkombëtar:
Ky do të ishte një moment historik për Ne që të gjithë së bashku ti themi:Mjaft më Serbisë ,
-Rreth 97 % e shqiptarëve të Luginës së Preshevës respektivisht mbi 45 mijë shqiptarë me të drejtë vote, në 71 vendvotime, më 1 dhe 2 Mars të vitit 1992, patën votuar kur u thën JO më me Serbinë që Kosova Lindore (Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë), të Ri bashkohet me Kosovën, verdikt i popullit ky që është në pritje që në këtë vitë të jetësohet.
BOJKOTI ËSHTË AKT DEMOKRACIE PËR NJË KOMB E POPULL TË LIRË

Per më shumë ”hape”linkun”?Dhe kujto gëzimet e kesaj dite te madhe,!

Nga Sadik Sadiku

NJË URIM ME SHUMË ZHGËNJIME! Gati tri dekada më parë,e Referendumi i 1 dhe 2 Marsit 1992 mbetet vetëm në letër!?ZOTI I MALLKOFT TË GJITHË ATA QË NËPËRKËMBËN REFERENDUMIN DHE ATA QË EDHE SOT E KUNDËRSHTOJN RIBASHKIMIN ME KOSOVËN! të Vetëdisohemi!Tani është Koha për veprim mbarëkombëtar: Ky do të ishte një moment historik për Ne që të gjithë së bashku ti themi:Mjaft më Serbisë , -Rreth 97 % e shqiptarëve të Luginës së Preshevës respektivisht mbi 45 mijë shqiptarë me të drejtë vote, në 71 vendvotime, më 1 dhe 2 Mars të vitit 1992, patën votuar kur u thën JO më me Serbinë që Kosova Lindore (Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë), të Ri bashkohet me Kosovën, verdikt i popullit ky që është në pritje që në këtë vitë të jetësohet. BOJKOTI ËSHTË AKT DEMOKRACIE PËR NJË KOMB E POPULL TË LIRË………………………………….më 2 Mars 2019 -KY DOKUMENTAR U ËSHTË DËRGUAR NË NJË KOMENT EDHE PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS SË KOSOVËS Z,HASHIM THÇIT.-SHPËRNDARJA E KËTI DOKUMENTARI ËSHTË NJË KONTRIBUT I JUAJI DHE I ÇDO ATDHETARI QË MBËSHTETË RIBASHKIMIN E KËSAJ PJESE,PRESHEVË,MEDDVEGJË,E BUJANOC ME SHTETIN E KOSOVËS,SEPSE,MË KËTE DHE KËTU DO TË RIFILLON EDHE RRUGËTIMI DREJTË RIBASHKIMITKOMBËTARË…(PËR NJË QEVERISJE TË PËRBASHKËT MBARKOMBËTARE!) .🇦🇱🇦🇱 -EDHE TI SHPËRDAJE.( Sadik Sadiku) .>>>>>>>>>>>>P R O M E M O R I E:SOT 28 VITE MË PARË!REFERENDUMI /1/..DHE / 2/ MARSIT 1992 I MBAJTUR NË FSHATIN RAHOVICË PËR BASHKIMIN E PRESHEVËS MEDVEGJËS E BUJANOCËN ME REPOBLIKËN E KOSOVËS.Dita e1 dhe 2 Marsit të vitit 1992 dita më gëzueshme e shekullit 20 për shqiptarët e kësaj pjese të KosovësLindore.Ditë, ecila dita në ditë, po e zën vendin e vehtë që të shpallet DitëFeste Kombëtare për këto tri Komuna të kësaj ane Preshevë,Medvegjë e Bujanoc,ku jemi në pritje se së shpejti do të kemi edhe Ditën e Festimit të bashkangjitjes me Republikën e Kosovës.______________ KËSHILLI ORGANIZATIV I REFERENDUMIT TË 1 -2 MARSIT 1992NË FSHATIN RAHOVICË-1-KRYETAR SADIK SADIKU2-XHEMAL FEJZULLAHI3-SABRI MEMETI4-HAJRULLA KASUMI5-JAKUP JAKUPI6-VAID SADIKU7- NASER ADEMI7-SHABAN AJDINI.8- ALEJDIN IBRAHIMI9 Fatmir AZIZI10-ISMET JUNUZI11- NEXHAT SHAQIRI__________________KOMISIONI PËR REGJISTRIMIN E BANORVE NË 4 NJËSIT -1-2-3-4 NË RAHOVICËNJËSIA Nr,11-Ali Duraku2-Sefedin Afizi3- Memet Memeti4-JsmailHaki Rexhepi5-Ever Saqipi.___________NJËSIA Nr 2.1-Hulusi Shabani2-Naser Sadiku3-Isuf Sadiku4-Adnan Hetemi5-Qenan Sadiku.___________NJËSIA Nr 31-Reshat Rexhepi2-Qani Avdiu3-Sami Ajdini4-Arben Sulejmani5,Raif Fazliu6-Bejtulla Qahili7- Nasuf,Ejupi8-Hajrulla Kasumi9-Arben Sulejmani.10-Hulusa Hasani.11-Avni Hyseni.____________NJËSI NR 4.1 Naser Ademi2-Ejup Salihu3-Qemal Fazliu4-Ismail Shaqiri5-Musli Rashiti6- Hambi Fejzullahu.7-Qani Beqiri8 Qani Ademi______________VEPËRIMTARËT MË PËRGJEGJËS TË KËSHILLIT ORGANIZATIV PËR MBAJTJEN E RENDIT DHE QETËSISË PUBLIKE NË TEREN GJATË XHVILLIMIT TË REFERENDUMIT TË -1—2-MARSIT 1992 PËR BASHKIMIN ME KOSOVËNNJËSIA Nr 11-Fatmir Ibrahimi2-Sadri Hasani3-Agim Kamberi4-Enver Saqipi5-Naser Fetahu6-Avni Azizi7-Qenan Hasani8-Hasan Kadrija9-Sali Ibrahimi10-Qemal Ajdini.11-Astrit Memeti'12-Hmdi Salihu______________NJËSIA Nr 21-Vehbi Frtahu2-Fevzi Beqiri3-Avdulla Veliu4-Ruzhdi Osmani5-Sulejman Hasani6-Hysen Hetemi7-Nazif Salihu8- Anan Hetemi9- Nehas Emërllahu___________NJËSIA Nr 3.1-Riza Aliu;Korbi2-Xheladin Ajdini3-Enver Salihu-Shehu.4-Fejzi Hasani5-Musa Latifi6-Nazim Fazliu7-Shefki Kasumi8-Arben Sulejmani9-Ismet Ameti10,Nasuf Sadiku-Ip11- Amet Ameti12-Abdylqerim Osmani13-Irfan Jakupi14-Halit Sadiku,Ipi15-Ramadan Aliu,Durca16-Ekrem Destani17-MematDali Hyseni18-Qemal Muhadini19- Hulusi Hsani20-Sa mi Ajdini21-Fehmi Sadiku-Durca22-Xhavit Rashiti_______________NJËSIA Nr 4 :1-Ismail Shaqiri2-Sahit Sadiku-Burrki3-Qenan Pajaziti4-Ruhan Kamberi5-Qani Hetemi6-Amet Ameti,Kish7-Skender Maliqi8-Muharrem Salihu9-Zeqirja Jakupi10-Avni Mata11- Adnan Ibishi12-Ramadan Islami.13-Gani BurrukiTë gjithe këta detyrat i kan marrmë date 26 Shkurt 1992nga kryetari i organizimit të ReferendumitSadik Sadiku_____________________ODAT E FSHEHTA TË PUNËS ADMINISTRATIVE PËR PËRGATITIJEN E MBAJTJES SË REFERENDUMIT.1-Oda e Jakup Jakupit-Mata2- Oda e Riza Korbit3-Oda e Xhavit Rashitit4-Oda e Selver Salihut,5- Oda e Qemal Fazliut6-Oda e Arif Burrukit.7-Oda e arkivimit të dokumentacioneve tekSadik Sadikut.LOKALET E MBAJTJES SË REFERENDUMIT:1-Shtëpija e Ejup Salihut2- Shtëpija e Rexhep Rexhepit-Maçi3-Shtëpija e Zijadin Jakupit-Mata__________________________VEPRIMTARËT . E PËRCJELLJES SË VOTIMIT,DHE RUJJTJES Së KUTIVE TË VOTIMEVE1-Fatmir Pajaziti2-Qani Ademi.3-Naser Ademm4- Nagip Sadiku5-Qani Avdiu6 –Avni Hyseni7-Raif Fazliu8-Selver Salihu9- Ismajlhaki Rexhepi10-Shaban Ajdin,________________KAMERMANËT:1-Hulusa Rexhepi2-Qemal Fazliu3-Hulusi Hasani____________PËRGADËITJEN E E MBISHKRIMEVE TË BANDEROLAVE, PAROLLAVE,NE VENDVOTIME I BËN:1-Nexhat Shaqiri2-Fatmir Azizi3-Sulejman Saqipi4-Isuf Sadiku_______________________KONTAKTET DHE KOMUNIKIMIN ME MEDIUMET INFORMATIFE ME Radiotelevizionin e Shkupit;:Zëdhanëse1-Fatime Rushiti2-Mendushe Ajdini.’_________________Gazetaret e gazetes Rilindja,Zëri Javor, dhe Shkëdija.1-Mexhid Memeti2- Bedri Sadiku3 -Iljaz Bylikbashi4- Hasan Emerllahu5-Junuz FetahuTë dhënat nga arkiva eSadik Sadikut01 Mars 2019 Rahovicë.___________________https://www.facebook.com/sadiku123/videos/1651118441592202/

Posted by Sadik Sadiku on Thursday, March 1, 2018

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch