Home » Lajme, Opinione, Vendore » Nxënësve nga Medvegja, Bujanoci e Presheva ju mungon Abetarja dhe librat shqipe

Nxënësve nga Medvegja, Bujanoci e Presheva ju mungon Abetarja dhe librat shqipe

Shkruan: Refik HASANI

Shqiptarët diskriminohen në kuptimin më klasik pasi ende nxënësit shqiptarë të  Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës  nuk kan dhe ndihet  mungesa e Abetarese dhe librave shqipë. Që nga niveli parashkollor, shkollat fillore dhe procesi edukativo-mësimor i shkollave të mesme zhvillohet me planë-programe të vjetruara. Përveqë uljes-zvoglimit të nxënësve në gjitha shkollat kjo krahinë shqiptare përballet edhe me  mos nostrifikim të diplomave.Nxënësve ju mohohet të mësojn mbi historin Kombëtare, kulturën,traditën shqiptarë e ku pjesë e kësaj jan edhe    Medvegja, Bujanoci dhe Preshevë  e ku bën ende me mungesa të Abetares dhe librave shqipe.Kurse Studentët nga këto tri komuna heqin të zit e ullirit që të studijojn në Universitete shtetërore të Kosovës, Shqipërisë, Maqedonisë, Serbisë që kan një largësi tepër të madhe me kasto tepër të lartë dhe jo lehtë të përballueshëm.

3 shtator 2017

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch