Home » Opinione » OKB , NATO,EULEX e , të angazhohet edhe për shqiptarët në Medvegjë , Bujanoc e Preshevë

OKB , NATO,EULEX e , të angazhohet edhe për shqiptarët në Medvegjë , Bujanoc e Preshevë

OKB , NATO,EULEX  e , të  angazhohet  edhe për shqiptarët në  Medvegjë , Bujanoc  e Preshevë

Derisa   OSBE e shef si  lehtësimin e zgjedhjeve serbe në Kosovë .

 

 

Kështu të  veprohet edhe  për  ne shqiptarët e Medvegjës , Bujanocit  e Preshevës   –

 

Është interes që të ketë angazhim duke organizuar për  shqiptarët e Medvegjës , Bujanocit  e Preshevës të mos zvoglohen  votues  . Votuesit shqiptarë duhet të transportohen dhe duhet t’na garantohet shkuarja dhe ardhja deri në vendëvotime  dhe anasjelltas kështu është dashur edhe  që OSBE-ja të monitoroj dhe investoj edhe për ne të shpërngulurit , zhvendosurit dhe të dëbuarit  shqiptarë që jetojm në Kosovë  nga krahina shqiptare e mbeturë padrejtësisht nënë admnistriminin e serbisë .

***

Ne të shpërngulurit , zhvendosurit dhe të dëbuarit  që jetojm në Kosovë edhe në këtë rast edhe më herët disa herë kemi kërkuar  nga Tirana , Prishtina dhe faktori i jashtëm që në komunat shqiptare  Medvegjë , Bujanoc  e Preshevë të instalohen forca civile dhe ushtarake ndërkombëtarë nga NATO-ja apo OKB-ja . Po ashtu është dashur që edhe këtë e kemi kërkuar të instalohen edhe EULEX-i për shikimin e shkeljeve e të drejtave të njeriut dhe kolektive të shqiptarëve që jan duke u diskriminuar dhe nuk përfaqësohen në gjykata , polici dhe admnistrat komunale dhe qendrore . Nukë është duke u respektuar amnistia për ushtarët e UÇPMB-së ku vazhdimisht burgosen dhe kurdisen gjykime politike . Edhe për  marrëveshjen e Konçulit është dashur të  mblidhet ndonjë takim kosultativ që të plotësohet , pasurohet dhe  rishikohet si një marrëveshje që është arritur nën monitorimin e  Piter Fait .   Pra Tirana , Prishtina dhe faktori i jashtëm  duke menduar në forcat e NATO-s  të OKB-së apo EULEX-i  , të marrin në konsiderat edhe shqiptarët e Medvegjës , Bujanocit  e Preshevës duke u marr me shikimn e  marrëveshjes së  Konçulit dhe të drejtata e tyre  .

 

 

***

Është dashur dhe duhete të kihet parasysh RECIPROCITETI . Beogradi nuk i harron serbët lokal kurse Ndërkombëtarët  nuk duhet ti harrojn edhe 8 , me fjal tetë mij votues nga  Medvegja , Bujanoci  e Presheva që jan të pajisur me dokumenta dhe që figurojn në lista zgjedhore kurse në tërë Kosovën kemi mbi 50 mij banorë që jan të ardhur pas qershorit 1999 .

 

 

03.05.2012

One Response

  1. une thotë:

    o refik hala gjalla koke a,po rri qaty ku je se s`eshte hajri jot,ti din veq me perqa njerza jo me bashku

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress