Home » Lajme, Vendore » Për nderë të 100 vjetorit të Pavarsisë së Shtetit Shqiptar në Preshevë mbahet manifestim kulturor

Për nderë të 100 vjetorit të Pavarsisë së Shtetit Shqiptar në Preshevë mbahet manifestim kulturor

Për nderë të 100 vjetorit të Pavarsisë së Shtetit Shqiptar në sallën e madhe të Shtëpisë së Kultursë në Preshevë u mbajt sot manifestim kulturor për të shënuar në mënyrë solemne këtë jubile të 100-të të organizuar nga grupi punues pran këshillit komunal të Preshevës. Me intonimin e himnit kombëtar filloi edhe manifestimi në fjalë ndërkaq më pas kryetari i komunës së Preshevës Ragmi Mustafa I përshëndeti të pranishmit, insitutcionet e pushtetit local, kryetarin e Bashkësinë Islame të Kosovë dega në Preshevë.  Jemi në një ditë të pa zakontë të Komunës së Preshevës madje sot jemi në një tubim mjaft të rëndësishëm  për shqiptarët ku do që janë nëpër botë,dhashtë zoti që ky 100 vjetor të na sjell frymë në integrimet evropiane  shprehet kështu kryetari I komunës së Preshevës.

 

Edhe kryetari i Kuvendit të Komunës Ramiz Latifi i përshëndetit të pranishmit me shpresë që të jemi pjesë e frymës së shoqërisë evropiane.

 

Ndërkaq më pas fjalën e mori edhe zavendëskryetari i komunës Skënder Destani I cili I përshëndeti të pranishmit. Na mbete që ne të punojmë për integrime evropiane potencon zoti Destani.

 

Më pas doctori i historisë  Isuf Ahmeti u prezantua me një referat historic i cili potencoi se i bashkohemi gëzimit të dhjet  million shqiptarëve  në botë për këtë ditë të shënuar  me urimin që të jemi të bashkuar në çdo përpjekje  që çon drejt paqës dhe lulëzimit të Shqipërisë etnike.

 

 
Ky eveniment kulturor u shënua edhe me program kulturo artistic me recitime,këngë dhe valle të përgatitura nga Shoqëria Kulturo-Artistike Presheva Jehon nga Presheva si dhe nga Okteti Preshevar. Në fund për të gjithë të pranishmit në salle për nderë të 100 vjetorit të Pavarsisë është shtruar drekë në restoranin Evropa në Preshevë. /H.R./Parapërfundimit të këtij manifestitmi grupi punues pran këshillit konmunal njëherit organizoator i këtij tubimi ka ndarë dy mirënjohje për Ramdan Ismailin dhe Fazli Musliun me çrast i ndau kryetari i Komunës Ragmi Mustafa.

 

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress