Home » Opinione » Pjesëmarrja të jetë e unifikuar për Këshillin Nacional

Pjesëmarrja të jetë e unifikuar për Këshillin Nacional

Refik HasaniMë 26 tetor  të këtij viti jan caktuar të mbahen zgjedhjet e dyta për

Këshillin Nacional për shqiptarët në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë

 

*Pjesëmarrja të jetë e unifikuar  për  Këshillin Nacional*

 

Miratimi i Ligjit në vitin 2009, për formimin e Këshillave Kombëtare të

minoriteteve që jetojnë në Serbi,në Parlamentin e Serbisë pastaj  seanca e

parë konstituive u mbajtë në Bujanoc më 3 korrik 2010 i përbërë nga 29

anëtarë  të vetëm dy subjekteve   . Tani jan caktuar  edhe rregullat lojës

dhe më datën  26 tetor  të këtij viti do të mbahen zgjedhjet e dyta për

Këshillin Nacional për shqiptarët në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë .

Paralajmërimi se  ky Këshill nuk do të numroj   29 anëtar sa kishte por  do të përgjysmohet dhe do të numëroj  15 anëtarë është jashta çdo logjike .

Prandaj kërkohet që të gjitha subjeketet politike të jen unikë , të

unifikuar dhe të koordinojn  aktivitetin e së bashku pozit e opozitë gjithë

me një zë  të marrin pjesë në këto zgjedhje për këshillin nacionale apo të

bojkotojn .

* *  *

Në këto memente kërkohet maturi dhe  që  të unifikojn qëndrimet duke

debatuar  duke u konsultuar e jo të ndahen e përqahen sikur për pjesëmarrje në Trupin Koordinues , për zgjedhjet për parlament të Serbisë e interesa vitale .  Funksionimi i këshillit për katër vite nuk dha ndonjë rezultat ku shifet ndonj përmisim i të drejtave individuale dhe kolektive për shqiptarët në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë . Sikur që ishin të bashkuar në vitin 2011, sa i përket regjistrimit të popullatës të jetë edhe tani pasi zvoglimi nga 29 në 15 anatërë të këshillit është pasoj e atij vendimi

të përbashkët . Duhet të nisen nga një parim vetëm të bashkuar  mundë të

përfaqësojn interesat e përgjithshëm  pasi shkalla e diskriminimit  nuk

është u ndalur dhe zbarzja e këti Rajoni në mënyrë të heshtur është duke

ndodhur.

 

 

 

18 Shtator 2014

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2022 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress