Home » Lajme, Opinione » Politika dhe poletikanët vendore të,“zgjohen”

Politika dhe poletikanët vendore të,“zgjohen”

Rosi thotë qartë se nuk merret me kalimin historik nga një gjendje pa pushtet politik, në një gjendje me pushtet politik. Është shqetsuse se çfarë mund ta bëjë legjitime gjendjen shoqërore lidhur me gjendjen që ka sot Kosova, në territorin e saj, ku bollokohen, barikadohen rrugët vriten shqiptaret nga serbet në veri me mbamendje çetniko –millosheviqiane dhe gardat e tyre që bëjnë politik dhe hyn ne teritorn e kosovës pa leje. Këtë gjendje të krijuar të një situate politike pa kontroll nuk duhet lejuar më, nga institucionet legjitime të Kosovës.
Kosovës i lëkundet imazhi në botën demokratike, në saje të shumë dukurive negative në shoqëri. Asaj i lëkundet imazhi edhe në saje të keq menazhmit që i bënë qeveria e Kosovës institucioneve të Kosovës. Asaj i lëkundet imazhi edhe në saje të veprimeve të disa subjekteve politike të Kosovës. Ndërkombëtarët sikur punojnë në disfavor të shtetësisë së Kosovës. Në Kosovë ka dështuar UNMIK-EULEX-i, po dështojnë edhe qeveritarët e Kosovës, në krye me Isa Mustafen , po dështon zotri  presidenti  Hashim Thaqi , po dështojnë… madje edhe partitë politike, për mbrojtjen, respektimin e Kushtetushmërisë së Kosovës. Nuk janë të rastësishme që një “grusht” kriminelësh të ndihmuar nga qeveritarë të Serbisë ku edhe ka ne mbrentdsi të te qevrisë ku paguhen edhe nga taksa e qytetarit dis aministar  serbë , ku kan deshi të destabilizojnë Kosovën. Veprimet kriminale e terroriste, janë të qëllimshme dhe kanë skenar mirë të paraparë të organizuar, vetëm e vetëm që Kosovën tek bota demokratike ta paraqesin se shqiptarët të nuk janë të zotë që të mbajnë shtet.

 

Shoqeria civile tash së fundi janë duke reaguar në forma të ndryshme për aktet kriminale dhe terroriste që po ndodhin në Kosovën martire, nga ana e mafias dhe jo vetëm mafias serbe në veriun e Kosovës. Krejt kjo mafi është e ndihmuar nga qeveria serbe dhe shërbimet përkatëse vetëm e vetëm që ta frikësojnë, terrorizojnë e vrasin popullatën shqiptare madje edhe të nacionaliteteve të tjera në mënyrë që ta “braktisin” vendbanimin e tyre. Ndërkaq associacionet relevante ndërkombëtare duke filluar nga NATO, EULEX-i, e të ndihmuar nga servilët qeveritar të Kosovës në krye me Isa Mustafa e  ministri i punve te jeshtem …, janë duke bërë “sehir”, dhe pikërisht në saje të “sehirllekut”,e të tolerances, ledhatimit të të gjithë atyre që tash e sa kohë janë duke e “dhunuar” Kushtetutën e Kosovës, Kosova po e humb autoritetin shtetëror dhe e teritorial  jo vetëm atë. Derisa ndërkombëtarët dhe vendorët janë duke bërë “sehir”, projektet antishqiptare në veriun e Kosovës, janë duke “lulëzuar”, janë duke zënë hapësirë gjithnjë e më shumë. Projekti për destabilizim të Kosovës si duket po jetësohet në “sy të ndërkombëtarëve dhe të vendorëve”. Pse ndërkombëtarët nuk reagojnë edhe atëherë kur siguria në Kosovë gjithnjë e më tepër rrezikohet nga “mafia” serbe në Kosovë, është një çështje që Brukseli dhe jo vetëm Brukseli duhet të merren. Mirëpo, pse nuk reagojnë ashtu siç i obligon Kushtetuta e Kosovës, zotëri Hashim Thaqi e Isa Mustafa dhe z. Isa Mustafa , ata duhet t’ia shpjegojnë popullit, nëse nuk janë në gjendje ta mbrojnë qytetarin e Republikës së Kosovës me instrumente institucionale të Kosovës, atëherë ata duhet të tërhiqen nga postet që i mbajnë në mënyrë që të vijnë ata që munden, duan dhe kanë përgjegjësi Kushtetuese për të qenë luftëtarë të denjë të Sovranitetit të Kosovës.

 

Sa e sa here ndërkombëtarëve u pamundësohet ushtrimi i detyrës në veri të Kosovës, po aq herë besa edhe më keq kur është rasti tek vendorët. Pse nuk zbatohet ajo që është e shkruar në letër, pse, pse, pse nuk mënjanohen nga rruga të gjithë ata që në mënyra të ndryshme bien në kundërshtim me ligjin? Pse qeveria e Kosovës nuk është shumë më prezentë me të gjitha mekanizmat e saj në veri të Kosovës? Sikur të ishin institucionet e Kosovës pranë qytetarit të saj në veri me siguri se shumë, shumë më pak do të kishte probleme. NATO-ja ishte e aftë me e shtyrë Millosheviqin që ta nënshkruaj kapitullimin dhe të tërhiqet nga Kosova, ndërkaq sot nuk është në gjendje ta largojë nga hapësira e Kosovës një “grusht” kriminelësh, që dita-ditës po shkaktojnë terorizem , a s’është kjo dështim në punën e saj?!

 

Pse  zotëri president Hashim Thaqi nuk urdhëron që qytetarëve të veriut të Kosovës qytetarëve të Rugovës, qytetarëve të karaqevës dhe jo vetëm të tyre që tu dilet në ndihmë, duke ju ofruar sigurinë e tyre? Pse në këtë rrafsh nuk angazhohet edhe qeveria e Kosovës, kush ata i pengon që të organizohen në favor të qytetarëve të saj dhe të tokës së saj?

Ali Hertica 1

Ali Hertica

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch