Home » Histori » Populli i vetëm në tokën e vet – shqiptarët (pjesa e dytë)

Populli i vetëm në tokën e vet – shqiptarët (pjesa e dytë)

Dëshira e madhe sllave ( dhe e të gjitha nëngrupeve të tyre ) është që me cdo kusht të gjejnë “fakte “ dhe me këtë të bindin ( mashtrojnë botën) me certifikatën e tyre të rrjejshme të lindjes . Por “ofiqari që i kishte pas shënuar lindjet e kombeve , e kishte gjetur mënyrën e vet që në “librat “ e tij të shënojë saktë cdo imtësi.  E kishte pas ditur që vijnë tërmetet , fortunat dhe shira e medha ; e kishte pas dijtur që këndej pari do të kalojnë dhe bishat më të egra që do të shkatërrojnë cdo gjë që e gjejnë para vetit  dhe e kishte pasur kujdesin që të ruen disa nga faqet e atij libri të madh historik të lindjeve.
Përkundër të gjithave – ne jemi populli i vetëm në token tonë . Jemi këmbëkryq mbi token e të parëve dhe të paratëparëve tanë.

Por kemi edhe asilloj  cmendurinash që mundohen të na tregojnë që neve për të ardhur këndej pari na kishte pas dhënë turku  “ vizën “ diku pas viteve 1389 >

majet e Dinarideve

 

“Diku ne Hercegovinë , një gëdhendje “ilir-sllave ‘>Me mijëra gurë të tillë janë të shpërndarë nëpër Bosne e Hercegovinë, Kroaci, Serbi , Mal të Zi…. nëpër rrafshina , në rrafshlarta e gjer te majet e Dinarideve (foto: Vinko Klarić) …. Kshtu shkruan n shtypin kroat .

 

 

“Ishte faji i një gjermani”, foli Niko Dimou në lidhje me krenarinë greke në këtë çështje. Ai po drejtonte gishtin tek Johann J. Winckelmann, një historian gjerman arti i shekullit XVIII ëndërrimi i të cilit për Greqinë e lashtë “të populluar nga njerëz të bukur, të gjatë, flokëverdhë, të urtë, që përfaqësonin përsosmërinë”, siç e parashtroi Niko Dimou, u përdor me qëllim që t’i jepej formë qenies greke në kohën tonë.

“Ne flitnim Shqip dhe e quanim veten romakë (romanë, romaioi, romioi), por pastaj historiani Winckelmann, shkrimtarët Goethe dhe Viktor Hugo, piktori Eugène Delacroix, të gjithë këta na thanë se “Jo, ju jeni helenët, pasardhësit e drejtpërdrejtë të Platonit dhe Sokratit”, dhe ajo e bëri të vetën. Nëse një komb i vogël dhe i varfër ka një ngarkesë të tillë mbi shpatullat e tij, ai nuk e merr veten ndonjëherë”.( “Elgin Marble Argument in a New Light (Grindja për Mermerët e Elginit e ndriçuar përsëri)” me autor Michael Kimmelman botuar në gazetën New York Times më 23 Qershor 2009 )

Problemi më i madh i sllavëve është se si të bindin botën që ata nuk kanë ardhur këndej pari pas shek.VII-të (psK) sepas ata pretendojnë që “ gjenetika “ e tyre në këto anë ishte e pranishme që para shekulltt të shpifur të “ardhjes së tyre” Gjenetika tyre na qenka më së paku ,  këndejpari, mbi 12000 vjet para Krishtit (???) , Sipas tyre ata nuk dijnë se nga paskan ardhur , se kush ishte para-atdheu i tyre. E dini pse? Sepse sllavet “ kane lindur dhe bashkëjetuar me Mbretëreshën Ilire Teuta “ dhe s se sa mbreter i kishin dhënë Romes.  Kujdes shqiptar, ne ku po mbesim ?

Maklavun në  Ister  KroaciMaklavun në  Ister ( Kroaci) – observatori  i pare diellor në Kroaci , të ngjajshme janë gjetur edhe në Maqedoni ( Observatori Kokino , Kumanovë ) (foto: Igor Karasi, izvor: astronomija.co.yu) Maklavun u Istri – prvi poznati prapovijesni astronomski sunčevi opservatorij u Hrvatskoj. Drevne građevine slične namjene posljednjih godina otkrivene su i drugdje na Balkanu, primjerice kod naselja Kokino u sjevernoj Makedoniji.
(foto: Igor Karasi, izvor: astronomija.co.yu)

Ata ( sllavët pa dallim : kroatet , bosanacet , serbet malazezet ) mendojnë që nuk ka asnjë ndryshim antropologjik në mes tyre ( sllavëve ) dhe ilirëve.  ( po na kush jemi atëherë ?)
“ Të gjitha veshjet kombëtare t tyre janë të ngjashme me ato të ilirëve.  Ndërtimi trupor , qëndrimi trupor , zakonet popullore, besimet , të gjitha janë të njejta me ilirët “

( dhe na , apo dikush nga ne e hudhe cdo gjë nga e kaluara )

Mbetje murore

Mbetje murore , me gurë megalit në Ishullin hvar në detin kroat (Ostak megalitskog zida na uzvišenju Purkin kuk na otoku Hvaru – veličina kamenih blokova naprosto “obara s nogu”. Velebne megalitske i kiklopske građevine nalazimo posvuda u zemljama južnih Slavena, posebice u Dalmaciji, Hercegovini, Crnoj Gori…(izvor: wikipedia.org) )

 gurë megalit- ciklopik-1

 

Edhe në Serbi , mbetjet nga ndërtimet sllave me gurë megalit- ciklopik
Jedno od mjesta u Srbiji koje odiše tajanstvenom snagom i prožimanjem prirodnog i duhovnog – Markov kamen na planini Kopaonik; tu se nalaze neobični megaliti, kamene kugle, ali i gejzir.
(foto: Ilija Šaula)

Ruena zot nga shqiptarët se sllavëve vetëm iu dal përpara ! (fxh)

Fahri Xharra , 04.05.15
Gjakovë

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress