Home » Lajme » Presidenti i IOC z.Rogge: Kosova duhet te prese edhe pake per t’u anëtarësuar në Komitetin e Lojrave Olimpike

Presidenti i IOC z.Rogge: Kosova duhet te prese edhe pake per t’u anëtarësuar në Komitetin e Lojrave Olimpike

 
“Kosova, sikur gjitha vendet botërore, duhet dosmodo t’i nënshtrohet, për cka Asambleja e përgjitgshme e OKB-së duhet të vendos permes shumicës së votimit. Prandaj, Kosova duhet të kalojnë bile gjysmën e numrit të njohjeve nga vendet botërore, anëtare të Kombeve të Bashkuara, që nesër të këtë sukses të anëtarësoimin e saj  në organizatën tone botërore të sportit-IOC.

 
Gjatë një takimi me përfaqaësuesit e mediave botërore sot nër Gjenevë njeriu numër një i Komitetit të lojravbe Olimpike  (IOC) z.Jacque Rogge ka folur edhe për Kosovën dhe Shipërinë. Se  a  është koha që edhe Kosova të jetë anëtare i Komitetit të Lolrave Olimpike apo të aprticipojnë në lojrat e olimpike presidemnti i IOC-së për agjencinë informative kombëtare Presheva jonë është përgjigjur se ? Kosova duhet të pres edhe pak. Nëse kemi parasysh futbollin apo boksierët dhe diciplina të ndryshem  të sportit kosovarë të cilët jnaë të shkëlqyeshëm, që ata po dëshmohen edhe në vendet e ndryshme botërore. Ne kemi dëshirë që Kosova nga sot ta pranojmë në gjirin tonë, për  ta anëtarësuar  në Komitetin e Lojrave Olimpike, por,  për një anëtersim në IOC janë disa rregulla dhe kritere  që edhe Kosova, sikur gjitha vendet botërore, duhet dosmodo t?i nënshtrohet, për cka Asambleja e
 përgjitgshme e OKB-së duhet të vendos permes shumicës së votimit. Prandaj, Kosova duhet të kalojnë bile gjysmën e numrit të njohjeve nga vendet botërore, anëtare të Kombeve të Bashkuara, që nesër të këtë sukses të anëtarësoimin e saj  në organizatën tone botërore të sportit-IOC..”
 
 
 
Presidenti i IOC  Jacques Rogge nuk përjashton mundësinë e organizimit të Lojrave Olimpike në Shqipëri
 
 
Në vazhdim duke folur për sportin në Kosovë deh Shqipër, presdenti i IOC-së z.Rogge ka pohuar në vazhdim se ?zgjedhja e vendit për mbajtjen e Lojarvae Olimpike bëhet nga dy palët nga komiteti por edhe nga vendet propuzse. Në fakt për mbajtjen e Lojrave Olimpike në njështet, ai vend duhet të jetë stabil poltikisht dhe ekonomikisht. Unë kam qenë në Tiranë atje janë bërë shumë brogrese, madje edhe në fushta e larmishme të sportit, bashkë em të kam  parë terrenin dhe nëse kemi parasysh gjitha keto bashkë me kushtet gjeografike nuk përjashtohet mundësaia e organizimit të Lojrave Oimpike apo Lojrave Olimpike për të rinje, që padyshim, ka harxhime më të vogla,  në të ardhmen në Shqipëri. P?erketë relazimin e kësa, komitetim olompik shqiptarë,  fillimsiht duhet ta bëhet kërksën e cila kerkesë pastaj do të shqyrtohet nga ana jonë..?

Gjenevë/UNO, 14 qershor /AIK-Presheva Jonë

Students wrote and drew to capture their thinking and then ultimately shared https://justbuyessay.com/ their learning by creating short videos that meghan could post to her blog

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress