Home » Lajme, Opinione » Profesori Prishtinës kishte rënë në kurthën e shkencës

Profesori Prishtinës kishte rënë në kurthën e shkencës

Normalisht që shkenca ecën shumë përpara nga vetë intuita e njeriut për etje të madhe për të arriturat e larta shkencore. Por , shpesh ndodhin edhe gjëra që për momentin e përjashtojnë njeriun nga realja; dëshira për të aarijtur diçka më shumë se tjetri apo dëshira për të thyer ligjet  e pathyeshme të natyrës . Një nga  ata që natyrën dhe ligjet e saja i kishte kuptuar më së miri ishte edhe Albert Ajshtajni me teorinë e tij të relativitetit , një ligg natyror  që vetëm ai dijti t`a shprehë në letër me formula. . Qëllimi i shkrimit nuk është që të mësojmë ligjat e larta të fizikës , por të lëxojmë pak se  si u mashtruan  “alamet “ shkencëtar dhe u “gëzuan “ shumë  nga ata që më në fund  u thye edhe Ajjnshtajni i pathyeshëm  e ndër ta e kishim edhe një doktor tonin të shkencave i cili memzi priti që të hynë në analet e shkencës me një zbulim që nuk ishte i veti.

Teroria e famëshme e Relativitetit e Ajnshtajnit – një nga shtyllat e forta të fizikës- thot që shpejtësia e dritës në vakuum është 299 792 km në sekondë, është e fundit dhe që asgjë tjetër në natyrë nuk mund ta tejkalon këte.
Ishte viti 2012 dhe një eksperiment në CERN pati disa lajthitje dhe dual me “ spjegime dhe matje të reja super të sakta “ se Ajnshtajni kishte gabuar (?) . Dhe ç`ndodhi tek ne ?

 

“Një fizikan kosovar pretendon se ka gjetur disa pasaktësi në teoritë e babait të fizikës, Ajnjshtajn. Madje, Shukri Klinaku, profesor i fizikës në Fakultetin e Edukimit në Universitetin e Prishtinës, i ka mbledhur të gjitha “gabimet” e Ajnshtajnit në një libër, të cilin e ka promovuar ditën e djeshme në Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare të Kosovës. Në librin e tij “Lëvizja relative, shpjegimi i drejtë dhe gabimet e Ajnshtajnit”, Klinaku pretendon se me argumentimet e tij hedh poshtë teoritë e gjeniut të fizikës.
Sipas tij, argumentet kundër teorisë speciale të relativitetit, që thotë se koha rrjedh më ngadalë në sistemin që lëviz, trupat shkurtohen në drejtim të lëvizjes dhe masa e trupit rritet me rritjen e shpejtësisë së tij, janë të shumta.
Klinaku pretendon se skicat e punimet e Ajnshtajnit dhe të tjerëve që përkrahin idetë e tij në shumë raste janë pa shpjegim.( nga shtypi i viteve 2012 ) Po pse u ngute Profesor ?

“Ajnshtajni mund të pushon i qetë në amshim- Matjet hulumtuese Europiane të shpejtësisë  së neutrinove zbuluan që thërmijat nënatomike nuk mund ta tejkalojnë  shpejtësinë e dritës  (Einstein can rest easy – European researchers measured the speed of neutrinos and found the subatomic particles don’t travel faster than light after all.

The new finding refutes another team’s measurements that prompted widespread disbelief among scientists last year.

Scientists with the OPERA experiment said in September that their tests appeared to show neutrinos speeding faster than light – a feat that goes against Albert Einstein’s special theory of relativity which underlies much of modern physics. (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2115974/ ) )
”  “Nxënësit sot janë të bombarduar me fotografitë dhe citatet e Ajnshtajnit. Ai mund të jetë gjeni dhe që i ka ndihmuar botës sikurse Ptolemeu, por me TRS-në ka gabuar”, ka thënë ai. “TRS-ja dhe përgjithësisht teoria e relativitetit e Albert Ajnshtajnit do të bien”.

 

Por në cilën ditë do të rrëzohet kjo teori, sipas Klinakut, do të varet nga ajo se sa do të mund të “qëndrojnë të barrikaduar relativistët që tani kanë pushtetin në fizikë”, përballë argumenteve gjithnjë e më të qarta kundër kësaj teorie. – me plot bindje deklaronte Ish-nënkryetari i Lëvizjes Kombëtare për Çlirimin e Kosovës (LKÇK), doktor fizike Shukri Klinaku,  (Qershor 04, 201200 )

Ajshtajni kishte të drejtë! thërmijat subatomike nuk mund të hlezizin me shpejtësi më të madhe se të drites ,

Po ishte viti 2012 dhe çdo gjë duhej të rrokullisej edhe nga  “shkenca “ e jonë ; ligjet e Ajnshtajnit , teoria e evolucionit  e Darwinit dhe shumë e shumë gjëra tjera, për ti dalur krah një rryme që kishte nisur të na bastardhonte si komb.
Profesor ! bile ti pse e pate hëngër këtë mashtrim ? asgjë nuk harrohet .

Fahri Xharra,06.01.14

Profesor Klinaku

Profesor Klinaku

Ainshtaini

Ajnshtajni duke u tallur me kundërshtarët e tij

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress