Home » Lajme » Pse kaq shumë…?

Pse kaq shumë…?

 Nga Skënder Sadri KAPITI

Pyesim :

Pse kaq shumë parti e politikanë dhe kaq pak demokraci?

Pse kaq shumë shkolla, universitete, profesorë e akademikë, dhe kaq pak dije dhe edukatorë?

Pse kaq shumë ligje dhe juristë dhe kaq pak drejtësi?

Pse kaq shumë pasuri, dhe kaq pak punë, mirëqënie e begati?

Pse  kaq shumë flamuj e kaq shumë eufori, dhe kaq pak patriotizëm e sinqeritet?

Pse “trimërohet” aq shumë, për të bërë padrejtësi, hajni e korrupsion?

Pse kaq shumë betime e premtime,për të gënjyer e bërë tradhëtinë?

Pse u besohet kaq shumë gënjeshtrave kur edhe dihet e vërteta?

Dhe pse: pushteti i vogël  duket kaq  i  madh, dhe populli i madh duket kaq i vogël?                  

(Këto Pse  ngacmoinë dhe pyesin arsyen,  dhe  vijnë nga realiteti  që përjetohet në  Shqipëri e Kosovë)

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch