Home » Lajme » Qeveria e Serbisë ka miratuar zyrtarisht rregulloren për të parandaluar keqpërdorimin e liberalizimit të vizave

Qeveria e Serbisë ka miratuar zyrtarisht rregulloren për të parandaluar keqpërdorimin e liberalizimit të vizave

Qeveria e Serbisë ka miratuar zyrtarisht rregulloren për të parandaluar keqpërdorimin e liberalizimit të vizave, me të cilën edhe zgjerohen kompetencat e policisë kufitare me qëllim të zvoglimit të numrit të azil kërkuesve. Drejtori i zyrës qeveritare për bashkëpunim me mediet Milivoje Mihajloviq ka thënë se policia kufitare në të ardhmen, përveç dokumentave të udhëtimit do të mund të kërkojë edhe dokumenta të tjera me të cilën dëshmohet qëllimi i udhëtimit në shtetet e BE-së. Kështu që, sipas tij, policia në kufi mund të kërkojë rezervimin e hotelit, garancinë e agjensionit turistik, letrën garantuese si dhe sigurimin shëndetsor. Udhëtarët duhet të tregojnë se sa të hollaposedojnë. Nga ana tjetër, drejtori i agjensionit evropian për mbikqyrje të kufijve (FRONTEKS) Ilk Laitinen ka thënë se efekti i masave që ka ndërrmarë qeveria e Serbisë është i dukshëm.

RTV Presheva

It started with just one cell phone tracker online to www.besttrackingapps.com signature her own

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress