Home » Lajme, Opinione » Ra UNESCO e u pamë!

Ra UNESCO e u pamë!

Fahri Xharra 2015-1Për fillim” “Nevojtarët shqiptarë nuk duhet të pranojnë të mbeten skllevër i biznesit të maskarenjve. Raca shqiptare është zot dhe jo skllav. Shqiptari duhet të filloj ta njoh veten si njeri të suksesit; të mposhti frikën e fatkeqësisë që mund të sjellë zgjimi nga gjumi i tepruar (Aurel Dasareti )

Agron Bala shkruan: “Kosova shitet nga Serbia dhe miqtë e saj si vend “islamik”, me që 90% e popullsisë se saj janë myslimane ( ? fxh ), por paradoksalisht 90% e vendeve islame votuan kundër pranimit te saj ne UNESCO !!! Porsa i perket vendeve “komuniste” si Kuba, Venezuela, Koreja e Veriut, etj. ata votuan 100% kundër !!! Dhe ne kërkojmë armiqtë e kombit shqiptar me qiri ne mes te ditës! Hajde shpjegoje këtë!!!”
“Nëse do të isha kryeministre e Austrisë, pas kësaj që ndodhi unë do të shkoja në Beograd e do të thoja se kështu nuk shkon e më pas do të shkoja edhe në Bruksel dhe t’u thoja se Serbisë duhet t’i bëhet më shumë presion që të jetë konstruktive dhe të mos t’i bëhet pengesë Kosovës pasi këto veprime nuk do t’i bëjnë dobi asnjërës palë”, ka thënë Lunacek.
Për Lunacek, sot ka qenë një ditë e trishtuar, për shkak të mos anëtarësimit të Kosovës në UNESCO.
(Teoritë e konspiracionit parashikojnë edhe një luftë të re ballkanike, më së largu deri në vitin 2018, e cila ndërlidhet me shpërbërjen e Evropës, ringjalljen serbe dhe me rikthimin e “ariut rus” në Ballkan, e cila për ata duket krejtësisht e besueshme pas rikonsolidimit ushtarak dhe politik në Siri. Pra, ëndrra mesjetare serbe ka për personazh Putinin! nga Fadil Lepaja)
Nuk duhet të çuditemi nëse kjo gjë ndodh. Kthimi mbrapa njihet ne histori. Varfëria e skajshme qe po i imponohet popullit shqiptar sipas nje strategjie te mirëmenduar, e favorizojnë kthimin tone prapa. Karl Poper thotë se një gjenerate e vetme mund te shkatërroje punën e dhjete gjeneratave. Prandaj, shqiptare, jini vigjilentë
Dëshmi e qytetërimit tonë perëndimor, andaj të ëndërrosh ta rikthesh ferrin në këto hapësira është çmenduri që duhet qortuar publikisht dhe kolektivisht! Shqiptarët nuk do të rikthen në varrë, por fo të ecin krah-përkrah me popujt e qytetëruar, si kultivues të paqes dhe të dashurisë midis popujve!
Kafshët e egra mishngrënëse, në mungesë të mjeteve më të avancuara, përcaktojnë territorin e tyre duke pshurrur në drunjtë përqark. Dhe, mjerë për kafshët tjera që guxojnë të shkelin në pronën e tyre. Ndërkaq ne, as që kemi përcaktuar kufijtë, as që dimë se ku gjenden dhe as që mbrojmë oborrin tonë nga ardhacakët e paftuar që na kolonizojnë gjithnjë e më tepër, por si kozmopolitë budallenj, edhe pse vetë gjendemi nën robëri, për hatër të “vëllezërve të fesë” luftojmë për Siri, Serbi, Turqi, Rusi e Greqi.

Nuk jermi kundër vendeve arabe e as Turqisë , nuk jemi kundër marrëdhenjeve ekonomike ,kulturore dhe poltike të atyre shteteve. Por një gjë që duhet të bindemi përfundimisht është se “agjentët” e tyre ( hoxhallarët , jo të gjithë ) në të gjitha trojet shqiptare janë në shërbim të shërbimeve të tyre sekrete të cilat e kanë për qëllim të shfrytëzojnë naivitetit tonë për trampoline në Europë , Nuk e di se se e kuptojnë e “besimtarët “ fanatikë të myslimanizmit por me bindje të fortë e ndaj mendimin me Z. Aurel Dasareti : ” Hoxhallarët tane janë , një nga personalitetet më komplekse, më të çmendur dhe të çuditshëm që ndonjëherë kanë ushtruar propagandë dhe spiunim politik në tokat shqiptare në favor të Shërbimeve Sekrete të boshtit pan-ortodoks Athinë-Moskë-Beograd “ .Me vetëdije apo pa te neve po na zhysin në shërbimin më të keq kundër kombit dhe tokave tona (Spiunazh është mbledhje informacionesh nga burimet e hapura dhe të mbyllura të kryera në fshehtësi. Vëzhgimi bëhet në mënyra të ndryshme dhe nga shumë subjekte. Spiunazhi bëhet nga shtetet, nëpërmes kompanive dhe organizatave të të gjitha llojeve dhe nga individët). “

Kemi shembuj shokues , të cilët duhen të na bindin përfundimisht që hoxhallarët ( jo të gjithë ) janë në shërbim boshtit islamik-ortodoks!
Ja një nga mijëra shembujt : “Për të katandisur shqiptarët myslimanë të ikin në Turqi, autoritetet greke kishin blerë dhe bërë për vete klerin mysliman, hoxhallarët dhe myftinjtë shqiptarë. Këta bënin propagandë në popull për të mërguar në Turqi. “Kur qeveria greke (nën presionin e Lidhjes së Kombeve – red), urdhëroi të deklarojmë racën tonë – thoshin përfaqësuesit në fjalë – çamët vrapuan të deklarojnë racën e tyre të vërtetë (shqiptare – red), por si u pa ky sulm, doli myftiu u Filatit, Mehmet Zeqiraj dhe ish myftiu i Gumenicës, Halil Hilmiu, duke gënjyer popullin që të mos rrëfejnë se janë shqiptarë”.» (Luan Malltezi.” Roli i hoxhallarëve në shpernguljen e shqiptarëve )
Pataj : “Mësojmë që se tanë q’erdhi komisioni Turk në Athinë për të vënë në zbatim nomin e ndrimit, të përmëndurit Mehmet Zeqirja e Halil Hilmin erdhën në Athinë si Komisjon të dërguar nga Çamëria që të gënjejnë turqit se Çamët duan të venë në Turqi që për këtë komision kemi protestuar më telegram ndanë qeverrisë greke si dhe komisjonin që të mos mirren parasysh ankimet e këtyre se nukë përfaqësojnë gjithë popullin Çam veç një pakicë që janë sot refygjat pa mall veç nga një kalive që kanë, dhe dy të përmëndurit nuk dijnë nga janë të paguar ose më mirë s’mundin të rrëfejmë. “

“Qeveria Greke, pas nomit të ndrimit ndaloj shitjen e niqasjen nga gjithë myslimanët pa ndarë shqiptarët, të cilët s’janë në këtë nom. Kërkuam nga qeverria përjashtimin t’onë nga ky nom me që jemi shqiptarë e për këtë duhelt të jemi të lirë si dhe të tjerët. Mbi këtë, qeverria dha një urdhër që myslimanët e Çamërisë të deklarojnë zyrtarisht racën t’onë (duke) mare parasysh që të gjithë Çamët flasin vetëm shqip. Çamërit vrapuan të deklarojnë racën e vërtetë të tyren, po si u pa ky sulm, dolli Myftiu i Filatit, Mehmet Zeqiraj dhe ish Myftiu i Gumenicës Halil Hilmiu duke gënjyer popullin që mos të rrëfejnë se janë shqiptarë se kush të thotë shqiptar e të mbetet këtu, greku do i djegij dhe na që do të vemi në Turqi do marrim pallate e shumë mallra që ne mot mot do bëhemi miljonerë duke dhënë në besën përpara e shtrëngimet e qeverisë me nomin e ndrimit zunë njerëzia të ftohen.
Me këshillat q’u dhanë popullit të paditur se këto që u thanë hoxhët janë propagandë për të përzënë Çamët nga vatrat e tyre. Na që do të mbetemi do rojmë më të lirë se sa kemi rojtur dhe gjithë të drejtat tona dot na mbrohin nga Lidhja e Kombeve e cila ishte e detyruar për këtë që të mbrojë të drejtat e pakicave që rojnë nënë shtete të huaja qe më këto njerëzia zuri të kuptojë të drejtën veç ata që janë muhaxhirë që sot. “

A është lufta serbe për “trashëgiminë kulturore serbe” në Kosovë – pyet Fadil Lepaja , fillimi i një lufte të re si po e paralajmëron dhe si kërcënon Patriarku serb dhe konspiracionit e tjerë serbë apo është vetëm fundi i ëndrrës mesjetare serbe për Kosovën dhe “ardhjen ruse në Ballkan”, kjo mbetet të shihet ?!
Pse ne shqiptarët të bëhemi shërbëtorë ,në shërbim boshtit islamik-ortodoks!

Fahri Xharra
11.11.15 Gjakovë

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress