Home » Lajme, Ndërkombëtare » REPUBLIKA E SHQIPTAREVE TE BASHKUAR KRUJE.: DEKLARATE

REPUBLIKA E SHQIPTAREVE TE BASHKUAR KRUJE.: DEKLARATE

(Deklarata e cila sillet per miratim per tu njohur dhe konfirmuar nga instituticione dhe individe, patriote, intelektuale , Njerez qe e ndjejne peshene pergjegjesive kombtare.
Para se te marre formen zyrtare kerkojme te njihet dhe shperndahet ngado mjeteve te informimit publik , ne internet dhe medjumeve ,gazeta ,radio dhe televizion )

KESHILLI I LEVIZJES KOMBTARE SHQIPTARE

DEKLARATE !
DREJTUAR :-OPINIONIT MBARE SHQIPTAR BRENDA DHE JASHTE SHQIPRIS BASHKUAR, DIASPORE DHE EMIGRACION.
INSTITUTICIONIT TE PRESIDENTIT TE REPUBLIKES TIRANE DHE PRISHTINE .
-PARTIVE POLITIKE PARLAMANTARE , TERE SPEKTRIT POLITIK TIRANE DHE PRISHTINE.
PER INFORMIM :-KESHILLIT TE EUROPES ,DEPARTAMENTIT TE SHTETIT TE SH.B.A.
TRUPIT DIPLOMATIK TE AKREDITUAR NE TIRANE DHE PRISHTINE.

Lenda:-Kerkese unanime, per kalimin ne QEVERI TEKNIKE si shansin e vetem per ta rikthyer sistemin politik ne shinat e zhvillimit demokratik .Si formulen me te qarte per te rikuperuar besimin e mases se popullit tek politika dhe sistemi i zgjedhjeve te lira dhe me standarte.

POPULL SHQIPTARE NGADO SHQIPERISE BASHKUAR NE DIASPORE DHE EMIGRACION:
-Ju drejtohemi ne kete moment te rendesishem historik ,per te evidentuar faktin e dhimbeshem dhe marre masat e duhura mbi nje realitet aspak te denje me te cilen po perballemi:
– Ngado gjindemi si Shqipetare vuajme pasigurine dhe mungesen e shtetit i cili mbron interesat kombtare dhe te drejtat tona civile
-Te pamundur te ndertojme njesine unike te kombit bashkuar(si pasoje e coptimit me dhune ) sot kohe pas mbi nje shekull ndarje dhe vecimi , vuajme pasojat e nje perpjekje te vijueshme per pastrim etnik, asimilim , dhunim dhe mungesen totale te qeverisjes .
Ndarja dhe modelimi i skemes se copetimit permes 6 njesive pseudo qeverisese sot pas nje shekulli :tregon qarte ,se aktet e copetimit nuk sherbuen per stabilitetin e rajonit dhe kontinetit, por me vete situaten qe perjetojme rezulton nje akt barbare me pasoja tragjike per vete Ne Shqiptaret dhe popujt e rajonit.
-Ngado gjinden Shqiptaret edhe nese ne trojet e tyre dhe ne shumice perballen me antishtetin duke i trajtuar si armikun e vet. Kjo pasoje e faktit: se keta shtete u ngriten nga hici per te sunduar dhe jo per te konturuar nje zhvillim te ri bashkohore qe u trumbetua viteve kur u ndermoren akte te copetimit.Per te fshehur te verteten keta kurre nuk u pajtuan ,me faktin se dhenja e te drejtave te Shqipetareve eshte e barazvlereshme me mbijetesen e tyre.
– Kriza e ketyre shteteve se fundemi ne thelbin e vet ka pikerisht faktin ,se duke dhunuar te drejtat e Shqiptareve eshte vene ne rrezik vete ekzistenca e tyre.
Prezenca e skemes se coptimit si nje realitet pushtues edhe sundues ,ka sjelle ate qe e shohim dhe e prekim qarte :si nje realitet percudnues qe na qet si popull dhe komb”te pa afte per te bere qeverisje.”
-Deshtimi total i skemes sot rezulton me faktin e dhimbeshem :
-Te mungeses totale ne Tirane dhe Prishtine dhe ne tere trevat e banuara nen “okupim” te nje stabiliteti qe bazohet mbi bazen e sistemit politik te votuar dhe kerkuar ne pragun e ndryshimeve te sistemit “socialist”.
-Pluralizmi dhe parlamantarizmi si dy shtylla ku ngrihet shteti i se drejtes dhe demokracia e cila sherben si promotor i zhvillimeve shoqerore kane rene dhe jane devijuar skajshem.
Pamundesia per te bere shtet unik kombetare: i ka cuar klasat politike vijimesisht referuar tera kohrave, ne nevojen per tju referuar qeverisjeve klanore dhe bajraktare sa si shprehje e tradites se mbatur nga kohet pushtuese , aq edhe si e vetmja udhe qe i pergjigjet kesaj skeme te copetimit.
-Bazuar mbi kete sens analize kerkesa per kalimin ne QEVERI TEKNIKE per nje periudhe te caktuar ka qellimin per te rikuperuar sa mundemi brenda ketij realiteti qe sido mbetet problematik sa kohe cenon sovranitetin dhe integritetin e nje kombi bashkuar.
Keshilli i levizjes kombtare Shqiptare duke analizuar gjendjen ne te cilen ndodhet qeverisja dhe teresisht sistemi politik dhe demokracia ne trojet amtare ,eshte mbledhur dhe ka analizuar me pergjegjesi patriotike dhe atdhetare. Duke e gjetur kete formule me oportunen e cila ja del minimalisht, per te rikuperuar dhe rimodeluar procesin, ne nje trend sa integrues rajonal dhe bashkesise ne standarte aq edhe per efekte te nje qeverisje te brendeshme bazuar ne nje sistem vlerash ku politika dhe qeverisja perftohen nga zgjedhje te lira dhe te ndereshme.Duke Ju bere Thirrje:
1-Mos perfshirjen ne fushata te tilla qe periodikisht kaq vite kane prodhuar farsa zgjedhore.Ndaljen e ketij procesi me argumentat se:
a-Po e njejta skeme e cila i ka dhunuar dhe tjetersuar rezultatte e votimit ende mbetet e pa cenuar.
-b-Po te njejta komisione te cilat duke qene partiake klanore kane ndikur ne numurim dhe nxjerrjen e rezultatit per te cilen klanet jane ne marreveshje .
-c-Gjykata zgjedhore si pjese e sistemit koruptiv nen trysnine e skemes kurdohere i sherbejne dhe kane per ti sherbyer farsave.
d-Po te njejte politikane te deshmuar ne disa afera te tilla dhe ne teresine e sjellejes se deshmuar pjese e skemes koruptive pergjegjes per deshtimet te sistemit politik dhe gjendjes se rende ekonomike , po keta gjinden madje me te afte dhe te vendosur te mbrojne aferat e tyre.
-Askush me nuk duhet te besoje ,se me fjalen e tyre duhet shkuar edhe njehere per te vulosur perfundimisht rrenimin e demokracine se brishte Shqiptare.
-Askush nuk duhet te hezitoje per ti thene ndal kesaj situate poshteruese.
Vlen kjo thirrrje per tere ndergjegjet e Klases politike qe ende nuk kane shkuar deri ne ate pike sa per Atedhene e tyre te duan shkatrrimin.
-Thirrje kjo: Per tere instututicionet nderkombetare partnere dhe perkrahes te zhvillimit te nje Shqiperie bashkuar demokratike e cila perkunder skemes e cila ka ushtuar trysnine e saje meriton shume e shume me teper.
Fakti se Shqipetaret jashte kesaj “skeme” jane krejt tjeter. Kjo le te vleje ,per te nxjerre konkluzionet e duhura :se nuk jane Shqiptaret te tille por skema e cila duhet menjanuar permes veprimeve energjike dhe diplomatike pa qene nevoja te cenohen marredhenjet mes popujve.
Keshilli kombetare i perbere nga disa instituticione mbare kombtare , individe intelektuale dhe patriot, pjese te shoqerise civile.Duke e ndermarre kete nisme merre vendimin per te mos e njohur kete skeme koruptive qe prodhon farsa.Duke kerkuar QEVERINE TEKNIKE e mbeshtet ate si te vetmin instituticion qe kthen besimin dhe krijon nje situate normale sa per votimin e klase se Re politike aq edhe per te menazhuar krizen ekonomike dhe financiare e cila sa vjen e rendohet.
Qeveria teknike nje hap i rendesishem qe hedh tabanin per zhvillime te metejeshme per te na mbajtur nje popull bashkuar me nje strategji te perbashket zhvillimi te prioriteteve tona kombtare.
Kush i thote vetes Shqiptare me gjak e me rrenje . Kush i thote vetes mik i Shqiperise.Nuk mund te qendroje pasiv duke pritur finishin ku pamedyshje do thuhet:”-Shqiperia e humbi perfundimisht shansin per tu rreshtuar ne zhvillime perkrah popujve te civilizuar…’

Instituticionet kombtare qe nenshkruajn.Ne perberje te Keshillit te levizjes kombtare:
1-Beselidhja e Re Shqiptare
2-Programi Unik Shqiptare (PUSH)
3-Unioni kombetar Shqiptar(Unikomb)
4-Diaspora Shqiptare (Shoqate)
5-Unioni i shoqatave te emigranteve
6-Shoqata e emigranteve te Greqise – 7-Si dhe nje sere org dhe grupimesh patriotike qe pasojne .
Individe :
1- Fatos Ashiku
2-Emin Eddie Egriu
3- Erida Cela
4-Gjergji Deda
5-Arben Paparizo
6-Murat Huli
7-Lista vijon ….

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress