Home » Lajme, Opinione » Së pari Zëvendës Kryeministëri z.Hashim THAQI , të viziton bashkëkombasit e vetë në Luginë e pastaj të shkon në Beograd

Së pari Zëvendës Kryeministëri z.Hashim THAQI , të viziton bashkëkombasit e vetë në Luginë e pastaj të shkon në Beograd

Refik Hasani foto 2014Me rastin e paralajmërimit që Kryetari i PDK-ës dhe njëherit Zëvendës Kryeministëri i Kosovës do të viziton Beogradin

Së pari Zëvendës Kryeministëri z.Hashim THAQI , të viziton  bashkëkombasit  e vetë në Luginë e pastaj të shkon në Beograd

Shkruan : Mr.Sc. Refik  HASANI

Rruga për në Beograd kalon përmes ksaj krahine shqiptare , së pari  vizitohen bashkëkombasit e tek  pastaj edhe në Beograd në takime e vizita pune .

Kurse nw Beograd , krerëve e bartësve më të lartë të shtetit serb do të duhej t’Ju përkujtohet e thuhet troq  që jan duke i diskriminuar shqiptarët  dhe të kërkojn  reciprocitet.   Kryetari i PDK-ës dhe njëherit Zëvendës Kryeministër i Kosovës së pari ti viziton bashkëkombasit  e vetë që jan duke ju nënshtruar një diskriminimi klasik  dhe deri më tani asnjë nga ndonjë President, Kryeministër apo Kryetar i Parlamentit të Kosovës nuk kan gjetur kohë të  vizitojn nga afër  shqiptarët në  Medvegjë , Bujanoc dhe Preshevës.  Është nevoj imediate  që shqiptarët nga kjo krahinë shqiptare të vizitohen nga krerët më të lartë të Institucioneve Qendrore të Republikës së Kosovës. Kjo do të ishte një nga shumë arsyet që të shofin më nga afër për jetën atje që në bisedimet që jan duke u bër në Bruksel të ngritet, shtrohet edhe kjo çështje e jo të lëshohet pe për të drejta të pakicës serbe në Kosovës që ne që nga filimi kemi ngritur këtë shqetësim. Minoriteti Serb në Kosovës super i favorizuar kurse shqiptarët në  Medvegjë , Bujanoc dhe Preshevës të diskriminuarë. Ka shumë argumente, nevoj dhe  arsye që zëvendës Kryeministri,  do të duhej që së pari ta viziton  këtë Krahinë  e pastaj edhe Beogradin .

Kurse Kryeminsitri dhe Zëvendës Kryeministri i Republikës së  Shqipëris e kan vizituar këtë krahinë shqiptare

 

22  Prill   2015

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress